Opintoaika ja -oikeudet ammatillisessa jatkokoulutuksessa

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Opinto-oikeuden kesto ammatillisessa jatkokoulutuksessa vaihtelee koulutusohjelmittain. Opinto-oikeutesi koskee vain niitä opintoja, joihin se on myönnetty. Opinto-oikeutesi päättymisajankohdan voit tarkistaa WebOodista. Mikäli opinto-oikeutesi on määräaikainen ja et saa opintojasi valmiiksi koulutusohjelmalle määritellyn keston aikana, sinun tulee anoa opinnoillesi lisäaikaa.

Valitsethan yllä olevasta valikosta oman koulutuksesi, jotta saat näkyville sitä koskevat säädökset ja ohjeet. Ohjenäkymä on sama seuraaville koulutusohjelmille: Erikoislääkärikoulutus 5-vuotinen, Erikoislääkärikoulutus 6-vuotinen, Erikoishammaslääkärikoulutus

Opinto-oikeudesta luopuminen

Jos luovut opinto-oikeudestasi, päätty opinto-oikeutesi ilmoituspäivästä lähtien. Sen jälkeen et voi enää jatkaa koulutuksen suorittamista etkä hakea suorittamiseen lisäaikaa.

Luopumisilmoitus on sitova ja lopullinen. Huomaa, että et voi saada opinto-oikeuttasi enää myöhemmin takaisin hakemalla opinto-oikeuden palauttamista. Jos haluat myöhemmin palata opintojen pariin, on sinun haettava opiskelupaikkaa koulutustasi koskevan normaalin opiskelijavalintamenettelyn kautta.

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksessa opinto-oikeudesta on luovuttava myös silloin, jos saat valintamenettelyn kautta uuden erikoislääkärikoulutuksen opinto-oikeuden edellisen opinto-oikeuden ollessa vielä voimassa.

Voit luopua ammatillisen jatkokoulutuksen opinto-oikeudestasi luopumislomakkeella. Lomake toimitetaan sähköpostitse tai postitse opiskelijaneuvontaan.