Hyvinvointitapahtumat

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Yliopistolla järjestetään monipuolisesti opiskelukykyä ja hyvinvointia vahvistavaa matalan kynnyksen toimintaa. Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja keskustelutuokioista voit lukea tältä sivulta. Tapahtumia järjestetään sekä kampuksilla että verkossa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! 

Onko sinulla opintoihin liittyvä kysymys, muttet tiedä, mistä etsiä apua? Neuvontakompassi-sivu auttaa sinua löytämään vastauksen. Tutustu lisäksi Opiskelukykyä tukeviin ryhmiin ja kursseihin.

Hyvinvointitapahtumia 20.-24.3.

Missä tapahtumat järjestetään?

Suurin osa tapahtumista järjestetään yliopiston Ohjauskulmissa tai etänä. Tarkastathan aina tapahtuman sijainnin tapahtumakuvauksesta.

  • Keskustakampuksen Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talon 3. kerroksessa, kirjaston pääovien vieressä (Fabianinkatu 30).
  • Viikin Ohjauskulmat sijaitsevat Infokeskus Koronan (Viikinkaari 11) 1. kerroksessa. Toinen Ohjauskulma sijaitsee rakennuksen pääovien vieressä ja toinen kampuskirjaston tiloissa.

Tarkempaa tietoa Ohjauskulmista löydät sivulta Oppimistilat.

Huolettomat hartiat -taukojumppa

Hartiajumppaa tietokoneen ääressä.

Unisportin Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Huolettomat hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet! Pystyt seuraamaan liikkeitä myös ilman suomenkielisiä ohjeita.

Online-taukojumppaan pääset Mywellness-alustalla. Keväällä 2023 jumppatuokioita järjestetään kahdesti viikossa välillä 1.1.–31.5.:

  • maanantaisin klo 12.30–12.45
  • keskiviikkoisin klo 13.30–13.45

Lisätietoja tapahtumasta: unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi

Hyvinvointitiistai – tukemassa hyvinvointiasi

Käsikädessä.

Hyvinvointitiistaissa pureudutaan opiskelukykyäsi tukeviin asioihin vierailevien asiantuntijoiden kanssa. Hyvinvoinnin eri näkökulmia lähestytään muun muassa harjoitusten, yhteisen jutustelun ja alustusten kautta. 

Lisätietoja tapahtumista: guidance-coordination@helsinki.fi

Itsekritiikki ja itsemyötätunto opinnoissa (FI) 

Ajankohta ja paikka: 21.3.2023, klo 17.00–18.30, Zoom-webinar 

Vaaditko itseltäsi liikaa? Puhutko itsellesi kohtuuttoman ankarasti ja soimaten? Tai koetko, että haluaisit tarttua johonkin uuteen, mutta sisäinen äänesi estää sinua tekemästä niin?

Webinaarissa perehdytään yhdessä itsekriittisyyden ilmiöön ja paneudutaan siihen, millaisissa tilanteissa ja millä keinoilla liiallista vaativuutta on mahdollista vähentää opiskeluelämässä. Tutustutaan yhdessä myös harjoituksiin, joita voit soveltaa vaikeina hetkinä. Lisätiedot tapahtumasta paivi.kohta@nyyti.fi

Liity mukaan suomenkieliseen tapahtumaan Zoom-linkillä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa! Tallenna tapahtuma kalenteriisi (.ics)

Sinkkuna vai parisuhteessa -keskustelutilaisuus (FI)

Aika ja paikka: 28.3.2023, 16.00-17.00, Kaisa-talon Ohjauskulma.

Vaikuttaako omiin valintoihimme muiden odotukset ja mielipiteet vai toimimmeko omista arvoistamme ja tarpeistamme käsin? Pohdimme mitä odotuksia meillä on ihmissuhteissa, voiko yksi ihminen täyttää kaikki tarpeemme. Tilaisuus on kaikille, jotka ovat kiinnostuneet vapaamuotoisesta keskustelutilaisuudesta sinkkuuden ja parisuhteen teemoista YTHS:n asiantuntijoiden kanssa. Järjestäjät: psykologi Vilhelmiina Remes ja terveydenhoitaja Marja-Riitta Johnsson.

