North2north (N2N) - University of the Arctic

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

University of the Arctic eli Arktinen yliopisto on verkosto, johon kuuluu maapallon pohjoisilla alueilla toimivia yliopistoja, korkeakouluja ja muita laitoksia. Mukana olevat maat ovat Kanada, Pohjoismaat, Venäjä ja Yhdysvallat.

1. Lukukausivaihto

Yleisesti

 • Helsingin yliopisto voi ehdottaa North2North-vaihtoon 1-3 opiskelijaa vuosittain.
 • Vaihtoaika on yksi lukukausi.
 • Keskiarvovaatimus on 3, ellei alla mainita yliopiston kohdalla korkeampaa.
 • N2N-vaihto on pääasiassa tarkoitettu perustutkinto-opiskelijoille, mutta jatko-opiskelija voi joissain tapauksista tulla valituksi.
 • TÄRKEÄÄ: Hae vain yhteen N2N-yliopistoon osana HY:n kaukokohteiden hakua! Käytännössä haet vaihto-opiskelijaksi N2N-ohjelmaan, ja vaihtoyliopisto selviää myöhemmin. Hakuaikana emme vielä tiedä, mihin N2N-yliopistoon saamme lähettää opiskelijan ilman lukukausimaksuja. Tieto tulee aikaisintaan marras-joulukuussa. Varaudu siis siihen, että sinut valittaisiin muuhun yliopistoon kuin mihin haet. Emme kuitenkaan lähetä Pohjois-Amerikkaan hakenutta opiskelijaa Venäjälle tai Venäjälle hakenutta opiskelijaa Pohjois-Amerikkaan.
 • N2N-ohjelmassa on lukuisia yliopistoja, mutta HY:n opiskelija voi hakea vain seuraaviin yliopistoihin (valitse vain yksi):
 • Pohjois-Amerikkaan hakevat huom! Olemme huomanneet, että yleisimmät N2N-kohteet, joihin pääsee ilman lukukausimaksuja, ovat Lakehead ja Vancouver Island. Niinpä kun haet yhteen niistä, liitä hakemuksen liitteeksi myös opintosuunnitelma toista koskien. Kerro perustelukirjeessä, jos et voi tehdä opintosuunnitelmaa molempiin, koska sinulle sopivia kursseja ei ole.
 • Opintoalat ja kurssit löydät UArcticin sivuilta. Tarkoitus on tehdä nimenomaan ensisijaisesti arktiseen alueeseen liittyviä opintoja.
 • North2North-vaihto on täysipäiväistä opiskelua, eli lukukaudessa pitää tehdä noin 30 ECTS-pistettä vastaava määrä.
  • Kanadassa ja Yhdysvalloissa tyypillisesti 4-5 kurssia
  • Venäjällä kurssimäärä riippuu opinnoista. Oman alasi venäjänkielisen opetuksen kurssitarjonnan löydät laitosten sivuilta. Kursseista on ilmoitettu yleensä vain nimi, ei laajuutta. Tee Helsingin yliopiston vaihtohaun opintosuunnitelma niin, että siinä on noin 6 kurssia / lukukausi, jos haet normaaliin oman alasi venäjänkieliseen opetukseen. Venäjänkielisen oman alan opetuksen kurssien ECTS-laajuus selviää vaihdon alkaessa.
   • Jos haluat opiskella venäjän kieltä päätoimisesti, kirjoita Helsingin yliopiston vaihtohaun opintosuunnitelmaan kurssin nimeksi full-time Russian language studies, kohdeyliopiston laajuuden kohdalle 30 ja HY:n laajuuden 30 ECTS.
 • Opiskelija maksaa asumisen ja elämisen sekä matka-, vakuutus- ja viisumikulut.

Katso hakuajat ja hakuohjeet sivulta Vaihtoon haku ja hakeminen. Katso maakohtaiset kielitaitovaatimukset Kielitaitovaatimukset-ohjeesta.

Hakuprosessi on monivaiheinen. Toimi ensin Helsingin yliopiston vaihtohaun hakuaikojen ja yleisten hakuohjeiden mukaisesti. Jos saat Helsingin yliopistolta hyväksyvän päätöksen, liikkuvuuspalvelut on sinuun myöhemmin yhteydessä, kun vaihtoyliopisto selviää. Sitten teet vielä hakemuksen kyseisen yliopistoon heidän omaa hakumenettelyään noudattaen.

 

2. Online-kurssit

Tähän päivitetään tietoa mahdollisista University of the Arcticin online-kursseista. Keskiarvovaatimus kursseille on 3, ellei toisin mainita. Opintopisteitä tarjoavat kurssit pitää hyväksilukea tutkintoon, jotta niille voi osallistua.