Sisu-ohjeet ennen vuotta 2017 aloittaneille

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Tältä sivulta löydät ohjeita Sisun käyttöön, jos olet aloittanut opintosi vanhoissa koulutuksissa ennen syksyä 2017.

Uusi opintotietojärjestelmä Sisu korvaa WebOodin 31.5.2021. Yleistä tietoa Sisun käyttöönotosta sekä järjestelmän käyttöohjeet löydät sivulta Sisu-ohjeet opiskelijalle.

Kaikkien opiskelijoiden tulee tehdä opintosuunnitelma Sisussa viimeistään 16.5.2021. Jos olet valmistumassa ylemmästä korkeakoulututkinnosta ennen tätä, sinun ei tarvitse tehdä suunnitelmaa Sisussa. Mikäli haluat valmistua ennen Sisun käyttöönottoa, jätä todistuspyyntö viimeistään 29.4. Katso tarkemmat ohjeet sivulta Valmistuminen.

Opintosuunnitelman laatiminen

Opintosuunnitelman ei tarvitse olla kerralla valmis koko tutkintosi osalta, vaan voit päivittää sitä joustavasti opintojesi edetessä. 16.5.2021 mennessä riittää, että olet lisännyt opintosuunnitelmaasi kaikki sellaiset opinnot, jotka aiot suorittaa tai olet suorittanut kevätlukukaudella 2021, sekä mahdolliset kesän 2021 opintosi.

Jos opintosuunnitelmassasi näkyy ilmoitus "Sinulla ei ole opintosuunnitelmaasi vastaavaa opiskeluoikeutta tai et ole ilmoittautunut kuluvalle lukuvuodelle", sinun tulee luoda kokonaan uusi suunnitelma. (Huom! Tämä ohje koskee myös vanhoja koulutuksia, joissa on pidennetty siirtymäaika.)

1. Luo uusi opintosuunnitelma Opintojen rakenne -sivulla.
  2. Aukeavan ponnahdusikkunan "Valitse koulutus" -pudotusvalikossa näkyy vanhan pääaineesi nimi ja teksti (alempi-ylempi). Opiskeluoikeutesi mukainen oikea rakenne löytyy sen kautta. Valitse vielä opetussuunnitelmakausi koulutusohjelmasi ohjeiden mukaisesti  ja klikkaa "Luo suunnitelma".
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  3. Nyt virheilmoituksen pitäisi poistua ja opintojen rakenteen pitäisi tulla näkyviin. Muuta vielä uusi opintosuunnitelmasi ensisijaiseksi. Voit siirtyä lisäämään aiempia suorituksiasi suunnitelmaan ja suunnittelemaan opintojasi normaalisti.

Lue huolellisesti ohjeet opintojen suunnitteluun sivulta Opintojen suunnittelu ja hops-ohjaus

Vanhojen suoritusten lisääminen opintosuunnitelmaan

• Kun lisäät vanhoja suorituksia opintosuunnitelmaasi, huomioithan aina opintojen vanhentumissäännöt.
  • Sisu tunnistaa osan aikaisempien opintojen vastaavuuksista. Tarkista ensin, onko suorittamasi opintojakso merkitty vastaavaksi jollekin uuden koulutusohjelmasi opintojaksolle. Tiedon löydät Sisussa kyseisen opintojakson esitteestä välilehdeltä Korvaavuudet. Tarkemmat ohjeet löydät ohjeen Opintosuunnitelma ja HOPS-ohjaus kohdasta Puuttuvien opintosuoritusten lisääminen suunnitelmaan.
  • Mikäli korvaavuutta ei löydy suoraan Sisusta, tarkista tiedekuntasi vastaavuustaulukoista, vastaako aiempi suorituksesi jotakin uuden koulutusohjelman mukaista opintojaksoa. Mikäli vastaa, voit hakea kyseisen opintojakson korvaamista aiemmalla suorituksellasi Sisun vapaan muokkauksen tilassa. Vapaan muokkauksen tila otetaan käyttöön viimeistään 31.5.2021 ja siihen liittyvät käyttöohjeet tullaan linkittämään tällä sivulle.
  • Huomioithan, että Sisun vapaan muokkauksen tilassa tehtyjen hakemusten määrä tulee olemaan keväällä 2021 suuri. Käsittelyssä tullaan priorisoimaan pian valmistumassa olevia opiskelijoita.

Tukea ja ohjeita Sisun käyttöön