Sisu-ohje: Valmistumispyyntö tohtoriksi

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Voit hakea tohtoriksi valmistumista Opintojen rakenne -sivulla, kun

• olet suorittanut kaikki tutkintoosi kuuluvat opinnot ja ne näkyvät oikein ensisijaisessa opintosuunnitelmassasi.
  • väitöskirjasi on hyväksytty tiedekuntaneuvostossa ja suoritus näkyy opintosuunnitelmassasi.
  • olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja
  • opiskeluoikeutesi on voimassa.

Huomioi nämä asiat

• Muutokset, jotka teet opintosuunnitelmaasi valmistumispyynnön lähettämisen jälkeen, eivät enää vaikuta valmistumispyyntösi tai tutkintotodistuksesi sisältöön.
  • Jos olet vahingossa tehnyt valmistumispyynnön esimerkiksi väärään tutkinto-ohjelmaan tai suuntautumisvaihtoehtoon, hakemuksesi hylätään ja sinut ohjataan muokkaamaan opintosuunnitelmasi opiskeluoikeutesi mukaiseksi.

Opintokokonaisuuksien koostaminen

Huolehdithan, että tutkintoosi liittyvät opintokokonaisuudet on koostettu, ennen kuin teet valmistumispyynnön. Katso tarkemmat ohjeet kokonaisuuden koostamiseen sivulta Tohtoriopintojen rekisteröinti.

Tee valmistumispyyntö

Tee valmistumispyyntö näin:

1. Avaa valinta-avustin klikkaamalla opintosuunnitelmastasi sitä otsikkoriviä, missä näkyy seppeleen kuva ja teksti 'osat suoritettu'.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  2. Klikkaa valinta-avustimessa 'Pyydä valmistumista' -linkkiä.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  3. Vahvista pyyntö ponnahdusikkunassa klikkaamalla Pyydä valmistumista -painiketta.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.

Täytä valmistumispyyntö

Täytä valmistumispyyntö näin:

1. Tarkista ensin henkilötietosi, kuten nimesi ja syntymäaikasi, hakemuksen yläosassa. Jos tiedoissa on virheitä, ota yhteys opiskelijapalveluihin asian korjaamiseksi.
  2. Tarkista yhteystietosi. Lisää toissijainen sähköpostiosoite (muu kuin helsinki.fi -osoite). Pääset muuttamaan tietoja, kun klikkaat Muokkaa-painiketta yhteystietojesi vieressä.
  3. Vastaa valmistumispyynnön avoimiin kysymyksiin. Tohtorin tutkinnon suorittaneelle, jonka väitöskirja on englanninkielinen ja jonka väitöstilaisuus on pidetty englanniksi, annetaan pyynnöstä lisäksi englanninkielinen tutkintotodistus. Samoin menetellään silloin, kun väitöskirja ja väitöstilaisuus ovat muulla vieraalla kielellä.
  4. Muut tiedot –tekstikentässä voit tarvittaessa ilmoittaa valmistumiseen liittyviä lisätietoja.
  5. Valitse tutkintotodistuksen toimitustavaksi joko 'Noudan tutkintotodistuksen korkeakoululta' tai 'haluan tutkintotodistuksen postitse'.

Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.

6. Jos et ole enää jatkamassa opintojasi Helsingin yliopistossa valmistumisesi jälkeen, sinulta kysytään, haluatko liittyä Helsingin yliopiston alumniksi.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  7. Klikkaa Lähetä valmistumispyyntö -painiketta. Vahvista lähettäminen ponnahdusikkunassa klikkaamalla Kyllä-painiketta.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.

Valmistumispyyntösi käsittely

Valmistumispyyntösi käsitellään opiskelijapalveluissa. Kun pyyntösi on hyväksytty tai hylätty, saat siitä ilmoituksen Sisun etusivulle. Ilmoitus näkyy myös viestinä Sisun mustassa yläpalkissa. Huomaathan, että ilmoitus näkyy vain Sisussa. Siitä ei tule erillistä sähköpostiviestiä. Jos olet ilmoittanut, että noudat valmiin tutkintotodistuksen yliopistolta, saat erikseen sähköpostin, kun todistus on valmiina noudettavaksi.

Valmistumispyynnön peruminen

Voit perua valmistumispyynnön vuorokauden ajan lähetyksen jälkeen avaamalla sen ja klikkaamalla Peru pyyntö -painiketta. Huomaathan, että peruttua valmistumispyyntöä ei voi palauttaa, vaan sinun on tehtävä uusi pyyntö. Löydät tekemäsi valmistumispyynnön näin:

1. Klikkaa yläreunasta auki Omat tiedot -sivu.
  2. Avaa Hakemukset ja päätökset -välilehti
  3. Avaa valmistumispyyntö klikkaamalla sitä.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  4. Klikkaa Peru pyyntö -painiketta. Vahvista peruuttaminen ponnahdusikkunassa klikkaamalla Kyllä.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.

Linkit muihin Sisu-ohjeisiin

Lisää ohjeita Sisun käyttöön tohtoriopinnoissa löydät sivulta Sisu ja tohtoriopinnot.

Löydät vastauksia yleisimpiin ongelmiin ja kysymyksiin sivulta Usein kysytyt kysymykset Sisusta.