Pohjois-Amerikan vaihtokohteet

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Voit hakea opiskelijavaihtoon Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Helsingin yliopistolla on kaikkien tiedekuntien opiskelijoille avoimia yliopistolaajuisia sekä tiettyyn oppiaineeseen sidottuja yksikkökohtaisia vaihtopaikkoja partneriyliopistoissa Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Katso partneriyliopistot maittain ja ohjelmittain tästä ohjeesta. Huomaa myös mahdolliset rajoitukset opintotarjonnan ja muiden kriteerien suhteen kunkin maan ja yliopiston kohdalla.

Jos tämän ohjeen kohteista ei löydy sinulle mieluista kohdetta, katso myös North2North-ohjelman tarjoamat mahdollisuudet arktisella alueella tai lähde itsenäisesti ulkomaille.

Haku on yleensä lokakuussa. Katso tarkemmin Haku ja hakeminen

Tietoja vaihtokohteiden kuluista ja kielitesteistä: Vaihtokohteiden kohdalle on merkitty sellaisia arvioituja kuluja, joita meillä on tiedossa. Opetus on vaihto-opiskelijoille maksutonta (poikkeuksena University of California, Davis). Lista ei ole kaikenkattava ja vaihtoyliopistoilta saamamme tiedot perustuvat usein edellisen vuoden arvioihin, joten oikeudet muutoksiin pidätetään. Kannattaa tutkia vaihtoyliopiston sivuja viimeisimpien tietojen varalta.

Kielitestien osalta on kerrottu, vaatiiko vaihtoyliopisto viimeisimmän saamamme tiedon mukaan maksullista kielitestiä. Testiä ei tarvitse tehdä HY:n vaihtohakua varten vaan vasta jos sinut valitaan vaihtoon. Lista ei ole kaikenkattava ja vaihtoyliopistoilta saamamme tiedot perustuvat usein edellisen vuoden tietoihin, joten oikeudet muutoksiin pidätetään. Vuonna 2020 TOEFL-testi maksoi $260 ja IELTS-testi 250€.

 

Huomioi, että hakuaika EU/ETA-alueen ulkopuolella sijaitseviin vaihtokohteisiin voi olla jopa 1½ vuotta ennen vaihdon alkua. Ole siis ajoissa liikkeellä.

Tästä pääset takaisin ohjeeseen Vaihtokohteet maailmalla

Tällä sivulla

Kanada

Mitä vaihdon aikana voi opiskella? Kahdenvälisten vaihtojen kautta voit suorittaa opiskelijavaihdon aikana esimerkiksi pääaineen opintoja, sivuaineen opintoja, uuden sivuaineen, tutkintoon kuuluvia vapaita opintoja. Vaihtokohteet voivat rajata joitain aloja vaihdon ulkopuolelle. Katso tarkemmin kohde-esittelystä.

Vaihtoon hakevan edellytetään olevan hyvä opiskelija eli hakijan keskiarvon (kaikki opinnot) tulee olla vähintään 3, jotta hakijalla on mahdollisuus sijoittua yliopistoon Pohjois-Amerikkaan. Muutamaan Kanadan yliopistoon edellytetään korkeampaa keskiarvoa, edellytyksenä 3,75 keskiarvo: McGill University, University of British Columbia, University of Toronto ja  University of Waterloo. Ottawan yliopisto edellyttää 3,5 keskiarvoa.

Lukukaudet Kanadassa: syyskuu-joulukuu ja tammikuu-huhtikuu. Orientaatio syyslukukaudella voi alkaa jo elokuun lopussa ja siihen pitää osallistua. Tarkat päivämäärät vaihdolle ovat vaihtoyliopiston hyväksymistiedoissa

Kurssien määrä: Kanadassa vaihto-opiskelija suorittaa 4-5 kurssia lukukaudessa (undergraduate- eli kandidaattitason opinnot) tai 4 kurssia (graduate- eli maisteritason opinnot).

 • Undergraduate: Ohjeistamme tekemään lukukauden täyttä työmäärää (30 HY:n pistettä) vastaavan määrän opintoja vaihdossa ollessa. Kanadassa se yleensä vastaa viittä undergraduate-tason kurssia. HY:n hakuvaiheessa valitse opintosuunnitelmaan viisi undergraduate-kurssia. Kuitenkin, jos valitsemme sinut vaihtoon Kanadaan ja vaihtoyliopistosi sallii ottaa yhden kurssin vähemmän eli 4 undergraduate-kurssia (jotka ovat laajuudeltaan yhteensä 4/5 lukukauden täydestä työmäärästä), HY sallii sen. Varmista siinä tapauksessa, että Kanadan study permitin voimassa pysyminen ei vaadi viittä kurssia. (Study permit on koronapandemian tuoma uusi maahantulovaatimus, jonka yksityiskohdat voivat muuttua.) Viiden kurssin valitseminen kuitenkin kannattaa, koska jos yksi kurssi ei olekaan sinulle sopiva tai et pääse toivomallesi kurssille, liian pienestä kurssimäärästä ei tule ongelmia (huomioi luonnollisesti vaihtokohteen säännöt kurssin keskeyttämisestä).

Kanadassa listataan suoritusotteelle myös hylätyt kurssit ja keskeytetyt kurssit.

Kielitaito: Kanadan ja Yhdysvaltojen kohteissa edellytetään vähintään hyvää englannin kielen taitoa, mikä tarkoittaa vähintään tasoa B2 eurooppalaisella kielitaidon viitekehyksellä (CEFR). Kielitaidon on oltava vaihtokohteen vaatimalla tasolla hakuhetkellä. Varaudu siihen, että joudut tekemään maksullisen kielitestin. Alla on kerrottu, vaatiiko vaihtoyliopisto viimeisimmän saamamme tiedon mukaan maksullista kielitestiä. Testiä ei tarvitse tehdä HY:n vaihtohakua varten vaan vasta jos sinut valitaan vaihtoon. Lista ei ole kaikenkattava ja vaihtoyliopistoilta saamamme tiedot perustuvat usein edellisen vuoden tietoihin, joten oikeudet muutoksiin pidätetään.

Jos sinut valitaan vaihtoon kohteeseen, joka edellyttää kielitestiä, tarkista pisterajat sekä tarkka kielitestin tyyppi kohdeyliopiston omista ohjeista, esim. edellytetäänkö IELTS General- vai IELTS Academic -testi.

Opiskelija maksaa vaihtokohteessa asumisen ja elämisen sekä matka-, vakuutus- ja viisumikulut. Lisäksi opiskelija maksaa hallinnollisia kuluja. Huomioithan, että erilaisia hallinnollisia kuluja voi yliopistosta riippuen kertyä paljonkin. Yliopistojen verkkosivuilla on yleensä listattu eri kulut. Summat voivat muuttua.

