Opiskeluun liittyvät infotilaisuudet

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tästä ohjeesta löydät tarkempaa tietoa opiskeluun liittyvistä infotilaisuuksista ja klinikoista lukuvuoden aikana.

Muista valita yläpuolella olevasta valikosta oma koulutusohjelmasi, jolloin näet sivun lopussa myös mahdolliset vain sinun koulutusohjelmaasi tai tiedekuntaasi koskevat tilaisuudet.

Kielikeskuksen tapahtumat

Näkymä Kielikeskuksen portaikosta.

Kurssiassistenttitoiminnan info-tilaisuus 

Kurssiassistentteja on lähes kaikilla Kielikeskuksen kursseilla. Assistentit ovat Helsingin yliopistossa Erasmus- tai muussa opiskelijavaihdossa olevia kansainvälisiä opiskelijoita, jotka puhuvat äidinkielenään jotain seuraavista kielistä: arabia, kiina, englanti, tanska, ranska, saksa, islanti, italia, japani, korea, norja, espanja, ruotsi tai venäjä. Kurssiassistentit toimivat äidinkielisenä vertaistukena Kielikeskuksen kursseilla opiskeleville opiskelijoille.

Kurssiassistenttitoiminnan info-tilaisuus järjestetään joka lukukauden alussa. Lue lisää kurssiassistenttitoiminnasta ja tulevasta infotilaisuudesta.

Työpajat ja Aasian kieliklubit

Kielikeskuksen järjestämät monikieliset työpajat käsittelevät kulttuurisia kysymyksiä eri näkökulmista ja tuovat kansainväliset ja paikalliset opiskelijat yhteen. Työpajat tarjoavat osallistujilleen mahdollisuuden kohentaa kielitaitoaan ja oppia lisää eri kulttuureista ja kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta.

Aasian kieliklubit (japani, kiina ja korea) tapaavat Kielikeskuksella joka toinen viikko perjantaisin opetusperiodien aikana. Klubeissa voi ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan rennossa ilmapiirissä. Klubit tarjoavat mahdollisuuden päästä juttelemaan muiden ko. kieltä opiskelleiden ja kieltä äidinkielenään puhuvien kanssa. 

Lue lisää Kielikeskuksen työpajoista, klubeista ja niiden aikatauluista.

Muista myös 

Kielikeskus on mukana myös mm. orientaatioissa, Welcome Fairissa ja opintoneuvonnan työpajoissa. Seuraa Kielikeskuksen tiedotteita opiskelijan ohjeissa ja verkkosivuilla. Lue lisää Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonnasta.

Tiedonhankinnan koulutukset ja tapahtumat

Kirjahyllyjä Kaisa-kirjastossa.

Tarvitsetko lähteitä opinnäytetyötä varten? Voit laajentaa osaamistasi kirjaston tiedonhankinnan verkkokurssilla. Kursseja ja työpajoja on tarjolla myös kampuksilla opinnäytteen tiedonhankinnan tehostamiseksi ja viitteidenhallintaohjelman käytön tukemiseksi. Tutustu kirjaston kurssitarjontaan.

Kirjasto tarjoaa myös tiedonhankinnan ohjausta. Saat ohjauksesta enemmän irti, jos olet tutustunut tiedonhankintaan jo aikaisemmin kirjaston verkkokurssilla tai lähiopetuksessa.

Helsingin yliopiston kirjasto on mukana myös erilaisissa opiskelijatapahtumissa. Seuraa kirjaston uutisia Opiskelijan ohjeissa ja kirjaston verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Twitterissä @hulib tai Instagramissa @helunilib.

 

Ovet auki Avoimeen! Avoimen yliopiston info

Opiskelijoita luentosalin ikkunan takana Viikin Infokeskuksessa.

Ovet auki Avoimeen! Juhlistamme Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston lukuvuoden käynnistymistä syksyisin virtuaalisella infopolulla sekä verkon kautta toteuttavalla pop up -infotapahtumalla. Lisää tietoa syyslukukauden 2023 tapahtumasta luvassa myöhemmin.

Lisätietoja Avoimen yliopiston verkkosivuilta.

Joustavan opinto-oikeuden (JOO) -hakuinfot

Kaksi opiskelijaa kannettavan tietokoneen äärellä.

Tule liikkuvuuspalveluiden järjestämään JOO-hakuinfoon kuulemaan joustavasta opinto-oikeudesta: Mitä JOO-opintoina voi opiskella? Milloin JOO-opintoja voi opiskella? Miten JOO-opintoihin haetaan? JOO-hakuinfoja pidetään kerran lukukaudessa.

JOO-hakuinfot löydät täältä