Infotilaisuudet lukuvuoden aikana

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tästä ohjeesta löydät tarkempaa tietoa yliopistolla lukuvuoden aikana järjestettävistä eri teemoihin liittyvistä infoista, klinikoista ja työpajoista. Muista valita yläpuolella olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi, jolloin näet myös kaikki mahdollisesti vain koulutusohjelmaasi tai tiedekuntaasi koskevat tilaisuudet.

Uusien opiskelijoiden orientaatiotilaisuudet

Kaikille uusille opiskelijoille järjestetään yhteinen ohjaus- ja hyvinvointiteemainen orientaatiotilaisuus suomeksi 1.9. klo 9-12. Lisää orientaatiotilaisuuksista voit lukea tältä sivulta.

Sisu-neuvonta

Kaisa-talon opiskelijaneuvonnan viikoittain järjestämässä walk-in Sisu-neuvonnassa saat henkilökohtaista ohjausta opintosuunnitelman käyttöön liittyvissä teknisissä asioissa. Mikäli tarvitset tutkinnon sisältöön ja opintojen vastaavuuksiin liittyvää apua, otathan yhteyttä tiedekuntasi opiskelijaneuvontaan.

Opiskelijavaihtoon liittyvät infotilaisuudet

Tule liikkuvuuspalveluiden järjestämään vaihtoinfoon kuulemaan lisää opiskelijavaihdosta. Hakuklinikoilta, vaihtoon valittujen infotilaisuuksista ja lähtöorientaatioista voit saada lisää tukea vaihtoprosessisi eri vaiheisiin. Vaihdosta palattuasi voit tulla kertomaan kokemuksistasi Mitä opin vaihdossa? -tilaisuuteen.

Infotilaisuudet löydät täältä. 

Urapalvelujen tapahtumat

Urapalvelut järjestää erilaisia ThinkCareer-tapahtumia sekä harjoitteluun ja työnhakuun liittyviä infotilaisuuksia ja työpajoja. Urapalveluiden tulossa olevat tapahtumat löydät täältä.

Jos tarvitset apua työnhakuun tai työharjoitteluun liittyvissä kysymyksissä, voit tulla walk-in työnhakuneuvontaan ilman ajanvarausta. Lue lisää walk-in työnhakuneuvonnasta täältä.

Kielikeskuksen tapahtumat

Kurssiassistenttitoiminnan info-tilaisuus 

Kurssiassistentteja on lähes kaikilla Kielikeskuksen kursseilla. Assistentit ovat Helsingin yliopistossa Erasmus- tai muussa opiskelijavaihdossa olevia kansainvälisiä opiskelijoita, jotka puhuvat äidinkielenään jotain seuraavista kielistä: arabia, kiina, englanti, tanska, ranska, saksa, islanti, italia, japani, korea, norja, espanja, ruotsi tai venäjä. Kurssiassistentit toimivat äidinkielisenä vertaistukena Kielikeskuksen kursseilla opiskeleville opiskelijoille.

Kurssiassistenttitoiminnan info-tilaisuus järjestetään joka lukukauden alussa. Lue lisää kurssiassistenttitoiminnasta ja tulevasta infotilaisuudesta.
 

Työpajat ja Aasian kieliklubit

Kielikeskuksen järjestämät monikieliset työpajat käsittelevät kulttuurisia kysymyksiä eri näkökulmista ja tuovat kansainväliset ja paikalliset opiskelijat yhteen. Työpajat tarjoavat osallistujilleen mahdollisuuden kohentaa kielitaitoaan ja oppia lisää eri kulttuureista ja kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta.

Aasian kieliklubit (japani, kiina ja korea) tapaavat Kielikeskuksella joka toinen viikko perjantaisin opetusperiodien aikana. Klubeissa voi ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan rennossa ilmapiirissä. Klubit tarjoavat mahdollisuuden päästä juttelemaan muiden ko. kieltä opiskelleiden ja kieltä äidinkielenään puhuvien kanssa. 

Lue lisää Kielikeskuksen työpajoista, klubeista ja niiden aikatauluista.

Muista myös 

Kielikeskus on mukana myös mm. orientaatioissa, Welcome Fairissa ja opintoneuvonnan työpajoissa. Seuraa Kielikeskuksen tiedotteita opiskelijan ohjeissa ja verkkosivuilla. Lue lisää Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonnasta.

 

Ovet auki Avoimeen! Avoimen yliopiston info

Ovet auki Avoimeen! Juhlistamme Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston lukuvuoden käynnistymistä virtuaalisella infopolulla sekä verkon kautta toteuttavalla pop up -infotapahtumalla, joka järjestetään 6.9.2022 klo 16.30-19.00. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja Avoimen yliopiston verkkosivuilta.

Joustavan opinto-oikeuden (JOO) -hakuinfot

Tule liikkuvuuspalveluiden järjestämään JOO-hakuinfoon kuulemaan joustavasta opinto-oikeudesta: Mitä JOO-opintoina voi opiskella? Milloin JOO-opintoja voi opiskella? Miten JOO-opintoihin haetaan? JOO-hakuinfoja pidetään kerran lukukaudessa.

JOO-hakuinfot löydät täältä

Tiedonhankinnan koulutukset ja työpajat (Helsingin yliopiston kirjasto)

Helsingin yliopiston kirjasto järjestää koulutuksia, työpajoja ja verkkokursseja opiskelijoiden tiedonhankinnan ja -hallinnan tueksi opintojen kaikissa vaiheissa. Tarkemmat aiheet ja aikataulut löydät kurssien esittelysivulta

Kirjasto tarjoaa tiedonhankinnan ohjausta.

Helsingin yliopiston kirjasto on mukana myös erilaisissa opiskelijatapahtumissa. Seuraa kirjaston uutisia Opiskelijan ohjeissa ja kirjaston verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Twitterissä @hulib tai Instagramissa @helunilib

 

Opintopsykologien pienryhmät

Opintopsykologit käynnistävät pitkin lukuvuotta pienryhmiä, joiden on tarkoitus tukea opiskelijoita haastavissa tilanteissa, esimerkiksi kun kandi tai gradu tökkii tai opintoja on vaikea aikatauluttaa tai saada hallintaan. Pienryhmässä voi huomata, ettei ole yksin opiskeluun liittyvien ongelmien kanssa ja saa opintopsykologin ohjauksen lisänä vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Katso tällä hetkellä käynnissä olevat opintopsykologien pienryhmät täältä. Paikkoja ryhmiin on rajoitetusti.