Enheten för internationellt utbildningssamarbete

I dessa instruktioner hittar du kontaktuppgifter till enheten för internationellt utbildningssamarbete. Vi hjälper dig i frågor som rör studentutbyte, praktik utomlands och flexibel studierätt (JOO). Tveka inte att ta kontakt ifall du inte hittar den information du letar efter eller behöver rådgivning!

Hur kontaktar du enheten för internationellt utbildningssamarbete?

Besök våra mottagningar

Du kan besöka Enheten för internationellt utbildningssamarbete både på drop-in mottagningar och via tidsbeställning.

Om du behöver hjälp med att välja utbytesmål, kom till "Hur väljer jag mitt utbytesmål"-evenemang. Om du redan har valt utbytesmål och du behöver teknisk hjälp med ansökan, kom till ansökningskliniker

Enheten för internationellt utbildningssamarbete håller bara online-mottagningar tills vidare efter början av de nya coronavirusrestriktioner 25.11.2021. (uppdaterad 29.11.2021).

Med korta frågor är du välkommen till online drop-in mottagningen. Var så god och vänta i Zooms lobby. Du kommer att bli insläppt när ett mottagningsrumm öppnar.

Online Drop-in

Campus Tid Plats
Centrum, Gumtäkt, Mejlans, Viikki mån  12-13  Drop-in Online Link
Tidsbeställning

Om du vill diskutera längre om frågor gällande utbyte rekommenderar vi att du bokar tid via tidsbeställning. När du bokar tid, skriv vad du skulle vilja prata om så att vi kan förbereda oss på förhand. Du bör boka tid enligt ditt studieprogram.

Mottagningar arrangeras tills vidare online (teams / zoom) eller per telefon. Enheten för internationellt utbildningssamarbetes expert skickar dig en inbjudan till mötet eller, om du föredrar, ringer dig i början av din mottagningstid. När du bokar tid, vänligen nämn om du föredrar ett telefonsamtal. Du kan boka en tid för mobilitetsservicens experter genom att välja e-vägledning.

Campus Tid Plats
Kronohagen (juridiska, statsvetenskapliga, svenska social och kommunalhögskolan) på torsdagar Du ska få en länk till Teams/Zoom-mötet senast dagen innan mötet.
Forsthuset (humanistiska och teologiska) på torsdagar Du ska få en länk till Zoom direkt från Vihta-tidbokningsystem när du bokar tid. Kom till Zoom-länkens lobby när din bokade tid börjar.
Brobergsterassen (pedagogiska) på torsdagar Du ska få en länk till Zoom direkt från Vihta-tidbokningsystem när du bokar tid. Kom till Zoom-länkens lobby när din bokade tid börjar.
Gumtäkt på torsdagar Du ska få en länk till Zoom direkt från Vihta-tidbokningsystem när du bokar tid. Kom till Zoom-länkens lobby när din bokade tid börjar. Om du vill, kan du också begära ett vanligt möte på campus genom att lämna ett meddelande när du bokar tid. Physicum, Campusbiblioteket, 2. vån, G228, Gustaf Hällströms gata 2
Mejlans på torsdagar Du ska få en länk till Teams/Zoom-mötet senast dagen innan mötet.
Vik på torsdagar Du ska få en länk till Zoom direkt från Vihta-tidbokningsystem när du bokar tid. Kom till Zoom-länkens lobby när din bokade tid börjar.

Kontakta per e-post

Enheten för internationellt utbildningssamarbetes e-postadresser är:
studentexchange@helsinki.fi
joo@helsinki.fi
staffexchange@helsinki.fi

Skriv i ämnesraden vilken fakultet du studerar vid och vad ditt ärende gäller. Om du vill rikta ditt e-postmeddelande till någon specifik sakkunnig på enheten för internationellt utbildningssamarbete skriv också personens namn i ämnesraden (du hittar kontaktuppgifter längre ner)

Kontakta per telefon

Du når Enheten för internationellt utbildningssamarbete på telefonnumret +358 2941 22401 vardagar mellan kl. 12–14.

Frågor om personal utbyte  +358 2941 40806.

Skicka post

Vår postadress är ”Enheten för internationellt utbildningssamarbete, PB 53, 00014 Helsingfors universitet”.

Sociala media

Följ enheten för internationellt utbildningssamarbete på FacebookInstagram och vårt blogg.

Vem kan du kontakta?

Enheten för internationellt utbildningssamarbetes sakkunniga

Här hittar du vem du kan kontakta för att få hjälp i olika frågor. När du skickar e-post till de sakkunniga använd den gemensamma e-postadressen studentexchange@helsinki.fi eller joo@helsinki.fi beroende av ditt ärende.

Zainab Abdulkarim
Stödtjänster för internationella studenter, inklusive kursavgifter och stipendier, orientering och handledning

Raisa Asikainen
Helsingfors universitets bilaterala avtal: Asien (Japan, Kina, Indien), Mellanöstern, Ryssland, Ukraina och Georgien