Promootio

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Promootiot ovat tiedekuntien säännöllisesti järjestämiä, monipäiväisiä juhlia, joissa edellisen promootion jälkeen valmistuneet maisterit ja tohtorit pääsevät arvokkaissa puitteissa juhlimaan suorittamiaan tutkintoja. Promootioon osallistumalla valmistunut tohtori saa tiedekunnaltaan oikeuden käyttää akateemisen arvonsa merkkejä: tohtorinhattua ja -miekkaa.

Promootiossa yhdistyvät arvokkuus ja riehakkuus, perinteikkyys ja nuorekkuus. Promootio on koko yliopistoyhteisön juhla, jonka osallistujien joukossa ovat edustettuina yhtä lailla yliopiston johto, valtiovalta ja yhteiskunnan vaikuttajat, tuoreet maisterit ja tohtorit, riemumaisterit ja -tohtorit sekä airuina toimivat nuoret ylioppilaat.

Promootioita järjestetään noin joka neljäs vuosi, toisinaan useammin. Promootiota varten perustettava promootiotoimikunta huolehtii siitä, että kaikki edellisen promootion jälkeen valmistuneet tohtorit ja maisterit saavat hyvissä ajoin tiedon tulevasta promootiosta. Promootio on ainutlaatuinen akateeminen traditio, joka tarjoaa mahdollisuuden vielä kerran juhlia suoritettua tutkintoa yhdessä opiskelutovereiden kanssa.

Promootioiden verkkosivuja