Unisports motionstjänster

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Låt inte livet bli enbart arbete eller studier, kom också ihåg att röra på dig och ta hand om din hälsa. UniSport är ett motionscenter och en mötesplats med mindre fokus på prestationer och större fokus på upplevelser.

Hos UniSport har du tillgång till fem högklassiga gym, nästan 40 olika motionsgrupper och bollturer.

Du är välkommen att komma och bekanta dig med UniSport när det passar dig – det första besöket är gratis och du behöver inte reservera en tid på förhand.

Välkommen med!

Säsongskort

Det vanligaste och förmånligaste sättet att använda UniSport är med säsongskort. Med säsongskortet kan du utan begränsningar delta i motionsgrupper och allmänna bollturer samt besöka gymmet. Med säsongskortet kan du besöka alla UniSport-motionscenter och får även rätt att reservera en plats i motionsgrupper och för bollturer – du kan besöka gymmet när som helst.

Så här kommer du igång hos UniSport

Registrera dig hos kundtjänsten vid vilket UniSport-motionscenter som helst: Som studerande vid Helsingfors universitet behöver du ha med dig ditt studiekort eller studieintyg och identitetskort samt användarnamn (som du använder för att logga in på skolans dator).

Efter att du registrerat dig kan du köpa ett säsongskort, reservera plats på kurser eller individuella tjänster samt göra spelplansbokningar direkt online med dina egna användarkoder.

Timmar för motionsgrupper och bollturer kan du reservera så länge som säsongskortet är giltigt.

Är det länge sedan du senast motionerat eller är det första gången du tänker börja motionera?

UniSport ordnar gratis introduktion till gymmet för sina kunder. Under introduktionstillfället kan du exempelvis be om råd för att börja motionera eller för användningen av apparaterna på gymmet. Du behöver inte reservera en plats för introduktionen.

Ta en paus!

UniSport erbjuder Break Pro Break-träningsprogram för alla på universitetet. Break Pro innehåller över 100 korta träningsvideor. Övningarna planeras av fysioterapeuter och är enkla att utföra var som helst. Videor finns tillgängliga på finska, svenska och engelska.

Ladda ner Break Pro app

 • till mobilen från Apple Appstore eller Google Play-butik. Du hittar applikationen med sökord "break pro" eller "BREAK PRO".
 • till Windows dator härifrån. Nedladdning av applikationen till din dator kräver en e-postadress med @ helsinki.fi.
 • till macOS härifrån. Observera instruktionerna nedan: 
PC/ Windows
 • Ladda ner programmet via länken
 • Logga in med din e-postadress helsinki.fi  eller ad.helsinki.fi
 • Mata i det tomma fältet in Aktiveringskoden du får till e-posten.
 • Hittar du inget e-postmeddelande, kolla skräpposten
macOS (Mojave 10.14 >)
 • Ladda ner Break Pro för macOS via länken
 • Starta installationsprogrammet med högra musknappen eller vänstra + Ctrl-knappen. Break Pro finns ännu inte i AppStore, så programmet meddelar att leverantören inte är pålitlig. Starta installationen ändå. Break Pro kommer att föras in i AppStore snarast
 • Logga in med din e-postadress helsinki.fi  eller ad.helsinki.fi. Mata in Aktiveringskoden du får till e-posten.
 • Tillåt i Systeminställningarna att Break Pro skickar notiser till dig och starta om datorn.
 • Notiserna/påminnelserna fungerar så länge programmet inte stängs av. Stäng alltså inte programmet utan ”klicka ner” det med den gula Minimera-knappen.

Mjuka axlar

Kom också ihåg mjuka axlar UniSports gratis, 15-minuters träningspaus.