Universitetet erbjuder stöd för dig som skriver din avhandling – läs om vårens utbud!

Kynä ja paperia
Meddelande 6.2.2020

Planerar du att få din avhandling färdig under våren ? Läs om Studentservicens och bibliotekets stöd för dem som skriver sin avhandling och om andra tjänster!

Studentservicen ordnar evenemang till stöd för framsteg med avhandlingar. Evenemangen ordnas i Handledningshörnan (huvudbiblioteket i Kajsahuset, intill ingången från Fabiansgatan). Evenemangen är först och främst avsedda för dem som studerar enligt de gamla examensfordringarna och som planerar att utexamineras innan övergångsperioden går ut. Också andra som arbetar på en avhandling kan anmäla sig, men deras platser bekräftas först efter att anmälningstiden har gått ut.

Evenemangen ordnas på finska.

Vårens evenemang:

28.2 kl. 14–15.30 Läget med avhandlingen – kom och gör upp en plan till stöd för arbetet med avhandlingen

Ska du lämna in din avhandling denna vår och vill höra hur du får ut det mesta av den tid som du reserverar för avhandlingen? Anmäl dig till evenemanget ”Läget med avhandlingen”, där du får vägledning för de olika faserna av arbetet med en avhandling och för tidsanvändningen. Du får också konkreta tips om hur du lyckas skriva regelbundet och upprätthålla motivationen.

Anmälan börjar den 14 februari 2020.

23.3 kl. 14–15.30 Avhandlingen på slutrakan – tips för finslipning och inlämning

Om du vill utexamineras läsåret 2019–2020 lönar det sig att lämna in avhandlingen i god tid före sommaren. Men innan du lämnar in den ska du kolla att kriterierna för en god avhandling uppfylls. Workshoppen behandlar sådant som brukar vålla problem i fråga om avhandlingens struktur och tekniska frågor. Vi repeterar dessutom allmänna anvisningar om inlämning.

Anmälan har slutat.

27.4 kl. 12–14 Livet efter avhandlingen – klä din kompetens i ord inför arbetslivet

Avhandlingen är klar, men övergången till arbetslivet gör dig fundersam? Under sin tid vid universitetet samlar en student på sig ett ansenligt urval av olika kompetenser, men ibland kan det kännas svårt att klä dem i ord. Evenemanget ordnas av Karriärservicen och har fokus på reflektion kring studentens egna styrkor och trumfkort i samband med jobbsökning.

Anmälan börjar senare.

Måndagsmaraton för skribenter (varje måndag kl. 9–11)

Utöver det stöd som erbjuds genom evenemangsserien har man för hela våren reserverat datasal 4060 (4:e vån., huvudbiblioteket i Kajsahuset) för dem som skriver på sin avhandling. I lokalen ordnas varje måndag kl. 9–11 en gemensam skrivstund med Pomodoro-teknik. Ingen förhandsanmälan behövs, det räcker att du dyker upp lite i nio. Måndagsmaratonen inleds den 10 februari 2020.

Läs dessutom om Karriärservicens evenemang och smågrupper.

Meddelande 6.2.2020

Läs fler meddelanden