Etäväitöksen tekniset ohjeet

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Etäväitökseen osallistutaan kaksisuuntaisen suojatun yhteyden kautta. Yliopiston tiloissa järjestettävissä etäväitöksissä käytetään Zoomia, mutta myös esimerkiksi Teamsin käyttö on sallittua. Kaksisuuntaisen yhteyden kautta yleisö voi seurata väitöstä etäyhteydellä sekä kommentoida sallitulla hetkellä. Yleisö voi liittyä Zoom-palveluun sekä puhelimella (vaatii Zoom-appin latauksen) että selaimella ilman sisäänkirjautumista. Etäväitöstä ei saa järjestää omin päin ilman av-tukea.

Yliopiston AV-tukihenkilö on paikalla etäväitöksen aikana varmistamassa tilaisuuden teknisen sujuvuuden. AV-tuki on paikalla salissa viimeistään tuntia ennen väitöksen alkua, jolloin voidaan testata yhteydet, käydä läpi väitöstilaisuuden kulku sekä salin tekniikka. 

Etäyhteyden kautta osallistuvilla olisi hyvä olla että käytössä kiinteä internetyhteys, tietokoneessa kamera sekä mieluusti mikrofonilla varustetut kuulokkeet äänenlaadun takaamiseksi. Väittelijän tulee ohjeistaa teknisistä vaatimuksista myös kustosta, vastaväittäjää ja arvosanalautakunnan jäseniä sekä jakaa heille av-tuelta saamansa Zoom-linkin. Yleisö osallistuu etäväitökseen eri linkistä kuin väitöksen avainhenkilöt.

Väittelijän tulee itse täyttää väitöstietolomake viimeistään 3 viikkoa ennen väitöstä: https://ethesis.helsinki.fi/fi/ohjeet/vaitoskirja/   Muista lisätä väitöksesi yleisön Zoom-linkki väitöstietolomakkeelle, sillä väitöstietolomakkeen kautta väitöksen tiedot poimitaan yliopiston tapahtumakalenteriin. Jos väitöksen tiedot eivät löydy tapahtumakalenterista, väitöstä ei voida katsoa julkiseksi.