Käydään yhdessä keskustelua ja pohdintaa rennolla otteella. Ilmoittaudu 27.3. klo 12 mennessä lomakkeen kautta. 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan, tervetuloa! Tallenna tapahtuma kalenteriisi (.ics)

Ihan netissä – Digipeli poikki ja somesukelluksesta pinnalle (FI) 

Ajankohta ja paikka: 4.4.2023, klo 16.00–17.00, Teams

Oletko joskus huomannut luentojen sijaan uppoavasi TikTok-videoiden loputtomaan virtaan? Tai huomaatko digipelien daily questien kutsuvan joka iltaiseen pelailuun? Verkkomaailmat tarjoavat meille arjen keskellä ilon ja yhteisöllisyyden kokemuksia, mutta toisinaan nettimaailma laajenee ja laajenee kaventaen muuta arkeamme. Kun kaverin tai oma digimedioiden käyttö mietityttää, voi olla vaikeaa tietää, mikä ongelmaan auttaisi. Tule testaamaan tietosi sekä kuulemaan eri tuen mahdollisuuksista Somerajaton & Digipelirajaton -toiminnan kanssa. Lisätiedot tapahtumasta helmi.korhonen@sosped.fi

Liity suomenkieliseen tapahtumaan Teams-linkillä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa! Tallenna tapahtuma kalenteriisi (.ics)

Kaverikoirat kampuksella 🐶 (FI, SV, EN)

Ajankohta ja paikka: 11.4.2023, klo 16.-17, Porthanian piha, Yliopistonkatu 3

Kaverikoirat ovat vailla rapsuttajaa Porthanian pihalla. Tule laskemaan stressitasoja ja tule nuuskutettavaksi! Huonomman sään sattuessa koirat löytyvät katoksen alta. Tassuttele mukaan! Lisätiedot tapahtumasta: guidance-coordination@helsinki.fi

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Tallenna tapahtuma kalenteriisi (.ics)

Elämän paras aika? Yksinäisenä korkeakoulussa -webinaari (FI)

Ajankohta ja paikka: 25.4.2023, klo 16.00–17.30, Zoom

Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Aihetta käsitellään myös erilaisten konkreettisten harjoitteiden avulla. Harjoitteiden tekeminen on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle. Lisätietoja tapahtumasta annina.lindberg@nyyti.fi

Suomenkieliseen tapahtumaan ei ilmoittautumista, Zoom-linkin saat tilattua kalenterimerkinnän kautta.

 

Keskiviikkokahvit opinto- ja uraohjaajien kanssa (FI, EN)

Opiskelijoita kahvilla.

Tarvitsetko hetken taukoa opiskeluun? Tule moikkaamaan opinto- ja uraohjaajia eri kampuksille ja nauttimaan kuppi kahvia tai teetä. Samalla voit vaihtaa kuulumisia kanssamme ja halutessasi keskustella opintojesi sujumisesta tai urapohdinnoistasi.

Ei ennakkoilmoittautumista. Katso tulevat ajat ja paikat alta ja merkitse kalenteriisi. Tervetuloa!

Keskustassa klo 14–15.30 (Kaisa-talo, Ohjauskulma, Fabianinkatu 30)

  • 12.4.
  • 10.5.
  • 7.6.

Viikissä klo 13.30–15 (Infokeskus, HUOM! kirjaston Ohjauskulma, Viikinkaari 11)

  • 26.4.
  • 24.5.

Kumpulassa klo 13.30–15 (Exactum, 2. kerroksen aula, Pietari Kalmin katu 5)    

  • 29.3.

Lisätietoja opinto-ohjaajat@helsinki.fi ja careerservices@helsinki.fi

Tomaattitorstai (FI, EN)

Opinto-ohjaajat järjestävät kaikille opiskelijoille avoimia, Pomodoro-tekniikkaan perustuvia opiskelutuokioita Zoomissa. Tuokioissa esitellään ja hyödynnetään välillä myös muita opiskelutekniikoita, kuten SMART-tekniikkaa. 

Opiskelutuokioissa pääset keskittymään ja edistämään opiskelutehtävääsi ohjatusti muiden opiskelijoiden kanssa. Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista. 