British Columbiaan, Memorialiin, Ottawaan, Queen’siin, Saskatchewaniin, Trentiin, Torontoon, Waterloohun ja Yorkiin lähtijän on pitänyt ottaa pakollinen UHIP -vakuutus, hinta noin 300 CA$ / lukukausi (muutokset mahdollisia). Muihinkin kohteisiin vaaditaan vakuutus. Kun sinut on valittu vaihtoon Kanadaan, noudata vaihtoyliopiston ohjeita vakuutuksesta.

Quebeciin suomalaisen lähtijän ei ole tarvinnut maksaa UHIP -vakuutusta, koska Suomella ja Quebecillä on sairaanhoitosopimus. Tämäkin asia voi kuitenkin muuttua.

 

Memorial University of Newfoundland

www.mun.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

 
Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella, jos saa arvosanaksi C1 tai vahva B2.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille MUN tiedekunnat

Kurssit

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Maisterivaiheen opiskelija voi valita myös undergraduate-kursseja.

Rajoitukset: Alat, joihin et voi hakea: Faculty of Medicine, School of Nursing, School of Pharmacy, School of Social Work, Marine Institute

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

 

5 undergraduate-kurssia = 15 Memorial credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

4 graduate-kurssia = 12 Memorial credits (kukin kurssi yleensä 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Memorial University of Newfoundland undergraduate credit = 2 ECTS

1 Memorial University of Newfoundland graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Kulutietoja vaihto-opiskelijoille ei ole ilmoitettu, mutta voit katsoa suuntaa-antavia tietoja MUN:in tutkinto-opiskelijoiden kulusivulta (tuition fees ei koske vaihto-opiskelijoita)
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
 
Vaihtopaikkoja
 
Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa syyslukukaudeksi 2022 tai kevätlukukaudeksi 2023 TAI 2 paikkaa koko lukuvuodeksi 2022-2023.

 

McGill University 

www.mcgill.ca 

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Englanninkielinen yliopisto Quebecissä
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille McGillin tiedekunnat

Kurssit

Pääasiassa kandidaattivaiheen opintoihin (undergraduate-kursseille).

Poikkeuksellisesti voi päästä maisterivaiheen opintoihin, McGillin laitos harkitsee tapauskohtaisesti voiko graduate -tason opintoihin päästä, perusedellytyksenä on, että kandidaatin tutkinto on suoritettuna hakuvaiheessa. Huom! kaikki graduate-ohjelmat eivät hyväksy vaihto-opiskelijoita.

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate –kursseja.

Rajoitukset:

 • Seuraavat alat eivät ole avoimia vaihto-opiskelijoille: Faculty of Medicine, Faculty of Dentistry, School of Continuing Studies.
 • Faculty of Law voi harkita vain yhtä vaihto-opiskelijaa tiedekunnan opintoihin. Tästä sovitaan tapauskohtaisesti, Liikkuvuuspalveluiden asiantuntija on yhteydessä McGillin Faculty of Law –tiedekuntaan, kun vaihtovalinnat on tehty Helsingin yliopistossa.
 • Oikeustieteen opiskelijat voivat hakea esimerkiksi Criminology –opintoihin, näitä kursseja on sosiologiassa (Faculty of Arts) ja mm. Urban Studies –ohjelmassa.
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 15 McGill credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 McGill University undergraduate credit = 2 ECTS

1 McGill University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja McGillin kulusivu

Students participating in the exchange program are exempt from regular tuition charges and
compulsory term charges. However there are some charges that they may see on their fee account:
• International Health Insurance - approximately $380 CAD per term
• Program/course charges that are compulsory upon registration, such as special activity charges,
course materials, textbooks, music lessons, etc. - approximately $600-1000 CAD per term
• Residence and meal plan (if applicable)

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 3 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2022 tai kevät 2023.

 

Queen’s University, Kingston, Ontario

www.queensu.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Voit hakea vain Queen’s Universityn Faculty of Arts and Science -tiedekunnan opintoihin.

Huom! Queen's voi hyväksyä ensisijaisesti vain opiskelijoita, jotka opiskelevat Helsingin yliopistolla jotain kyseisen tiedekunnan alaa. Oikeustieteellisen, kasvatustieteellisen tai lääketieteellisen tiedekunnan opiskelija voidaan hyväksyä vain, jos hänellä on taustaopintoja Arts & Science -tiedekunnan alalta.

Kurssit

Pääasiassa undergraduate-tason kursseille.

Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita vaihtoon, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

Joskus voi poikkeuksellisesti päästä graduate-tason opintoihin, Queen’s harkitsee tapauskohtaisesti voiko graduate -tason opintoihin päästä (perusedellytyksenä on, että kandidaatin tutkinto on suoritettuna hakuvaiheessa).

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Rajoitukset: Seuraavat kurssit eivät ole avoimia vaihto-opiskelijoille: School of Urban and Regional Planning (SURP) 800-level kurssit, kaikkien alojen 900-level kurssit.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate-kurssia = 15 Queen’s credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Queen’s University undergraduate credit = 2 ECTS

1 Queen’s University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Queens'in opas, sivu 7

Esim. asuminen kampuksella n. CA$ 3 940 /lukukausi, kampuksen ulkopuolella n. $2 400 - $3 800 /lukukausi

Ruoka, jos meal plan n. $860 - $4 160

UHIP-vakuutus $208

Kurssikirjat $600 - $800

Vaihtoaika
 
Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi syksyksi 2022 tai kevääksi 2023 TAI 2 paikkaa koko lukuvuodeksi 2022-2023.
.

 

Trent University, Peterborough Ontario

www.trentu.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Trentin kurssit. Klikkaa sinua kiinnostava ala > Program website > Programs > Undergraduate.

Vain undergraduate-tason kursseja tarjolla vaihto-opiskelijoille.

Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.
5 undergraduate -kurssia = 2,5 Trent credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.
HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 0,5 Trent University undergraduate credit = 6 ECTS
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

Université de Montréal

www.umontreal.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Ranska B2. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Montrealin tiedekunnat

Kurssit

Sinun pitää valita kursseja vain yhdestä koulutusohjelmasta. Jos sinut hyväksytään Montrealiin, Arts & Sciences -alan opiskelijat saattavat pystyä ottamaan yhden kurssin toisesta koulutusohjelmasta.

Rajoitukset:

 • Seuraaville aloille et voi hakea: ranska toisena kielenä -opettajankoulutukseen sekä taidehistoria- ja elokuvaopintoihin.
 • Lisäksi rajoituksia lääketieteessä (voi päästä vain valmistavan vuoden kursseille, ei kliinisille kursseille), farmasiassa, oikeustieteessä (voi päästä vain rajoitettuihin graduate-opintoihin) ja maantieteessä. Näille aloille voi päästä opiskelemaan vain rajoitettu määrä opiskelijoita.  
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate-opinnot: 3 kurssia / lukukausi

5 undergraduate-kurssia = 15 Montreal credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

3 graduate-kurssia = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Université de Montréal undergraduate credit = 2 ECTS

1 Université de Montréal graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja UdeM:in kulusivu

Esim.

