Tohtorikoulutettavat ja järjestötoiminta

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Myös tohtorikoulutettaville on tarjolla järjestötoimintaa ja mahdollisuus liittyä jäseneksi Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan. Järjestötoimintaan osallistumalla pääset vaikuttamaan tohtorikoulutettavien asioihin yliopistolla ja tutustut muihin opiskelijoihin.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY

Ylioppilaskunnan jäsenyys on tohtorin- tai lisensiaatintutkintoa suorittaville opiskelijoille vapaaehtoinen ja jäseneksi voi liittyä lukuvuoden aikana milloin vain. Tohtorikoulutettavat eivät ole oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS:n palveluihin tai matka-alennuksiin. Tohtorikoulutettavien käytettävissä on kuitenkin laajasti muita etuja ja palveluita. Lisää tietoa ylioppilaskunnan jäsenyydestä ja toiminnasta löydät ylioppilaskunnan omilta verkkosivuilta. Tarkemmat ohjeet ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamiseen löydät tohtorikoulutettavien lukuvuosi-ilmoittautumisohjeiden yhteydestä.

Helsingin Yliopiston Väitöskirjatutkijat (HYVÄT)

Helsingin Yliopiston Väitöskirjatutkijat (HYVÄT) on tohtorikoulutettavien oma järjestö. Järjestö pyrkii aktiivisesti ajamaan tohtorikoulutettavien etuja yliopistolla sekä tarjoaa tohtorikoulutettaville paljon mahdollisuuksia yhteisölliseen toimintaan ja verkostoitumiseen. Lisää tietoa jäsenyydestä ja toiminnasta löydät HYVÄT-järjestön omilta verkkosivuilta.