Saitko väittelyluvan? Aloita tästä!

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Onneksi olkoon – olet voiton puolella! Väittelylupa tarkoittaa sitä, että väitöskirjasi täyttää asetetut vähimmäisvaatimukset ja tiedekuntasi on myöntänyt sinulle luvan painattaa väitöskirja ja ryhtyä valmistelemaan väitöstilaisuutta. Tiedekuntaneuvosto päättää väittelyluvan myöntämisestä esitarkastuslausuntojen perusteella. Huomaathan, että väitöstilaisuus tulee järjestää viimeistään vuoden sisällä väitösluvan saamisesta.

Väittelyluvan myöntäminen

Kun molemmat esitarkastajat ovat puoltaneet lausunnoissaan väitöslupaa, tiedekuntaneuvoston esittelijä vie väittelyluvan tiedekuntaneuvoston käsiteltäväksi. Saat esitarkastuslausunnot tietoosi pian niiden saavuttua, tai ihan viimeistään siihen mennessä, kun tiedekuntaneuvoston kokouksen esityslista julkaistaan. Mikäli et hyväksy lausuntoja, sinulla on oikeus esittää niihin vastine.

Väitöksen arvosanalautakunta nimetään yleensä samassa tiedekuntaneuvoston kokouksessa, jossa väittelylupa myönnetään.

Väittelyluvan saamisen jälkeen voit alkaa järjestellä väitöstilaisuuttasi yhdessä kustoksen ja vastaväittäjän kanssa sekä painattaa väitöskirjan ja tiedottaa siitä. Tiedekuntasi jatko-opintopalvelut lähettävät sinulle tiedekuntaneuvoston kokouksen jälkeen tiedon väittelyluvan myöntämisestä ja arvosanalautakunnan nimeämisestä sekä ohjeita väitöstilaisuudesta ja väitöskirjan painattamisesta.

Väittelyluvan saaneen muistilista