Housing and bills 550$ / month

Food 350$ /  month

Transportation 80$ /  month

Telephone 40$ /  month

Miscellaneous 200$ /  month

Books and school supplies 350$ / year

 

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi syksyksi 2022 tai kevääksi 2023 TAI 2 paikkaa lukuvuodeksi 2022-2023.

 

Université d’Ottawa / University of Ottawa

www.uottawa.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,5
Kielitaitovaatimus Englanti tai ranska B2

Kaksikielinen yliopisto. Maksullista kielitestiä ei vaadita.

Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Ottawan tiedekunnat

Ranskankieliset kurssit

Englanninkieliset kurssit

Rajoitukset: Alat, joihin et voi hakea: Faculty of Medicine, Faculty of Education, Telfer School of Management sekä ADM- ja MBA-kurssit.

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Maisterivaiheen opiskelija voi valita undergraduate-kursseja.

Eritystä University of Ottawan edellytys aikaisemmista opinnoista (University of Ottawa's requirement on completed studies)

 • Kandivaiheen opiskelijan pitää olla suorittanut vähintään 60 op Helsingin yliopistossa tehdessään University of Ottawan hakemuksen (hakuaika ollut yleensä maaliskuussa)
  • Bachelor level student must have completed at least 60 ECTS
 • Tarkennus 10/2021: Maisterivaiheeseen hakevan pitää olla 1. vuoden maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa tehdessään University of Ottawan hakemuksen (hakuaika ollut yleensä maaliskuussa) ja 2. vuoden maisteriopiskelija vaihdon alkaessa.
  • Master level student must be in the first year of Master’s degree (when applying).
  • It is not possible for incoming Master level exchange students to do thesis/research components during exchange, just credit-bearing courses.
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 15 Ottawa credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

4 graduate -kurssia = 12 Ottawa credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Université d’Ottawa / University of Ottawa undergraduate credit = 2 ECTS

1 Université d’Ottawa / University of Ottawa graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Ottawan kulusivu

Estimated costs for a single exchange student (per 4-month term)

Housing (from $650 to $1,200 per month)    $2,600 - $4,800
Food (approximately $85 per week)    $1,300
Mandatory University Health Insurance Plan (UHIP)    $240
Books and other supplies    $600
Clothing, entertainment, and other items    $1,000
Communications (telephone, Internet)    $600

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja
 
Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2022 tai kevät 2023).

 

University of British Columbia

www.ubc.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

Vaihto koskee vain University of British Columbian Faculty of Arts-tiedekunnan aloja. Vain Vancouverin kampus. Okanaganin kampukselle ei voi hakea.

Kurssit

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 15 British Columbian creditiä (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op

4 graduate -kurssia = 12 British Columbia credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of British Columbia undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of British Columbia graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja UBC:n kulusivu

Arvio lukukauden kokonaiskuluista: CA$ 6 000 - 8 000 (asuminen, ruoka, liikenne, vakuutus, kurssikirjat)

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, syksyksi 2022 tai kevääksi 2023.

 

University of Calgary

www.ucalgary.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Oikeustiede: Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan. Muut alat: maksullisen testin voi korvata HY:ltä saatavalla todistuksella kielitaidosta.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

Calgaryn tiedekunnat

Kurssit, klikkaa Courses on Instruction by Faculty (kurssit), Course descriptions (kurssikuvaukset).

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Jos opiskelija haluaa graduate-tason kursseille, hänen on oltava maisterivaiheessa jo Calgaryyn hakiessaan.

Maisteriopiskelijan tulee ottaa pääasiassa graduate-tason kursseja.

Huom. Faculty of Law vaatii muita tiedekuntia parempaa englannin taitoa: TOEFL: a minimum ibT score of 100 with a reading, listening and writing component of 75 and a TWE score of 5.5, or a minimum IELTS score of 7.0 with a reading and writing band minimum of 7.0 (2019)

Rajoitukset:

 • Alat, joihin et voi hakea: Closed programs Graduate (maisteritason) Law, Education, Haskayne School of Business MBA Program, Medicine, Nursing, Veterinary Medicine
 • Alat joissa on rajoituksia eli vain yksittäisille kursseille voi päästä: Limited Courses Available to Exchange Students: Haskayne School of Business, Kinesiology, Schulich School of Engineering.
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

Undergraduate-kurssit:

 • 5 kurssia = 15 Calgary credits (kukin kurssi 3 cr) = 30 op.

Graduate-kurssit:

 • 4 kurssia = 12 Calgary credits (kukin kurssi 3 cr) = n. 30 op.
HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Calgary undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of Calgary graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Accommodation: $3000 – $4000 per semester
Books & Supplies: $100 – $175 per course
Food: $275 – $375 per month
Phone: $30 – $70 per month
Student Transit Pass: $140 per semester (mandatory fee)
Campus Recreation Pass: $35 per semester (mandatory fee)
Personal Expenses: $350 per month, depending on spending habits
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja

 

University of Saskatchewan

www.usask.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata liikkuvuuspalveluista saatavalla todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

Saskatchewanin tiedekunnat

Kurssit

Voit hakea pääasiassa undergraduate-tason kursseille.

Graduate-kursseille pääsy harkitaan tapauskohtaisesti.

Seuraaville aloille ei voi hakea: Dentistry, Physiotherapy, Medicine, Pharmacy and Nutrition, Education and Veterinary Medicine.

Huom. University of Saskatchewanilla on vaatimus edeltävistä opinnoista: Undergraduate students will have completed at least three (3) semesters of a three-year Bachelor’s degree or five (5) semesters of a four-year Bachelor’s degree prior to their participation in the exchange.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 15 Saskatchewan credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Saskatchewan undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of Saskatchewan graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Student fees (on sisältänyt vakuutusmaksun)
Fall Term: UNDERGRADUATE $610.90, GRADUATE $741.84
Winter Term: UNDERGRADUATE $336.30, GRADUATE $282.81
*Prices are for the 2019-20 year and may change.

Asuminen CA$ n. 3000-5000 / lukukausi (asuntojen hinnat vaihtelevat eri asuntoloissa ja onko kyseessä 1-hengen vai 2-hengen huone)

Muut elinkustannukset CA$ n. 1000-1500 / lukukausi

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi (ensisijaisesti jaetaan ne 2 lukukausipaikkaan syksyksi 2022 ja 2 paikkaan kevääksi 2023).