Tomaattitorstai järjestetään jokaisen viikon torstaina klo 10–12 (välillä 26.1.–4.5.2023). Liity mukaan Zoom-linkin kautta. (huom! ei tomaattia 9.3.)

Tomaattitorstain alustukset opinto-ohjaajilta: 

  • 26.1. Tavoitteen asettaminen ja SMART-tekniikka
  • 23.3. Tutkimusaihe ja motivaatio (opinto-ohjaajaopiskelijan alustus)

Tomaattitorstain alustukset opintopsykologeilta (englanniksi) . 

  • 23.2. Exams and deadlines approaching – support for the final sprint (ensimmäinen 25 min)
  • 30.3. Compassion  (ensimmäinen 25 min)

Yleisohjeita 

Varaathan itsellesi rauhallisen työskentelytilan. Tuokion ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean ja antaa vinkkejä työskentelyn sujuvoittamiseen. Valitsethan itsellesi etukäteen jonkin opiskelutehtävän, jonka parissa haluat työskennellä Pomodoro-session ajan. Opiskelutuokioon osallistutaan etänä, eikä sinun tarvitse pitää kameraa tai mikrofonia päällä. 

Jos sinulla on kysyttävää Tomaattitorstain tuokioista, voit laittaa viestiä sähköpostitse osoitteeseen opinto-ohjaajat@helsinki.fi.

SMART- ja Pomodoro-tekniikat 

Pomodoro-tekniikka kannustaa keskittyneeseen työskentelyyn: ideana on työskennellä intensiivisesti 25 minuutin ajan, jonka jälkeen pidetään lyhyt tauko. Tauon aikana on hyvä yrittää saada ajatukset pois tehtävästä esimerkiksi venyttelemällä. 

SMART-tekniikalla voit pilkkoa tehtäviä pienempiin palasiin ja asettaa itsellesi sopivan kokoisia tavoitteita. Pilkkominen usein helpottaa alkuun pääsemistä ja auttaa saamaan opiskelusta paremmin otetta. 

Voit myös opiskella SMART- tai Pomodoro-tekniikalla itsenäisesti sivupaneelista löytyvien videoiden avulla.

Opiskelutaitoja tukevat työpajat

Opiskelijoita Kaisa-talossa.

Yliopiston eri toimijat järjestävät opiskelutaitoja tukevia työpajoja, joihin voit osallistua kertaluonteisesti tai useamman kerran. Sinun ei tarvitse ilmoittautua työpajoihin, mutta saavuthan ajoissa paikalle. 

Ajanhallinnan työpajat tammi–maaliskuussa (EN)

Kaipaatko apua opiskelun aikatauluttamiseen tai opiskelurutiinien rakentamiseen? Tervetuloa opinto-ohjaajien vetämiin ajanhallinnan työpajoihin! Työpajat on jaettu kahteen osaan: ensimmäisessä keskitytään ajanhallinnan työkaluihin ja toisessa pohditaan, minkälaiset ajanhallinnan tavat sopisivat juuri sinun arkeesi. 

Voit osallistua vain yhteen työpajaan tai käydä molemmissa haluamina päivinäsi. Samannimiset työpajat ovat keskenään samansisältöisiä. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua. Huomaathan, että pajat ovat englanniksi. 

Ajankohdat ja paikat:

  • Työpaja 1 "Tools": to 26.1. klo 15.00–17.00, Kaisa-talon Ohjauskulma
  • Työpaja 2 "Habits": to 9.2. klo 15.00–17.00, Kaisa-talon Ohjauskulma
  • Työpaja 1 "Tools": to 16.3. klo 15.00–17.00, Viikin Ohjauskulma
  • Työpaja 2 "Habits": to 23.3. klo 15.00–17.00, Viikin Ohjauskulma 

Lisätietoja: opinto-ohjaajat@helsinki.fi 
 

Opiskelutaidon työpajat (FI)

Tarvitsetko apua ajanhallinnan, opiskelutekniikoiden tai keskittymisen teemoista? Tervetuloa opinto-ohjaajien opiskelutaitoja tukeviin työpajoihin! Kullakin kerralla on oma teemansa: voit osallistua kaikkiin kolmeen tai vain yhteen sinua eniten kiinnostavaan työpajaan.

