Opiskelijan velvollisuudet opinnoissa

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Opiskelijana sinulla on opintoihisi liittyviä velvollisuuksia liittyen esimerkiksi opetukseen osallistumiseen ja tehtävien palautukseen.

Osallistu opetukseen

Opiskelijana osallistut lähtökohtaisesti aktiivisesti opintojaksoihin kuuluvaan opetukseen. Opintojakson tiedoista (esimerkiksi Kurssisivuilta) käy ilmi, mikäli opetukseen osallistuminen on pakollista ja kuinka suureen osaan opetuksesta sinun tulee osallistua. Pakollisuus voi koskea koko opintojaksoa tai sen osaa.

Mikäli et pysty osallistumaan kaikkeen opintojakson opetukseen, opettaja voi antaa sinulle erikseen sovittavia korvaavia tehtäviä.

Palauta opintoihin liittyvät tehtävät ajoissa

Opettajan on ilmoitettava, missä muodossa ja mihin mennessä opintoihin liittyvät tehtävät pitää palauttaa. Mikäli et palauta töitä annetun määräajan kuluessa, opettajalla ei ole velvollisuutta ottaa työtä vastaan myöhemmin. Opettaja voi tällöin hylätä suorituksesi ja edellyttää, että osallistut opetukseen uudelleen.

Suorita opintojakso loppuun määräajassa

Tietoa opintojakson suorittamisen määräajoista löydät ohjeesta Opintojen vanhentuminen.

Toimi rehellisesti

Kaikenlainen vilppi ja plagiointi opiskelussa on kiellettyä, ja kaikkiin vilppi- ja plagiointiepäilyihin puututaan. Helsingin yliopistossa on myös käytössä plagiaatintunnistusjärjestelmä. Lisätietoa voit lukea ohjeesta Mitä ovat vilppi ja plagiointi?