Opintojen seuranta

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Opintojen edistymisen seurannan tavoitteena on tukea opiskelijoiden opintojen sujuvuutta. Opintojesi etenemistä seurataan ja tuetaan lisäksi muun muassa HOPS-ohjauksen avulla. Myös Kela tekee opintojen edistymisen seurannan vuosittain lokakuussa, lisätietoa Kelan verkkosivuilla.

Tällä sivulla

Oodikone

Lukuvuona 2018-2019 Helsingin yliopiston koulutusohjelmat ottivat käyttöön Oodikoneen, joka on opintojen etenemisen seurantajärjestelmä. Oodikone sisältää opiskelijakohtaista tietoa opinto-oikeuksista ja -suorituksista ja sen data perustuu opintotietojärjestelmä Sisun tietoihin.

Oodikone tarjoaa visuaalisen kuvan koulutusohjelman opiskelijavuosikurssin etenemisestä niin ryhmä- kuin yksilötasolla. Oodikoneen ydintietoa on opiskelijoiden eteneminen tavoiteajassa, suoritustiedot arvosanoineen sekä kurssien suoritusmäärät arvosanoineen.

Oodikoneen käyttöoikeudet on myönnetty koulutusohjelmien johtajille ja opetusvaradekaaneille. Opintohallinnossa opintoasiainpäälliköt määrittelevät kenelle koulutusohjelmakohtaisia oikeuksia myönnetään (esim. koulutussuunnittelijat). Oikeudet voidaan myöntää henkilölle, jolla on asemansa tai työtehtäviensä perusteella oikeus käsitellä opiskelijakohtaisia suoritustietoja.

Lisätietoa Oodikoneesta.