Päärakennuksen remontti ja väitöstilaisuudet

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Yliopiston päärakennuksen peruskorjaus alkoi kesällä 2019. Ensimmäinen korjausvaihe kestää noin kaksi vuotta, ja rakennus on tuona aikana vain rajoitetusti käytössä. Päärakennuksella on perinteisesti järjestetty paljon väitöstilaisuuksia, joten remontilla on vaikutusta myös väitösjärjestelyihin.

Huomioi ainakin nämä

 • Päärakennuksen remontti alkaa juhannukselta 2019 ja jatkuu aina toukokuuhun 2021.
 • Remonttia tehdään rakennuksen vanhalla puolella, mutta remontin meluhaitat ulottuvat myös "uuteen", Fabianinkadun puoleiseen osaan.
 • Melutöitä tehdään erityisesti perjantaisin ja lauantaisin. Väitöksiä ei tule järjestää päärakennuksella muulloin kuin ns. superväitöspäivinä (ks. alempana).
 • Remontin aikana suositellaan väittelemistä ensisijaisesti kotikampuksella. Tarkempaa tietoa kampusten salitilanteesta saat alempaa tältä sivulta.
 • Varaa sali vasta, kun tilaisuuden ajankohta on varmistunut. Näin vältetään turhia varausruuhkia. Muista myös peruuttaa varaus, jos väitöspäivä muuttuu.
 • Remontin vaikutuksista väitöksiin päivitetään tarkempaa tietoa tälle sivulle remontin edetessä.
 • Tarkemmat ohjeet väitöstilaisuuden järjestämiseen löydät Opiskelijan ohjeista.

Väitössalit kampuksilla

Väitöstilaisuuksia on perinteisesti järjestetty eniten tietyissä saleissa, mutta väitellä voit missä vain pääsääntöisesti yli 50-paikkaisessa salissa. Muista kuitenkin, että väitöstilaisuus tulee järjestää Helsingin yliopiston tiloissa.

Salien varaustilannetta voit tarkastella Optime Portalin kautta. Älä kuitenkaan tee varausta Optimen kautta vaan ota yhteyttä yliopiston tilavaraukseen. Salien kuvia voit selata Opetustilat -verkkosivulla.

Päärakennuksen remontin aikana useimmilta kampuksilta on alustavasti varattu tiettyjä saleja väitöskäyttöön. Nämä salit näkyvät Optime Portalissa varattuna, mutta se ei välttämättä tarkoita, että salissa olisi jo jokin muu väitös. Näiden salien varaustilanteesta saat tietoa ottamalla yhteyttä yliopiston tilavaraukseen. Alla näet listan saleista, jotka on alustavasti varattu väitöksille kullakin kampuksella.

Keskustakampus

 • Porthania PIII (Varattu väitöksille perjantaisin klo 11–16 ja lauantaisin klo 9–16 aikavälillä 13.9.2019–29.5.2020. Lauantaiväitöksen ajankohdaksi suositellaan joko 10–14 tai 12–16.)
  Huom! Porthanian lehtisali (2. kerros, Unicafen vieressä) on la 7.12.2019 alkaen varattu väittelijöiden ja arvosanalautakunnan jäsenten käyttöön perjantaisin klo 11.00–13.00 ja lauantaisin klo 9.00–13.00 vaitöstilaisuuteen valmistautumista varten. Tilaa ei noina aikoina voi varata esim. väitöskahvien järjestämiseen, vaan tila on vapaasti kaikkien kyseisenä päivinä väittelevien käytössä "vetäytymishuoneena" ennen väitöstä. Tilaan ei kuitenkaan voi jättää tavaroita säilöön väitöstilaisuuden ajaksi. Porthanian aulasta löytyy pantillisia säilytyslokeroita, joihin ulkovaatteet voi jättää (pantti: 1 euro). Myös Porthanian vahtimestarit voivat tarvittaessa ottaa esim. hattulaatikot tai vastaväittäjän matkalaukun säilytykseen tilaisuuden ajaksi.
   
 • Athena, sali 302 (Varattu väitöksille perjantaisin klo 11–16 aikavälillä 30.8.2019–29.5.2020)

Kumpulan kampus

 • Kumpulan kampuksella ei ole varattu saleja erikseen väittelijöiden käyttöön, sillä Kumpulassa on verrattain paljon väitöstilaisuuksiin sopivia, yli 50-paikkaisia saleja.
 • Lisää tietoa Kumpulan saleista löydät Opetustilat-verkkosivulta.

Meilahden kampus

 • Haartman-instituutti, sali 2 (Varattu väitöksille joka toinen perjantai klo 11–16 aikavälillä 6.9.2019–29.5.2020)
 • Muita saleja ei ole varattu pelkästään väittelijöiden käyttöön, mutta väitöstilaisuudet ovat mahtuneet yleensä ongelmitta joko Biomedicumiin, Haartman-instituuttiin tai Hammasklinikalle.

Viikin kampus

 • Infokeskus, sali 235 (Varattu väitöksille perjantaisin klo 12–16 aikavälillä 6.9.2019–29.5.2020)
 • Biokeskus 2, sali 2041 (Varattu väitöksille perjantaisin klo 12–16 aikavälillä 6.9.2019–29.5.2020)

 

Päärakennuksen superväitöspäivät

Päärakennus tullaan avaamaan väitöksille muutamina ns. superväitöspäivinä remontin aikana. Superväitöspäivän ajaksi remontti keskeytetään, jotta melu ei häiritse väittelyä päärakennuksen perinteikkäissä tiloissa.

Syyslukukauden superväitöspäivä pidetään perjantaina 13.12.2019. Kevätlukukauden superväitöspäivä järjestetään perjantaina 15.5.2020.

Superväitöspäivänä päärakennukselta on varattu väitöstilaisuuksia varten kaikkiaan kuusi salia. Jotta väitöksiä mahtuisi päärakennukselle päivän aikana mahdollisimman monta, väitösvaraus suositellaan tehtäväksi joko klo 10–14 tai 14–18.

Jos haluat väitellä superväitöspäivänä, sovi väitöspäivästä hyvissä ajoin arvosanalautakunnan jäsenten kanssa ja ota yhteyttä tilavaraukseen oman paikkasi varmistamiseksi.

Syyslukukauden 2019 superväitöspäivälle varatut salit:

Kevätlukukauden 2020 superväitöspäivälle varatut salit: