Kokemuksia ulkomailla opiskelusta

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Millaista aiemmilla opiskelijoilla on ollut vaihdossa? Mikä olisi paras vaihtokohde? Kannattaako vaihtoon lähteä? Tsekkaa aiempien vaihto-opiskelijoiden kokemukset ulkomailla opiskelusta liikkuvuuspalveluiden Instagram-tililtä, Vaihtokertomuksia maailmalta -blogisivustolta, videoilta sekä Facebook-sivuilta, ja inspiroidu lähtemään vaihtoon!

Instagram

Kansainvälisen koulutusyhteistyön palvelujen Instagram-tilillä studyingabroad_uh Helsingin yliopiston vaihdossa olevat opiskelijat kertovat muun muassa opiskelustaan, arjestaan ja vapaa-ajastaan vaihtokohteessaan sekä antavat parhaat vinkkinsä tuleville vaihto-opiskelijoille.

Kiinnostuitko Instagram-tilimme päivittämisestä? Haemme päivittäjiä Instagram-tilille sähköpostitse ennen vaihtoasi saamasi ilmoituksen kautta. Kuvien postaamisen lisäksi päivittäjä pitää yhden story-viikon. Päivittäjät saavat pestistään 50e palkkion.

Jos et ole kiinnostunut päivittämään Instagram-tiliämme, mutta haluat silti jakaa vaihtoaikasi kohokohdat muiden kanssa, jaa vaihtokokemuksiasi käyttämällä kuvissasi hashtagia #wearehelsinkiuni.

Story-viikkojen aikatauluun voit tutustua englanninkielisellä sivulla.

Facebook

Facebook-sivu Exchange Studies for University of Helsinki students on tarkoitettu ulkomaille opiskelemaan lähteville Helsingin yliopiston opiskelijoille. Sivulta löytyy muun muassa vaihtoon liittyvää tietoa ja kansainvälistymiseen liittyviä tapahtumia.

Vaihtokertomukset

Kannattaako vaihtokohteessa kulkea pyörällä vai julkisilla? Onko opiskelu ulkomailla kovin erilaista kuin Suomessa? Mistä löytää asunto?

Näihin ja moniin muihin arkipäiväisiin kysymyksiin löytyy vastaus Vaihtokertomuksia maailmalta -blogisivustolta. Sivustolle on kerätty aiemmin vaihdossa olleiden vaihto-opiskelijoiden kirjoittamia vaihtokertomuksia sekä -blogeja. Vaihtokertomuksia ja -blogeja on useista eri maista ja yliopistoista, ja niitä voi hakea esimerkiksi tiedekunnan ja maan mukaan.  

Videot

Vaihtokertomusten lisäksi voit katsoa videon, jossa vaihdossa olleet kertovat kokemuksistaan.