 

University of Toronto, Toronto

www.utoronto.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

Toronton tiedekunnat

Kurssit:

Scarborough Campus Course calendar/Catalogue Information

St George Arts and Sciences

Faculty of Applied Science and Engineering 

Mississauga Campus Course calendar/Catalogue Information

Criminology (Faculty of Arts and Science Calendar)

Pääasiassa vain undergraduate-tason kursseille.

University of Toronto harkitsee tapauskohtaisesti ottaako se graduate-opintoihin.
Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita, jos tarkoituksena on opiskella tutkinnon vapaavalintaisia opintoja (undergraduate).

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Rajoituksia oikeustieteessä:

 • Oikeustieteen opiskelija voi sijoittua vain kriminologian opintoihin Faculty of Arts and Science -tiedekuntaan (undergraduate-opintoja).
 • Faculty of Law,  graduate studies eli maisteritason opinnot: ei voi sijoittua.

Muut rajoitukset:

 • Alat, joihin et voi hakea: Dentistry, Medicine, Rehabilitation Science / Occupational Therapy, Nursing, Pharmacy, Management (MBA), Master of Financial Economics (MFE), Master of Law (LLM) and Bachelor of Education (BEd), the Academic Bridging Program, the Concurrent Teacher Education Program (CTEP), as well as the Co-op (work placement) program at UTSC, and any Joint Program courses taught at Centennial College (Paramedicine, Journalism, New Media Studies).
 • Alat, joissa voi olla rajoituksia (alat, joille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä vaihto-opiskelijoita): Programs such as Biochemistry and Business / Commerce have traditionally have only a limited capacity for hosting exchange students unless a specific department / faculty / division approved agreement / addendum exists between UofT and the partner institution. Other programs - e.g., undergraduate Management and Health Studies laboratory classes - may have limited capacity for hosting exchange students. Some programs in Visual Arts and CCIT have courses offered at Sheridan College that have limited capacity for hosting exchange students.
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 2,5 Toronto credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

4 graduate -kurssia = 2,0 Toronto credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 0,5 University of Toronto undergraduate credit = 6 ECTS

0,5 University of Toronto graduate credit = 7,5 ECTS

Kulutietoja Estimated cost of living per month, St. George eli Toronton kampus (Mississaugan ja Scarborough'n kampukset hieman edullisempia)
Housing costs: $900 - $2,451
Food/groceries/meal plan: $200 - $462
Public transportation costs: Metro pass: $116.75
Health insurance (required) UHIP: $52
Books, supplies & utensils: $125 - $250 +
Miscellaneous: $125 - $250
= Total approximate cost/month: $1,769.25
Vaihtoaika
 
Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi syksyksi 2022 tai kevääksi 2023.

 

University of Waterloo, Ontario

https://uwaterloo.ca/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

 

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

Vaihto koskee University of Waterloossa vain Faculty of Arts-, Faculty of Environment- ja Faculty of Science- tiedekuntien aloja. Ilmoita hakemuksessasi, mihin tiedekuntaan haet.

Kurssit (undergraduate), klikkaa tiedekuntaa (Faculty of Arts, Faculty of Environment, Faculty of Science) ja sitten Courses Undergraduate

Pääasiassa undergraduate-kursseille, vain erittäin poikkeuksellisesti voi päästä graduate-kursseille.

Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita vaihtoon, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate-kurssia = 2,5 Waterloo credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

4 graduate-kurssia = 2,0 Waterloo credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 0,5 University of Waterloo undergraduate credit = 6 ECTS
0,5 University of Waterloo graduate credit = 7,5 ECTS
Kulutietoja Waterloon kulusivu

Yhden lukukauden arviodut kulut:

TOTAL:    $5300 - $9700
Books and supplies    $500 - $1500
Food    $800 - $2600
Housing (including utilities)    $2000 - $3700
Incidental fees    $500
Personal expenses (phone, laundry, entertainment, etc.)    $1500
Transportation (Grand River Transportation bus pass is given to you for local travel)    Included

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 4 paikkaa syyslukukaudeksi 2022 tai kevätlukukaudeksi 2023 TAI 2 paikkaa lukuvuodeksi 2022-2023.

 

York University, Toronto

www.yorku.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3. Osgoode Hall Law School: vähintään 3,75-4,0
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata liikkuvuuspalveluista saatavalla todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
Yorkin tiedekunnat

Kurssit, klikkaa kohdassa Search Current Courses by haluamaasi alaa (Subject).

Pääasiassa undergraduate-kursseille (= yleensä Kanadassa tasot 1000-3999), joskus voi poikkeuksellisesti päästä graduate-kursseille (= yleensä Kanadassa tasot 5000:sta ylöspäin)

York University harkitsee tapauskohtaisesti ottaako se graduate-opintoihin, edellyttää Yorkin Graduate Schoolin hyväksyntää.

Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

Rajoitukset:

 • Näille aloille et voi hakea: Graduate level Biology, Business (Schulich School of Business), Graduate level Human Resources Management, Social Work program.
 • Näillä aloilla rajoituksia, edellyttää etukäteiskeskusteluja York Internationalin kanssa: Financial Accountability, Masters of (MFAc), Translation (Glendon College).
 • Mahdollisuus päästä joillekin kursseille: Fine Arts courses in FFA available to non-majors.
 • Oikeustiede: vain Juris Doctor -ohjelmaan voidaan harkita (Osgoode Hall Law School). Students may ONLY apply to the JD Program and must enroll in upper year Osgoode courses. Research Stream Graduate Program (PdD or LLM). Students should have at least a "B" average (keskiarvo vähintään 3,75-4)

Erityisedellytyksiä: Computer Science, Yorkin laitoksen ohjaaja päättää mille kursseille pääsee. Graduate level Political Science, vähän paikkoja ja edellytyksenä on, että valtio-opin eli Political Science kurssien arvosanat ovat vähintään 4.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 15 York credits (kukin kurssi 3 credits) = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 York University undergraduate credit = 2 ECTS

1 York University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja On Campus Accommodations: Undergraduate: Minimum $3,000 CAD per term + meal plan /
Graduate: Bachelor Apartment starting at $1000 CAD per month
Textbooks and supplies: $800-1000 CAD (varies by program)
University Health Insurance Plan (UHIP): $212 CAD per term
Food: $250-400 CAD per month
Local Public Transportation: $130 CAD per month
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

Yhdysvallat

Vaihtoon hakevan edellytetään olevan hyvä opiskelija eli hakijan keskiarvon (kaikki opinnot) on oltava vähintään 3, jotta hakijalla on mahdollisuus sijoittua yliopistoon Pohjois-Amerikassa yliopiston kahdenvälisten sopimusten kautta. Muutamaan Yhdysvaltojen yliopistoon edellytetään korkeampaa keskiarvoa:

 • Edellytyksenä 3,2 keskiarvo: Mississippi State University
 • Edellytyksenä 3,5 keskiarvo: American University, Washington DC, Northeastern University
 • Edellytyksenä 3,75 keskiarvo: University of California, Davis
 • Edellytyksenä 3,8 keskiarvo: Fordham University, University of Hawaiʻi at Mānoa, University of North Carolina, Chapel Hill, University of Pittsburgh, University of Washington

 

Yhdysvalloissa suoritettavien kurssien määrä: yleensä 4-5 kurssia / lukukausi. Tavallisesti vaihto-opiskelija suorittaa 4 kurssia, harva on pystynyt suorittamaan 5 kurssia. Muutamassa kohteessa kuitenkin on monenlaajuisia kursseja. Olennaista on silloin, että yhteenlaskettu credit-määrä on riittävä. Katso lisätietoa kohde-esittelystä.

