Opintoaika ja -oikeudet ammatillisessa jatkokoulutuksessa

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Opinto-oikeuden kesto ammatillisessa jatkokoulutuksessa vaihtelee koulutusohjelmittain. Opinto-oikeutesi koskee vain niitä opintoja, joihin se on myönnetty. Opinto-oikeutesi päättymisajankohdan voit tarkistaa 31.5.2021 alkaen Sisusta. Mikäli opinto-oikeutesi on määräaikainen ja et saa opintojasi valmiiksi koulutusohjelmalle määritellyn keston aikana, sinun tulee anoa opinnoillesi lisäaikaa.

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutusta koskevat säädökset ja ohjeet löytyvät 
lääketieteellisen ammatillisen jatkokoulutuksen verkkosivuilta.

Opinto-oikeudesta luopuminen

Jos luovut opinto-oikeudestasi, päättyy opinto-oikeutesi ilmoituspäivästä lähtien. Sen jälkeen et voi enää jatkaa koulutuksen suorittamista etkä hakea suorittamiseen lisäaikaa.

Luopumisilmoitus on sitova ja lopullinen. Huomaa, että et voi saada opinto-oikeuttasi enää myöhemmin takaisin hakemalla opinto-oikeuden palauttamista. Jos haluat myöhemmin palata opintojen pariin, on sinun haettava opiskelupaikkaa koulutustasi koskevan normaalin opiskelijavalintamenettelyn kautta.

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksessa opinto-oikeudesta on luovuttava myös silloin, jos saat valintamenettelyn kautta uuden erikoislääkärikoulutuksen opinto-oikeuden edellisen opinto-oikeuden ollessa vielä voimassa.

Voit luopua ammatillisen jatkokoulutuksen opinto-oikeudestasi luopumislomakkeella. Lomake toimitetaan sähköpostitse tai postitse opiskelijaneuvontaan.