Ohjaajan ja vastuuhenkilön vaihtaminen

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Toisinaan väitöskirjatyön aikana täytyy tehdä muutoksia ohjauskokoonpanoon. Ohjaajan vaihtuminen voi tulla kysymykseen esimerkiksi ohjaajan jäädessä eläkkeelle tai siirtyessä toiseen yliopistoon, tai vaikkapa väitöskirjan aiheen muuttuessa. Joskus ohjauskokoonpanoa voidaan myös täydentää uusilla ohjaajilla.

Käytännöt väitöskirjaohjaajien vaihtamiseen ja uusien ohjaajien nimittämiseen vaihtelevat hieman ohjelmittain. Mikäli ohjaajan vaihtaminen tai uuden ohjaajan nimeäminen on kohdallasi ajankohtaista, ota yhteyttä tohtoriohjelmasi suunnittelijaan. Suunnittelijoiden yhteystiedot löydät ohjeartikkelista Tohtorikoulutuksen palvelut.

Ohjaajien lisäksi toisinaan joudutaan vaihtamaan myös väitöskirjatutkijan vastuuhenkilöä. Vastuuhenkilön vaihtamiseen liittyvät käytännöt vaihtelevat tohtoriohjelmittain, joten muista aina ottaa yhteyttä tohtoriohjelmasi suunnittelijaan. Suunnittelijoiden yhteystiedot löydät ohjeartikkelista Tohtorikoulutuksen palvelut.