Yhdysvalloissa listataan suoritusotteelle myös hylätyt kurssit ja ne keskeytetyt kurssit, joita ei ole peruttu määräaikaan mennessä..

Kielitaito: Jos sinut valitaan vaihtoon kohteeseen, joka edellyttää kielitestiä, tarkista pisterajat sekä tarkka kielitestin tyyppi kohdeyliopiston omista ohjeista, esim. edellytetäänkö IELTS General- vai IELTS Academic -testi.

Opiskelija maksaa asumisen ja elämisen vaihtokohteessa sekä matka-, vakuutus- ja viisumikulut. Lisäksi opiskelija maksaa hallinnollisia kuluja. Huomioithan, että erilaisia hallinnollisia kuluja voi yliopistosta riippuen kertyä paljonkin, esim. yli $1 000. Yliopistojen verkkosivuilla on yleensä listattu eri kulut. Summat voivat muuttua.

Lukukausien päivämäärät vaihtelevat yliopistoittain. Syyslukukausi alkaa yleensä elokuun puolivälissä ja päättyy joulukuun puolivälissä. Kevätlukukausi alkaa tammikuun alussa ja päättyy toukokuun puolivälissä. Tarkat päivämäärät vaihdolle ovat vaihtoyliopiston hyväksymistiedoissa. Vaihto-opiskelijan pitää osallistua vastaanottavan yliopiston orientaatioon.

 

American University, Washington D.C. 

https://www.american.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,5
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille American Universityn tiedekunnat

Kurssit > sivupalkista Colleges & Schools > Departments and Programs > Programs

Kurssikuvaukset

Rajoitus:

 • AU suosittelee, että et hae tähän ohjelmaan: School of Communication courses are not recommended due to limited course offerings.
  • Koska Communication –opintoja on rajoitetusti tarjolla vaihto-opiskelijoille, yleensä viestinnän opiskelijat ovat suorittaneet opintoja näiltä aloilta: Graphic Design, Marketing, International Communication / Cross-cultural communication of interest.
 • Oikeustiede (maisterivaihe) voit valita oikeustieteen lähialojen opintoja, koska varsinaisia oikeustieteen kursseja vaihto-opiskelijoille on tarjolla vähän : Law is a graduate level degree so students who are interested in taking law courses while on the Abroad at AU program are limited to law related courses but are not permitted to study at our law school. 
  • Yleensä oikeustieteen opiskelijat ovat valinneet seuraavia opintoja: they study at AU but they typically study courses in JLC (Justice Law and Criminology).  Some students are also interested in taking courses in the government/political science and international relations department as well.
 • Lisätietoa rajoituksista
 • Though students may pick courses from five schools at American University, some courses require students to have already completed previous classes in the subject before they can enroll in the course. Like other American University students, Abroad at AU students must be able to provide proof of completing and meeting any prerequisites listed for a course when required.
 • Additionally, not all courses are open to Abroad at AU students. Restrictions to course enrollment are outlined on website
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 credits = n. 24 op.

4 graduate-kurssia = 12 credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 American University, Washington D.C. undergraduate credit = 2 ECTS

1 American University, Washington D.C. graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Mandatory Student Fees * $321.00

AU Health Insurance * $1,139.00

175 Meal Plan * $2,442.00

Rent/Housing (based on Double Occupancy) * $5,048.00

Personal Expenses $900.00

Books $400.00

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

Bellarmine University, Kentucky

www.bellarmine.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Bellarminen tiedekunnat
Kurssit, valitse Undergraduate- tai graduate – kohdasta Academic Programs, klikkaa alaa ja sivun alareunasta löytyy Course listings
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 Bellarmine credits = n. 24 op.

4 graduate-kurssia = 12 Bellarmine credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Bellarmine University undergraduate credit = 2 ECTS

1 Bellarmine University graduate credit = 2,5 ECTS

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

Fordham University, New York

https://www.fordham.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaattivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Fordham Universityn colleget (tiedekunnat):

Fordham College at Rose Hill

Fordham College at Lincoln Center

Gabelli School of Business

Undergraduate degree programs

Kurssit:

 • Sivulla klikkaa oikeasta yläkulmasta: Class Schedule (ei siis login)
 • Valitse lukukausi
 • Valitse Subject listasta ja klikkaa Search

Huom. Fordham edellyttää, että yhden kursseista on oltava 3 creditin Intercultural exchange -seminaari vaihto-opiskelijoille. Siitä ei välttämättä saa hyväksilukua HY:llä mutta se pitää silti laittaa opintosuunnitelmaan.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 5 kurssia / lukukausi

Fordham Universityn vaatimus: Vaihdossa tulee suorittaa 15-18 US creditiä

15 Fordham creditiä = n. 30 op.

18 Fordham creditiä = n. 36 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Fordham University undergraduate credit = 2 ECTS
Kulutietoja Fordham on lisännyt pakollisen maksun $575 kaikille vaihto-opiskelijoille. Muutos astuu voimaan syksyllä 2020. Vaihto-opiskelijoille on lukuisia muitakin kuluja, ks. heidän vaihto-opiskelijoiden infosivunsa kohta Costs and fees.
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa: 2 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2022 tai kevät 2023.

 

George Mason University, Virginia

https://www2.gmu.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
 
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,2 (undergraduate-opinnot), 3,8 (graduate-opinnot)
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille George Mason U:n tiedekunnat

Kurssit:  Mason Course Catalog

Erityistä: All classes in the School of Business and most in the School of Engineering require prior departmental approval.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate -kurssia = 12 GMU:n credits = n. 24 op

5-6 undergraduate kurssia = 15-16 GMU:n credits = n. 30-32 op.