  • Työpaja pe 10.2. klo 9.15-10.45: Ajankäytön suunnittelu ja aikaansaaminen, Kaisa-talon ohjauskulma
  • Työpaja pe 3.3. klo 9.15-10.45: Opiskelutekniikat, Kaisa-talon ohjauskulma
  • Työpaja pe 17.3. klo 9.15-10.45: Keskittyminen ja muisti, Kaisa-talon ohjauskulma

Lisätietoja opinto-ohjaajat@helsinki.fi
 

Torstain tutkielmatyöpajat maaliskuussa (EN)

Suunnitteletko – tai oletko jo työstämässä opinnäytettäsi? Tervetuloa kirjaston järjestämiin torstain tutkielmatyöpajoihin! Työpajoissa opit esimerkiksi löytämään tutkielmasi kannalta keskeiset lähteet sekä käyttämään erilaisia tiedon- ja viitteidenhallintaan liittyviä ohjelmia. 

Ajankohta ja paikka:

  • Kaisa-talo (4. kerros, tietokoneluokka, huone 4060) maaliskuun joka torstai kello 15–16.

Voit halutessasi ottaa tietokoneesi mukaan työpajoihin. Työpajojen jälkeen voit jäädä kirjastoon työstämään opinnäytetyötäsi. Työpajat pidetään englanniksi, mutta voit kysyä myös suomeksi ja ruotsiksi. Sinun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa Torstain tutkielmatyöpajoihin! 

Lisätietoja: mari.hietala@helsinki.fi

Teemapäivät ja muut tapahtumat

Opiskelijoita Avajaiskarnevaaleissa

Tästä osiosta löydät yliopiston ja yhteistyökumppaneiden, kuten hyvinvointi- ja opiskelijajärjestöjen järjestämiä teemapäiviä, chatteja, webinaareja ja muita tapahtumia. Tapahtumalistaus päivittyy ja täydentyy jatkuvasti. 

Nyytin chat opiskelijoille (FI, EN, SV)

Tule jakamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa! Nyytin chatissa jutellaan anonyymisti opiskeluelämää koskettavista asioista. Keskustelussa ei tarvitse huolehtia oikeinkirjoituksesta tai kirjoituksen sujuvuudesta – tärkeintä, että olet mukana! Lue lisää chateista Nyytin sivuilla.

Tulevat chatit klo 18-20:

Klikkaamalla kunkin chatin otsikkoa löydät tarkemman kuvauksen ja liittymislinkin. Keskusteluihin ei tarvitse ilmoittautua. 

YTHS:n Armoa aivoille -webinaari (FI)

Torstaina 22.3. klo 14 YTHS-päivää vietetään Armoa aivoille -webinaarissa. Kognitiivisesta ergonomiasta puhuu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. YTHS kutsuu kuulolle niin opiskelijoita kuin korkeakoulujen ja YTHS:n henkilöstöäkin. Webinaarissa saat vinkkejä mm. keskittymiskyvyn vahvistamiseen. Lisätietoja tapahtumasta löydät YTHS:n sivuilta, joiden kautta voit lähettää aiheesta myös etukäteiskysymyksiä. 

Pääset mukaan YTHS:n YouTube-kanavan @YTHSvideo etusivulta tai suoralinkillä. Tallenne on katsottavissa 5.4.2023 asti.

Ohjeita tapahtumien osallistujille

Kaikissa tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumiin osallistuessasi sitoudut kohtamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan sekä antamaan kaikille tilaa määritellä oma kokemuksensa.

Kunnioitathan myös tapahtumajärjestäjien aikaa: Jos olet ilmoittautunut tapahtumaan, saavu myös paikalle. Näin järjestäjät pystyvät suunnittelemaan tapahtumansa todellisen osallistujamäärän mukaan. Jos et pääsekään osallistumaan paikkamäärältään rajalliseen tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumajärjestäjälle.

Tutustu myös  etätapahtumien osallistujille laadittuihin ohjeisiin ennen etätapahtumaan osallistumista. Ohjeita noudattamalla autat luomaan vuorovaikutusta ja hyvää ilmapiiriä.