Chattbotten Hubotti handleder dig när rådgivningstjänsterna är stängda | Öppna universitet

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Studentrådgivning vid Öppna universitetet är öppen dygnet runt sedan augusti, när den nya kundtjänstbotten Hubotti togs i bruk. Hubotti fungerar i chatten också när ingen egentlig rådgivare är på plats.

För närvarande ger Hubotti endast råd på finska och engelska, men inom kort kommer även en svenskpråkig version att lanseras. Du hittar Hubotti på de finska versioner av följande sidor:

Du hittar chattfönstret i den högra kanten av dessa sidor.

I Hubotti kan du ställa enkla frågor som gäller ansökning och studier. Botten hjälper dig också att hitta de mest sökta instruktionerna. Om botten inte kan svara på din fråga kan du skicka en servicebegäran till studierådgivarna via den.

När du har chattat klart med botten, är det bra om du avslutningsvis ger respons på hur diskussionen gick. Responsen hjälper oss att utveckla botten så att den kan bli ännu bättre.

Du kan ge respons om Hubotti direkt i chatten när du kommunicerar med den. Om du har frågor om Hubotti-projektet kan du också kontakta student- och lärarkommunikationen (opiskelijaviestinta@helsinki.fi – vi vidarebefordrar din fråga till Hubottis administratörer.