Lisäkoulutusohjelmat erikoislääkäreille

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
  • Erikoislääkärikoulutus, 5-vuotinen
  • Erikoislääkärikoulutus, 6-vuotinen
  • Erikoishammaslääkärikoulutus
  • Yleislääketieteen erityiskoulutus

Lisäkoulutusjärjestelmän tavoitteena on turvata terveyspalvelujärjestelmän (työnantajan) tarpeista lähtevän erikoisalojen erityisosaaminen. Joillakin erikoisaloilla tarpeet kohdistuvat vain yliopistosairaaloihin ja joillakin erikoisaloilla on kyse laajemmasta kuin yliopistosairaalan tarvitsemasta erityisosaamisesta. Lisäkoulutuksen voi aloittaa erikoislääkärikoulutuksen suorittamisen jälkeen. Koulutukseen kuuluu alan käytännön koulutus, teoriakoulutus (väh. 60 tuntia) ja kuulustelu.

Lisäkoulutusohjelmien yleiset koulutusvaatimukset

Lisäkoulutusohjelmia koskevat yleiset koulutusvaatimukset ja lisäkoulutusohjelmakohtaiset opetussuunnitelmat ovat valtakunnallisesti yhtenevät ja koskevat kaikkia lisäkoulutusohjelmaa suorittavia.

  • Lisäkoulutusohjelmien voimassa olevan opinto-oppaan löydät valtakunnallisilta verkkosivuilta kohdasta erikoislääkärien lisäkoulutusohjelmat "Lisäkoulutusohjelmien opinto-opas 2021-".

Vastuuhenkilöt

Lisäkoulutusohjelmien vastuuhenkilöt ja kuulustelijat löytyvät valtakunnallisilta verkkosivuilta.

Opinto-oikeuden hakeminen

Ohjeet lisäkoulutusohjelman opinto-oikeuden hakemiseen löytyvät valtakunnallisilta verkkosivuilta.

Lisätiedot: meilahti-specialist@helsinki.fi

Kuulustelu

Erikoislääkärien lisäkoulutukseen liittyy kuulustelu, jonka voi suorittaa milloin tahansa. Kuulustelu voidaan järjestää valtakunnallisen erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulustelun yhteydessä, joka järjestetään kolme kertaa vuodessa. Kuulustelua ei kuitenkaan ole pakko suorittaa silloin. Lisätietoja löydät Turun yliopiston ylläpitämiltä valtakunnallisen erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulustelun verkkosivuilta.

Todistuksen hakeminen koulutuksesta

Ohjeet ja lomakkeen todistuksen hakemiseen löydät osiosta Erikoislääkärikoulutuksen ja erikoishammaslääkärikoulutuksen lomakkeet.

Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot