Sisu-ohjeet ennen vuotta 2017 aloittaneille

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tältä sivulta löydät ohjeita Sisun käyttöön, jos olet aloittanut opintosi vanhassa pääaineessa ennen syksyä 2017.

Uusi opintotietojärjestelmä Sisu korvaa WebOodin 31.5.2021. Yleistä tietoa Sisun käyttöönotosta sekä järjestelmän käyttöohjeet löydät sivulta Sisu-ohjeet opiskelijalle.

Opintosuunnitelman laatiminen

Kaikilla opiskelijoilla tulee olla opintosuunnitelma Sisussa. Opintosuunnitelmaa ei kuitenkaan tarvitse tehdä koko tutkinnon ajalle, jos et ole valmistumassa heti 31.5. käyttöönoton jälkeen. Riittää, että suunnitelmassa on vähintään kevään 2021 opinnot (myös jo suoritetut opinnot) sekä mahdolliset kesäopinnot, joihin ilmoittaudutaan Sisussa. Opintojaksot tulee olla lisättynä suunnitelmaan ja niille pitää olla valittuna suoritustapa.

Jos opintosuunnitelmassasi näkyy ilmoitus "Sinulla ei ole opintosuunnitelmaasi vastaavaa opiskeluoikeutta tai et ole ilmoittautunut kuluvalle lukuvuodelle", sinun tulee luoda kokonaan uusi suunnitelma. (Huom! Tämä ohje koskee myös vanhoja koulutuksia, joissa on pidennetty siirtymäaika.)

1. Luo uusi opintosuunnitelma Opintojen rakenne -sivulla.
  2. Aukeavan ponnahdusikkunan "Valitse koulutus" -pudotusvalikossa näkyy vanhan pääaineesi nimi ja teksti (alempi-ylempi). Opiskeluoikeutesi mukainen oikea rakenne löytyy sen kautta. Valitse vielä opetussuunnitelmakausi koulutusohjelmasi ohjeiden mukaisesti  ja klikkaa "Luo suunnitelma".
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  3. Nyt virheilmoituksen pitäisi poistua ja opintojen rakenteen pitäisi tulla näkyviin. Muuta vielä uusi opintosuunnitelmasi ensisijaiseksi. Voit siirtyä lisäämään aiempia suorituksiasi suunnitelmaan ja suunnittelemaan opintojasi normaalisti.

Lue huolellisesti ohjeet opintojen suunnitteluun sivulta Opintojen suunnittelu ja hops-ohjaus

Vanhojen suoritusten lisääminen opintosuunnitelmaan

• Kun lisäät vanhoja suorituksia opintosuunnitelmaasi, huomioithan aina opintojen vanhentumissäännöt.
  • Sisu tunnistaa osan aikaisempien opintojen vastaavuuksista. Tarkista ensin, onko suorittamasi opintojakso merkitty vastaavaksi jollekin uuden koulutusohjelmasi opintojaksolle. Tiedon löydät Sisussa kyseisen opintojakson esitteestä välilehdeltä Korvaavuudet. Katso tarkemmat ohjeet opintosuunnitelman käyttöohjeista kohdasta Puuttuvien opintosuoritusten lisääminen suunnitelmaan.
  • Mikäli korvaavuutta ei löydy suoraan Sisusta, tarkista tiedekuntasi vastaavuustaulukoista, vastaako aiempi suorituksesi jotakin uuden koulutusohjelman mukaista opintojaksoa. Mikäli vastaa, voit hakea kyseisen opintojakson korvaamista aiemmalla suorituksellasi Sisun vapaan muokkauksen tilassa. Ennen hakemuksen tekemistä lue ohjeet täältä: Opintosuunnitelman sisältöä koskevat hakemukset.
  • Huomioithan, että Sisun vapaan muokkauksen tilassa tehtyjen hakemusten määrä tulee olemaan keväällä 2021 suuri. Käsittelyssä tullaan priorisoimaan pian valmistumassa olevia opiskelijoita.

Tukea ja ohjeita Sisun käyttöön