Opiskelijan velvollisuudet opinnoissa

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Opiskelijana sinulla on opintoihisi liittyviä velvollisuuksia liittyen esimerkiksi opetukseen osallistumiseen ja tehtävien palautukseen.

Osallistu opetukseen

Opiskelijana osallistut lähtökohtaisesti aktiivisesti opintojaksoihin kuuluvaan opetukseen. Opintojakson tiedoista (esimerkiksi Kurssisivuilta) käy ilmi, mikäli opetukseen osallistuminen on pakollista. Tällöin edellytetään, että osallistut joko 100, 90 tai 75 %:iin opetuksesta.

Mikäli et pysty osallistumaan kaikkeen opintojakson opetukseen, opettaja voi antaa sinulle erikseen sovittavia korvaavia tehtäviä.

Palauta opintoihin liittyvät tehtävät ajoissa

Opettajan on ilmoitettava, missä muodossa ja mihin mennessä opintoihin liittyvät tehtävät pitää palauttaa. Mikäli et palauta töitä annetun määräajan kuluessa, opettajalla ei ole velvollisuutta ottaa työtä vastaan myöhemmin. Opettaja voi tällöin hylätä suorituksesi ja edellyttää, että osallistut opetukseen uudelleen.

Suorita opintojakso loppuun määräajassa

Tietoa opintojakson suorittamisen määräajoista löydät ohjeesta Opintojen vanhentuminen.

Toimi rehellisesti

Kaikenlainen vilppi ja plagiointi opiskelussa on kiellettyä, ja kaikkiin vilppi- ja plagiointiepäilyihin puututaan. Helsingin yliopistossa on myös käytössä plagiaatintunnistusjärjestelmä. Lisätietoa voit lukea ohjeesta Mitä ovat vilppi ja plagiointi?