4 graduate -kurssia = 12 GMU:n creditiä = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 George Mason University undergraduate credit = 2 ECTS

1 George Mason University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja On-Campus Housing
$3,255 - $4,160 Per semester (triple occupancy)
$3,720 - $4,800 Per semester (double occupancy)
$4,505 - $5,345 Per semester (single occupancy)
Mandatory Health Insurance
$966 (fall)
$1,500 (spring/summer)
Health insurance is required for all exchange students on a J-1 visa
Food
$2,145 - $2,505 Per semester meal plan in housing without full kitchen
$190 - $2,505 Per semester meal plan in housing with full kitchen
$1,600 - $2,800 Per semester for living off campus
Public Transportation
Free with Mason ID: Campus shuttle and local CUE bus (around Fairfax)
$4 - $6 / one-way: Metro train to Washington, DC
SEVIS Fee
Nonimmigrant Visa Application Fee $180 Paid to the U.S. Government
Minimum of $131 (varies by country) Paid to U.S. Consulate
Personal Expenses
$2,330 Per semester for students living on-campus
$3,566 Per semester for students living off-campus
Books and Supplies
$600 Per semester (books can be bought used or rented for less)
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa: 4 paikkaa lukukaudeksi tai 2 paikkaa lukuvuodeksi.

 

Indiana University of Pennsylvania

www.iup.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
 
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille IUP:n tiedekunnat

Kurssit

Undergraduate courses (kandidaattivaihe) -> klikkaa Course descriptions

Graduate courses (maisterivaihe) -> klikkaa Course descriptions

 

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate -kursseja.

Maisterivaiheen opiskelija voi valita myös undergraduate -kursseja.

Rajoitus: psykologian kursseille pääsevät vain psykologian pääaineopiskelijat.

Maisterivaiheen (graduate) opiskelija voi hakea vain lukukaudeksi.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate -kurssia = 12 undergraduate IUP credits = n. 24 op.

4 graduate -kurssia = 12 graduate IUP credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Indiana University of Pennsylvania undergraduate credit = 2 ECTS

1 Indiana University of Pennsylvania graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Asuminen kampuksella on pakollista. Halvin asunto: two-person shared semi-suite approximately $4,275 per semester.

Orientation, Immigration Services, Evacuation/Repatriation Insurance, and Student ID Card fee: approximately $300.

Meals $1484 (based on 14 meals per week)
Other expenses $2000 (estimate for health insurance, books, personal expenses, etc)

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

Mississippi State University

www.msstate.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,2
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Mississippi Staten tiedekunnat

Kurssit 

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate –kursseja.
Maisterivaiheen opiskelija voi valita vain graduate –kursseja.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate -kurssia = 12 Mississippi State credits = n. 24 op.

4 graduate -kurssia = 12 Mississippi State credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Mississippi State University undergraduate credit = 2 ECTS

1 Mississippi State University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Asuminen ja ateriat: kandidaattivaiheen opiskelijalle n. $5,218/lukukausi, maisterivaiheen opiskelijalle n. $6,878.

Undergraduate application fee $60/Graduate application fee $80, International fee $150/semester; campus activities fee $5, capital improvement fee $50.

Opiskelijan on todistettava $9,720 varallisuus.

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa: 3 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2022 tai kevät 2023)

 

Northeastern University, Boston

https://www.northeastern.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaattivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,5
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille NU:n tiedekunnat

Kurssit, ks. viimeisin lukuvuosi ja Undergraduate.

Vain undergraduate-tason opintoihin.

 

Rajoitukset:

 • Seuraaville aloille et voi hakea:
  • Northeastern School of Law. HUOM! Students studying undergraduate law at their home university may wish to look into some of our Criminal Justice and Political Science course options as an alternative.
  • English as a Second Language (ESL)
  • College of Professional Studies
  • Cooperative Education (professional internships)
 • Kurssirajoitukset: näille kursseille et voi hakea:
  • International Business (BSIB) Core Courses
  • Strategy Courses
  • BUSN 1101
  • INTB 1202, 2202, 3202, 4202
  • FINA 2202
  • MGMT 4310, 4601
  • 6000+ level courses (reserved for graduate students only)
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa (paikallisina kursseina) 12 NU credits = joko 4 kpl 3 creditin kurssia tai 3 kpl 4 creditin kurssia.

12 NU credits = n. 24 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Northeastern University undergraduate credit = 2 ECTS
Kulutietoja Students should budget for $9200 per semester (about $2300 per month)
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

University of Arizona

www.arizona.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Arizonan tiedekunnat

Kurssit

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate –kursseja.

Maisterivaiheen opiskelija voi valita vain graduate –kursseja.

Maisterivaiheen vaihto-opiskelija (Graduate exchange) ei saa tehdä tutkimusta.

Rajoitukset:

 • School of Law on rajattu vaihdon ulkopuolelle. Colleges of Letters, Arts and Science tarjoaa kuitenkin mm. Human Rights, Justice and Social Movements -kursseja ja pre-Law -kursseja.
 • Nursing ja Pharmacy ei ota vaihto-opiskelijoita.
 • Kandidaattivaiheen opiskelija ei voi valita seuraavien alojen kursseja: Business Department (including Accounting, Administration, Economics, Entrepreneurship, Finance, Marketing, Management, Management Information Systems, Marketing, or Retail & Consumer Science) or Visual communications (graphic design / illustration / typography). Näiden alojen kursseille edellytyksenä on suoritettu kandidaatintutkinto (Bachelor’s degree).
 • Muutamalle Business-kurssille voi sijoittua: Global Business courses, BNAD 449 (offered in fall), BNAD 450 (offered in spring), and BNAD 201 (offered in fall).
 • Alat, jotka vaativat portfoliota: Fine Arts, Performing Arts, Media Arts, Music, Dance, and Architecture.

 

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate - kurssia = 12 Arizona credits = n. 24 op.

4 graduate - kurssia = 12 Arizona credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Arizona undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of Arizona graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja
 
Elinkustannukset ovat korkeat Arizonassa, noin 2300-2400$/kk.
 
Vaihtoaika
 
Lukukausi tai lukuvuosi
 
Vaihtopaikkoja
 
Lokakuun haussa 2021 ei paikkoja.

