Universitetets kampanj #Därförvetenskap är i gång – nu är det dags att satsa på utbildning och forskning!

Texten #siksitiede i blått på vit bakgrund.
Meddelande 26.1.2023

Målet med kampanjen #DärförVetenskap är att det i nästa regeringsprogram ska satsas på utbildning och forskning. Delta i kampanjen genom att använda hashtaggen #DärförVetenskap i sociala medier, och delta i evenemang!

Kampanjens främsta syfte är att påverka nästa regeringsprogram: vårt centrala budskap är att universitet behöver tillräckliga resurser för att vi ska kunna bidra till att höja kompetens- och vetenskapsnivån och stödja nya innovationer.  

Genom att delta stärker du budskapet 

En kampanj blir desto slagkraftigare ju mer vi alla slår på trumma för vårt budskap. Vi behöver dig för att lyckas! Här är några konkreta exempel på vad du kan göra för kampanjen: 

  • Delta i diskussionen på sociala medier med hashtaggen #DärförVetenskap. Genom att dela kampanjinnehåll och använda hashtaggen ger du kampanjen synlighet, vilket ökar dess genomslagskraft. Vi publicerar mycket material, främst videor för att delas ut, särskilt från och med lanseringsdagen den 18 januari 2023 och under de påföljande två veckorna. 
  • Ta foton för väggen DärförVetenskap och för banderollstativet i Kajsahusets Handledningshörna och sprid budskapet på sociala medier.
  • Använd bakgrundsbilden DärförVetenskap i Zoom och Teams. Du kan fritt ladda ner den via Uni Material Bank.
  • Delta i evenemang. På universitet ordnas det under våren i anslutning till valet många tillställningar och evenemang som det definitivt lönar sig att delta i. Bland annat många fakulteter arrangerar valevenemang. Även partierna själva kommer att redogöra för sina åsikter i utbildningsfrågor i februari. 

Genom att delta är du alltså med i vårt gemensamma talkoarbete till förmån för utbildning, forskning och vetenskap! Mer information om olika tillställningar och evenemang samt kampanjmaterial hittar du på kampanjens webbsida.

Tankar, kommentarer, frågor? Diskutera nyheten på Flamma.

Meddelande 26.1.2023

Läs fler meddelanden