Avoin yliopisto

Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston tutkintovaatimusten mukaista yliopisto-opetusta lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta. Opintoihin ei ole ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot on mahdollista liittää osaksi kandidaatin- tai maisterintutkintoa. Avoimessa yliopistossa ei kuitenkaan voi suorittaa kokonaista tutkintoa.
 

Opintotarjonta

Avoimessa yliopistossa on tarjolla opintoja ympäri vuoden verkko-opintoina, lähiopetuksena ja itsenäisinä opintoina. Luennot järjestetään pääosin iltaisin ja viikonloppuisin. Suomenkielisten opintojen lisäksi on jonkin verran tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Avoimen yliopiston opintotarjonta aiheittain ja koulutusohjelmittain
Avoimen yliopiston opetushaku

Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan opintojakso (= kurssi) kerrallaan Avoimen yliopiston opinto-ohjelmassa (=kurssisivulla) olevan ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuminen opintoihin alkaa 45 päivää ennen kunkin opintojakson alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opinnot Voi aloittaa joustavasti omassa aikataulussaan.

Avoimen yliopiston opintomaksun suuruus on 15 euroa per opintopiste. Esimerkiksi viiden opintopisteen laajuisen opintojakson hinta on tällöin 75 euroa. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Avoimen yliopiston kesäopinnot ovat kuitenkin maksuttomia ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Myös koulutusohjelman ja Avoimen yliopiston yhteisopetuksena järjestettävät opinnot ovat maksuttomia ao. koulutusohjelmien tai opintosuuntien perustutkinto-opiskelijoille.