OLS-kielitestaus

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Euroopan komissio mahdollistaa Erasmus-vaihtoon ja -työharjoitteluun lähtijöiden kielitaidon testaamisen ennen ja jälkeen vaihtojakson. Suosittelemme kielitestin ja kielikurssien tekemistä, ja ne ovat vapaaehtoisia. Ajatuksena on, että opiskelija näkee kuinka kielitaito on parantunut vaihtojakson aikana. Uuden kielitestausjärjestelmän nimi on EU Academy

OLS-kielitesti suoritetaan itsenäisesti ja ei-valvotuissa oloissa. Testin tulos toimii lähinnä apuna oman kielitaidon arvioimiseen, eikä sitä voi käyttää virallisena kielitaitotodistuksena.

OLS-järjestelmään kirjautuminen ja ongelmatilanteet

OLS-järjestelmään kirjautuminen

Pääset kielitestiin tämän linkin kautta: https://academy.europa.eu/local/euacademy/pages/course/community-overview.php?title=learn-a-new-language 

Sinun tulee aloittaa luomalla EU login tunnukset. Löydät ohjeet EU login tunnuksen luomiseen täältä: https://academy.europa.eu/mod/page/view.php?id=7817 

Etsi haulla vaihtokielesi mukaan "Placement test", esim. German placement test, English placement test. 

Testin tulos jää näkyviin omaan Dashboardiisi kun olet kirjautuneena järjestelmään, ja löytyy sieltä aina tarvittaessa. 

Ongelmia kirjautumisessa

Kokeile eri selaimia. Ota yhteyttä Kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluihin: studentexchange@helsinki.fi ongelmatilanteissa. 

 

OLS-kielitesti

Testiin osallistuminen ennen vaihtoa on suositeltavaa kaikille Erasmus-vaihtoon tai -harjoitteluun lähteville, joiden opiskelu- tai työkieli on joku seuraavista:

bulgaria, englanti, espanja, hollanti, iiri, italia, kreikka, kroatia, latvia, liettua, malta, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, sloveeni, slovakin kieli, tanska, tšekki, unkari, viro

 

Faktoja OLS-kielitestistä

 • Testissä testataan kielioppia, fraaseja sekä kuullun ja luetun ymmärtämistä.
 • Arvioinnissa käytössä yleinen eurooppalainen viitekehys (CEFR).
 • Testi kestää 40-60 min.
 • Testitulokseksi saat kirjallisen arvioinnin CEFR-skaalalla neljältä kielen osaamisalueelta.
 • Tulos ei vaikuta vaihto- tai harjoittelupaikkaan hyväksymiseen. 
 • Suosittelemme testin tekemistä uudelleen vaihtojakson päätyttyä, paitsi jos ensimmäisessä testissä tulos oli paras mahdollinen eli C2
 • Mikäli testikielesi on saksa, englanti, espanja, ranska, italia, hollanti tai portugali ja testituloksesi on B1 tai alle, suosittelemme että osallistut saman kielen kielikurssille. 
 • Mikäli testikielesi on bulgaria, tanska, viro, kreikka, kroatia, latvia, liettua, unkari, puola, romania, slovakin kieli, sloveeni, tai ruotsi ja testituloksesi on A1, suosittelemme että osallistut saman kielen kielikurssille. 
 • Mikäli testikielesi on tšekki ja testituloksesi on A2 tai alle, suosittelemme että osallistut tšekin kielen kurssille. 
 • Mikäli testikielesi on maltan kieli tai iiri, näistä kielistä ei vielä löydy kurssia.
 • Mikäli kielitestisi tulos on yli B1 missä tahansa tarjolla olevasta kielestä, voit valita osallistutko kurssille opiskelukielellä, kohdemaan kielellä (mikäli kohdemaan kieli löytyy kurssivalikoimasta). 

OLS-kielikurssi

OLS-kielitestin suorittamisen jälkeen saat mahdollisuuden osallistua maksuttomalle online-kielikurssille seuraavissa kielissä: bulgaria, englanti, espanja, hollanti, italia, kreikka, kroatia, latvia, liettua, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakin kieli, sloveeni, tanska, tšekki, unkari, viro. Tämä tarkoittaa sitä, että jos opiskelet Saksassa saksan kielellä, et voi sisällyttää mahdollista ennen lukukauden alkua järjestettävää valmentavaa saksan kielikurssia vaihtoaikaasi, vaan voit sen sijaan osallistua OLS-kielikurssille.

Faktoja kurssista

 • Mikäli saat kielitestissä B1 tai alemman (saksa, englanti, espanja, ranska, italia, hollanti, portugali), A2 tai alemman (tšekki) tai A1 (bulgaria, tanska, viro, kreikka, kroatia, latvia, liettua, unkari, puola, romania, slovakin kieli, sloveeni tai ruotsi), suosittelemme vahvasti kielikurssille osallistumista. Kurssi suoritetaan samassa kielessä kuin testi.
 • Vaikka testituloksesi olisi yllä mainittuja tasoja parempi, kurssille osallistuminen on silti suositeltavaa. 
 • Opiskelukielen kurssi alkaa siltä tasolta, johon pääsit testissä
 • Opetus on interaktiivista pienryhmäopetusta ja jokaisella ryhmällä on opettaja. Ryhmässä on oppilaita ympäri Eurooppaa.