Entreprenörskap

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Helsingfors universitet erbjuder ett brett utbud av stöd för studerande som är intresserade av entreprenörskap genom olika stödnätverk och gemenskaper. HELSEED är ett entreprenörskapsprogram för studenter där huvuduppgiften är att skapa en affärsplan för sin egen affärsidé. Helsinki Think Company är en tvärvetenskaplig gemenskap som stöder studerande i de tidiga skedena av entreprenörskap, dess utveckling och inverkan. Think Company är en plattform för att lära sig om tillämpningen och effekterna av den akademiska världen som en del av entreprenörskapet. Dessutom erbjuder Helsinki Incubators, universitetets företagartjänster, företagarprogram som är öppna för alla universitetsstuderande för att hjälpa dem att utforma sin egen karriärväg.

HELSEED

HELSEED är studenternas eget företagarprogram som är öppet såväl för studenter med en ny företagsidé som för längre hunna startupteam. I programmet ingår workshoppar som ordnas av Helsinki Think Company och som behandlar olika delområden inom företagande.

Helsingfors universitets fonder finansierar de intressantaste startupföretagen med 10000-50000 euro såddkapital. Medverkan i programmet kan också ge studiepoäng.

Läs mer om HELSEED på programmets webbplats.

Helsinki Think Company

Helsinki Think Company är Helsingfors universitets entrepreneur sällskap. Vår syfte är att hjälpa studenter och forskare att utveckla sina idéer och projekt samt verkställa dom med framgång. Våra hjärtan slår speciellt för projekt som strävar efter samhällelig effekt.

Vi stöder våra världsförändrare under sin resa genom att ordna olika evenemang, allt från workshop kvällar och hackathons över veckoslut till flera månaders idé acceleratorprogram. I tillägg bjuder vi på gratis och öppna utrymmen för samarbete inom entreprenöriella projekt och freelance arbete.

Läs mer om ämnet på Think Companys webbplats.

Helsinki Incubators

Universitetets företagartjänster, eller Helsinki Incubators, erbjuder alla vid universitetet möjlighet att skapa sin egen karriärväg genom företagarprogrammen. Programmen erbjuder en trygg och stödjande miljö där man kan experimentera, lära sig, misslyckas och pröva. Genom expertledda workshops kan deltagarna identifiera sina styrkor, utveckla sina färdigheter i arbetslivet och utveckla sina passioner, sin expertis och de idéer som uppstår ur dem till något spännande och konkret.

Helsinki Incubators program omfattar både kortare intensiva förinkubatorprogram för sökande i ett tidigt skede med så lite som en spirande idé, och längre skräddarsydda inkubatorprogram där mer avancerade deltagare med en mer utvecklad affärsidé och en affärsplan får stöd av djupgående affärsmentorer för att utveckla sin lösning till ett företag.

Mer information får du på Helsinki Incubators webbplats eller genom att skicka frågor till incubators@helsinki.fi