Tohtorikoulutettavan matkatuet

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tohtorikoulutettaville myönnettävien matkatukien tarkoituksena on tukea Helsingin yliopiston tohtorikoulutettavien tieteellisiä kotimaan- ja ulkomaanmatkoja. Useimmat matkatuet ovat tutkijakoulu- tai tohtoriohjelmakohtaisia ja niitä haetaan oman koulun tai ohjelman antamia tarkempia ohjeita noudattaen. Osa matkatuista on tarkoitettu pelkästään ulkomaisiin konferenssimatkoihin, mutta joissakin hauissa tukea voi hakea myös kotimaassa tehtäviin matkoihin tai pidempiä ulkomaanvierailuja varten. Tarkista hakuohjeet hyvissä ajoin ennen haun alkamista ja noudata niitä.

Tällä sivulla

Yleistä matkatuista

Useimpia matkarahoja voivat hakea kaikki Helsingin yliopiston tohtoriohjelmiin kuuluvat tohtorikoulutettavat rahoituslähteestä riippumatta. Tyypillisesti edellytyksenä on, että suunniteltu matka tukee tohtorikoulutettavan väitöskirjatyötä ja tohtorin tutkinnon suorittamista Helsingin yliopistossa.

Tutkijakoulujen ja tohtoriohjelmien myöntämien matkarahojen lisäksi joillakin tiedekunnilla on omia, tiedekuntakohtaisia matkarahahakuja. Tiedekunnat tiedottavat näistä tarkemmin, kun haut ovat ajankohtaisia.

Kun suunnittelet matkaa ulkomaille tai pohdit opintojen suorittamista ulkomailla, muista tutustua myös kansainvälisiä tohtoriopintoja ja tutkijavierailuja koskeviin ohjeisiin. Vaihto-opiskeluun on joissakin tapauksissa mahdollista hakea yliopiston liikkuvuusapurahaa, josta on kerrottu tarkemmin vaihto-opiskelua koskevissa ohjeissa.

Yliopiston rahastojen jokakeväisessä haussa on toisinaan haettavissa pienempiä apurahoja ja työskentelyapurahoja matkoihin ja ulkomailla työskentelyyn. Tutustu haun alkaessa omaa tieteenalaasi sivuavien rahastojen hakuilmoituksiin ja tarkista, onko haussa sinulle sopivia apurahoja. Rahastojen hausta tiedotetaan vuosittain alkukeväästä.