 

 

University of Hawaiʻi at Mānoa

https://manoa.hawaii.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
Kielitaitovaatimus Englanti. Maisterivaiheen opiskelija: Maksullinen TOEFL-/IELTS-testi. Kandidaattivaiheen opiskelija: maksullinen TOEFL-/IELTS-testi tai kielikeskuksen opettajan todistus vähintään B2-tason englannista. Kohde kuitenkin suosittelee C1-tason eli keskimääräistä korkeamman tason englannin taitoa. Jos kandidaattivaiheen opiskelija valitaan kohteeseen, joutuu hän vielä tekemään kohteen oman ELI-kielitestin, joka on tällä tietoa maksuton.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Tiedekunnat

Kurssit

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Kandidaattivaihe: 12 undergraduate credits (kurssien laajuus vaihtelee, ota yhteensä 12 credits)

Maisterivaihe: 8 graduate credits (kurssien laajuus vaihtelee, ota yhteensä 8 credits)

Nämä ovat myös Manoan vaatimukset täydestä työmäärästä. Pääsääntöisesti USA:ssa viisumin voimassaolo on sidoksissa täyden työmäärän tekemiseen.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 12 undergraduate credits = 30 HY op

8 graduate credits = 30 HY op

Kulutietoja Vaihto-opiskelijoiden kulusivun mukaan lukukauden elinkustannukset ilman lukukausimaksuja (tuition) ovat noin $10 000. Voit myös katsoa kuluerittelyn (tuition ei koske sinua) lukuvuodelta 2020-2021.
Vaihtoaika Lukukausi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, joko syksyksi 2022 tai kevääksi 2023.

 

University of Memphis

http://www.memphis.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Memphisin tiedekunnat

Kurssit

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 Memphis credits = n. 24 op.

4 graduate-kurssia = 12 Memphis credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Memphis undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of Memphis graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja  
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

University of Montana

www.umt.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Montanan tiedekunnat

Kurssit

Vaihto on pääasiassa undergraduate-opintoihin.
Poikkeustapauksissa voi maisterivaiheen opiskelija sijoittua, jos University of Montanan ja Helsingin yliopiston ainelaitokset siitä sopivat.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 Montana credits = n. 24 op.

4 graduate-kurssia = 12 Montana credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Montana undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of Montana graduate credit = 2,5 ECTS

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

 

University of North Carolina, Chapel Hill

www.unc.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Vaihto koskee College of Arts and Sciences -tiedekunnan aloja.

Kurssit:

Catalog

Courses

Departments, katso tietoa College of Arts and Sciences –tiedekunnan aloista

Rajoitukset: Alat, joille et voi hakea: Courses in the professional schools such as Business, Journalism, Public Health, Nursing, Medicine, and Law are not available to exchange students.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 UNC credits = n. 24 op.

4 graduate-kurssia = 12 UNC credits = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of North Carolina, Chapel Hill undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of North Carolina, Chapel Hill graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Housing (double occupancy in Residence Hall) $3,371
Meal Plan $1,445 - $2,361 (depends on plan selected)
Health Insurance $1,295 (possible to waive with comparable coverage)
Books and Supplies $300 - $500, varies
Travel and Personal $500 - $1,350, varies
Study Abroad Fee $100 exchange
Visa Fee $350
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa: 4 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2022 tai kevät 2023)

 

University of Pittsburgh

http://www.pitt.edu/

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaattivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Pittsburghin tiedekunnat

Kurssit

Voit hakea vain undergraduate –opintoihin.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 Pittsburgh credits = n. 24 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Pittsburgh undergraduate credit = 2 ECTS
Kulutietoja  
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

University of Washington (Seattle)

www.washington.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
Kielitaitovaatimus Englanti. Pakollinen TOEFL- tai IELTS-testi.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
 
UW sijoittaa kaikki kandidaattivaiheen vaihto-opiskelijat (undergraduate exchange students) College of Arts & Sciences –tiedekuntaan, johonkin näistä laitoksista riippumatta siitä mikä on pääaine tai sivuaine Helsingin yliopistossa:

 • American Ethnic Studies, American Indian Studies, Anthropology, Applied Mathematics, Art, Art History & Design, Asian Languages & Literature, Astronomy, Biology, Chemistry, Classics, Communication, Comparative History of Ideas, Comparative Literature, Cinema & Media, Dance, Drama, DXARTS, Economics, English, French & Italian Studies, Gender, Women & Sexuality Studies, Geography, Germanics, History, Jackson School of International Studies, Law, Societies & Justice, Linguistics, Mathematics, Music, Near Eastern Languages & Civilization, Philosophy, Physics, Political Science, Psychology, Scandinavian Studies, Slavic Languages & Literatures, Sociology, Spanish & Portuguese Studies, Speech & Hearing Sciences, Statistics (The College of Arts & Sciences is divided by four academic divisions art, humanities, natural sciences, and social sciences).
 • Sijoittuminen epävarmaa: Communications, Economics, Psychology, and Law, Societies & Justice ovat hyvin kilpailtuja aloja ja sijoittuminen niille on epävarmaa, joten UW kehottaa näiden alojen opiskelijoita hakemaan muiden alojen kursseille.
 • Maisterivaiheen (Graduate level) kursseille pääsy harkitaan tapauskohaisesti. Maisterivaiheeseen hakevan pitää olla maisteritason opiskelija Helsingin yliopistossa.

 

Kurssit:

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita graduate –kursseja (edellyttäen, että täyttä kurssin kriteerit).

Maisterivaiheen opiskelija voi valita undergraduate –kursseja.

Rajoitukset:

 • Näille aloille ei voi hakea: Information School, School of Medicine, School of Nursing, School of Pharmacy.
 • Et voi myöskään hakea näille maksullisille kursseille (fee based programs).
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa (paikallisina kursseina) Päivitys 10/2020: vähintään 12 University of Washingtonin credit-pistettä per quarter (kandiopinnot) tai 10 credit-pistettä (maisteritaso). Kurssien laajuudet voivat vaihdella. Huom! Syyslukukausi on yksi quarter mutta kevät kattaa kaksi quarteria, eli kevään vaihdossa sinun pitää tehdä 24 credits = 48 ECTS kanditasolla tai 20 credits = n. 50 ECTS maisteritasolla! Asia liittyy myös viisumin voimassaoloon.

"In order to remain in status as an exchange student on a J-1 visa, undergraduates must take a minimum of 12 credits per quarter and graduate students must take a minimum of 10. "

12 UW Undergraduate credits = n. 24 op.

10 UW Graduate credits = n. 25 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Washington undergraduate credit = 2 ECTS

1 University of Washington graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja  
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi

Syyslukukausi: syyskuu-joulukuu (Autumn quarter)

Kevätlukukausi: tammikuu-kesäkuun alku (Winter quarter tammikuu-maaliskuun puoliväli JA Spring quarter maaliskuu-kesäkuun alku).

Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

Hofstra University, Maurice A Deane School of Law

http://www.hofstra.edu/

Yksikkökohtainen vaihtosopimus: oikeustieteellinen tiedekunta

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus 3
Kielitaitovaatimus Englanti
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
Maurice A. Deane School of Law

Kurssit

Course Bulletin, view courses by title

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4-6 kurssia / lukukausi, opiskelijavaihdon aikana

 • 12 units (credits) = n. 24 op. Yleensä se tarkoittaa 4 undergraduate-kurssia, mutta laajuudesta riippuen voi olla myös esim. 6 kahden creditin kurssia.
 • 12 units (credits) = n. 30 op. Yleensä se tarkoittaa 4 graduate-kurssia.
HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Hofstra University, Maurice A. Deane School  of Law undergraduate credit = 2 ECTS

1 Hofstra University, Maurice A. Deane School  of Law graduate credit = 2,5 ECTS

Muuta tärkeää Vaihtoon hakijalla tulee olla 2 vuoden oikeustieteen opinnot suoritettuna.
Vaihtoaika Lukukausi
Vaihtopaikkoja haettavana Lokakuun 2021 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2022.

 

 

Santa Clara University, School of Law

http://law.scu.edu/

Yksikkökohtainen vaihtosopimus: oikeustieteellinen tiedekunta

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus 3
Kielitaitovaatimus Englanti
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
School of Law

Kurssit

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4-6 kurssia / lukukausi, opiskelijavaihdon aikana

 • 4 undergraduate -kurssia = 12 units (credits) = n. 24 op.
 • 4 graduate -kurssia = 12 units (credits) = n. 30 op.
   

School of Law, LLM program: opiskelijan pitää ilmoittautua vähintään 8 unitiin.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Santa Clara University, School  of Law undergraduate credit = 2 ECTS

1 Santa Clara University, School  of Law graduate credit = 2,5 ECTS

Muuta tärkeää Huom! Opiskelijavaihto Santa Claraan on mahdollinen vain, jos opiskelija sitoutuu suorittamaan myös Santa Claran School of Law, LLM-ohjelman .
Opiskelijavaihtolukukaudelta ei peritä lukukausimaksua, mutta toinen lukukausi LLM-ohjelmassa on maksullinen. Maksuista tietoa LLM-ohjelman hakusivulla.
Vaihtoaika Lukukausi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

 

Emory University, Candler School of Theology

http://candler.emory.edu/index.html

Yksikkökohtainen vaihtosopimus: teologinen tiedekunta

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus 3
Kielitaitovaatimus Englanti

Vaihtokohteeseen haettaessa tulee suorittaa TOEFL

Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
Candler School of Theology

Kurssit 

Hakeminen (non-degree)

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

4 undergraduate-kurssia = 12 credit hours = n. 24 op.
4 graduate-kurssia = 12 credits hours = n. 30 op.

HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Emory University, Candler School of Theology undergraduate credit = 2 ECTS

1 Emory University, Candler School of Theology graduate credit = 2,5 ECTS

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja haettavana lukuvuodeksi 2021-2022 Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja

 

University of Michigan-Flint, School of Education and Human Services

https://www.umflint.edu/

Yksikkökohtainen vaihtosopimus: kasvatustieteellinen tiedekunta

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus 3
Kielitaitovaatimus Englanti
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
School of Education and Human Services

Kurssit

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

 • 4 undergraduate-kurssia = 12 units (credits) = n. 24 op.
 • 4 graduate -kurssia = 12 units (credits) = n. 30 op.
HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille University of Michigan-Flint, School of Education and Human Services undergraduate credit = 2 ECTS

 

1 University of Michigan-Flint, School of Education and Human Services graduate credit = 2,5 ECTS

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja haettavana Lokakuun 2021 haussa ei paikkoja.

Yale Graduate School of Arts and Sciences

https://gsas.yale.edu/admissions/non-degree-programs/exchange-scholars

Yksikkökohtainen vaihtosopimus: geotieteiden ja maantieteen osasto, matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Opintovaihe vaihdon aikana Geologian tai geofysiikan tohtoriopiskelija, vähintään toisen vuoden
Keskiarvovaatimus 3,5
Kielitaitovaatimus Englanti (kohdeyliopisto ei vaadi kielikoetta)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
 
Kurssit
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Kolme kurssia, jos suoritat ainoastaan kursseja. Voit tehdä myös ainoastaan tutkimusta tai sekä tutkimusta että kursseja. Sinun tulee löytää ohjaaja Yalesta itse ennen Yalen hakuajan päättymistä 1.3. (https://earth.yale.edu/)
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja haettavana  Lokakuun 2021 haku: Kaksi lukukausipaikkaa, syksy 2022 tai kevät 2023

University of California, Davis, Global Study Program

http://globalstudy.ucdavis.edu

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Study Abroad -vaihto

 • Helsingin yliopisto on solminut Study Abroad -sopimuksen University of California, Davisin Global Study Program -ohjelman kanssa.
 • Study Abroad tarkoittaa sitä, että opiskelija maksaa lukukausimaksut vaihtoyliopistoon. Solmittu sopimus takaa sen, että opiskelija maksaa ns. Instate -lukukausimaksun, joka on huomattavasti alhaisempi kuin muuten kansainvälisiltä opiskelijoilta perittävä maksu.
Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Paikkamäärä 2-4 opiskelijaa
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille The Global Study Program  is an undergraduate program and therefore only exceptional students will be permitted to enroll in graduate courses with instructor approval. Certain courses are extremely popular and may not be available, including courses in Communications, Economics, Computer Science, Design, Electrical Engineering, Food Science, Nutrition and others. Special exams may be required for some courses; failing the exam would prevent enrollment.

Global Study students choose from a broad range of courses in nearly all of the colleges and departments at UC Davis.

Kurssit, klikkaa alaa ja sen jälkeen Courses

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi
HY:n liikkuvuuspalveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of California, Davis, Global Study Program undergraduate credit = 2 ECTS

 

1 University of California, Davis, Global Study Program graduate credit = 2,5 ECTS

Lukukausimaksut ja kulutietoja Lukukausimaksut (2021-2022): $7 800/Quarter, $11 450/ semester, $23 050/acedemic year (muutokset mahdollisia).

Lukuvuosi on jaettu osiin seuraavasti:

 • Fall Quarter, September-December
 • Winter Quarter, January-March
 • Spring Quarter March-June

 

Lisäksi arvioituja kuluja (per lukuvuosi): aiemman tietomme mukaan elinkustannukset (sisältää mm. asumisen, ruoan, julkisen liikenteen, tarvittavan materiaalin) ovat noin $9 000-12 000 /vuosi (muutokset mahdollisia). Kuitenkin 2022 kulut voivat olla enemmän per lukuvuosi:

Student Expense Budgets On-Campus (Residence Hall) / On-Campus (Apartments) / Living Off-Campus

Books & Supplies $1,178 / $1,178 / $1,178
Room & Board $17,238 / $14,356 / $11,050
Personal Expenses $1,341 / $1,341 / $1,391
Transportation/Distance Learning $585 / $585 / $970
Health Insurance $2,712 / $2,712 / $2,712

Vaihtopaikkoja Lokakuun 2021 haussa 1 paikka