Jäikö orientaatio väliin tai palaatko pidemmältä tauolta?

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Etkö päässyt osallistumaan orientaatioon? Oletko ollut yliopistolta pidempään poissa? Ei hätää, pääset vielä helposti kiinni opintoihisi näiden ohjeiden avulla.

Huom! Muista valita yllä olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi!

En osallistunut orientaatioon tai lykkäsin opintojen aloitusta

Kumpula

Jos olet nyt aloittamassa opintojasi yliopistolla ensimmäistä kertaa, tervetuloa!

Huolehdi heti aluksi nämä asiat kuntoon opintojesi aloittamista varten:

1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi. Jos olit ensimmäisen vuoden poissaolevana, ilmoittaudu henkilökohtaisesti.
  2. Aktivoi käyttäjätunnuksesi
  3. Seuraa sen jälkeen uuden opiskelijan ensiaskeleita. Tutustu myös muihin Uudelle opiskelijalle –teemasta löytyviin ohjeisiin. Niiden avulla pääset perehtymään opiskeluun ja löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.
  4. Jos olit poissaolevana koko ensimmäisen lukuvuoden esim. asepalveluksen vuoksi, osallistu koulutusohjelmasi orientaatioon
  5. Jos et päässyt orientaatioon mukaan, katso ohjeet kursseille ilmoittautumiseen. Apua voit kysyä myös opiskelijaneuvonnasta.

Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi tai tarvitset tukea opintojen aloittamiseen, voit aina ottaa yhteyttä opiskelijaneuvontaan. Oman lähipalvelupisteesi opiskelijaneuvonta auttaa, jos et esimerkiksi tiedä minkä tutkintorakenteen mukaan opiskelet tai mille kursseille sinun tulisi ilmoittautua.

Palaan yliopistolle pidemmän tauon jälkeen

Tervetuloa takaisin opintojen pariin!

Jotta paluu sujuisi mahdollisimman jouhevasti, hoida seuraavat asiat kuntoon mahdollisimman pian:

1. Jos opintoaikasi on päättynyt, hae tiedekunnaltasi lisäaikaa. Jos olet aloittanut opintosi ennen rajauslakia (2004 tai aiemmin), sinun ei tarvitse hakea lisäaikaa.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi. Jos olet unohtanut lukuvuosi-ilmoittautumisen useampana lukukautena peräkkäin, hae ensin tutkinnonsuoritusoikeuden palautusta ja maksa uudelleenkirjoittautumismaksu.
  3. Aktivoi käyttäjätunnuksesi
  4. Hanki opiskelijakortti. Jos sinulla on jo opiskelijakortti, hae siihen uusi lukuvuositarra.

Opiskelijan ohjeista (eli sivustolta, jossa parhaillaan olet) löydät paljon hyödyllistä tietoa opiskelun tueksi. Jos olet ollut pidempään poissa yliopistolta, kannattaa tutustua opiskelijan tärkeimpiin digitaalisiin palveluihin ja oppimisympäristöihin

Jos olet aloittanut tutkintosi ennen vuotta 2017, sinut on siirretty automaattisesti uuteen koulutusohjelmaan tutkinnonuudistuksen siirtymäajan päätyttyä 18.12.2020. Kannattaa aloittaa ohjeisiin tutustuminen teemasta Ohjeita ennen vuotta 2017 aloittaneille.

Mikäli tarvitset apua opintojesi aloittamisessa ja suunnittelussa, voit olla yhteydessä omaan opiskelijaneuvonnan lähipalvelupisteeseesi. Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot löydät täältä. Etenkin opintojen suunnittelua varten on hyvä varata varausjärjestelmästä aika etukäteen.

Muut ohjeet opiskeluun

Opiskelijan ohjeista löydät kaiken sinua koskevan ohjeistuksen opiskeluun ja elämään yliopistolla. Kun kirjaudut sisään tai valitset valikosta oman koulutusohjelmasi, saat näkyviin myös koulutusohjelmasi ja tiedekuntasi täydentävät ohjeet. Löydät sivustolta ohjeita joko etusivun sanahaulla tai valmiista teemoista.

Lue kaikki sinua koskevat ohjeet läpi, mutta tutustu heti alussa erityisesti Suunnittele opintosi ja Opintojen suorittaminen ja arviointi -teemoihin.

Infotilaisuudet lukuvuoden aikana

Yliopisto järjestää lukuvuoden aikana kaikille opiskelijoille tarkoitettuja infotilaisuuksia, työpajoja ja klinikoita eri teemoihin liittyen. Tutustu infotilaisuuksiin tarkemmin!