Tohtorintutkinto valmiiksi vanhoilla tutkintovaatimuksilla?

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Koulutusuudistuksen kolmivuotinen siirtymäaika on päättynyt 18.12.2020. Tämän sivun sisällöt ovat arkistosisältöä, joka on säilytetty toistaiseksi helpottamaan siirtymävaiheen päättymisen jälkeen annettavaa neuvontaa.

Hirvittääkö siirtyminen? Ovatko opintosi vanhenemassa? Noudata tämän sivun ohjeita, jos haluat varmistaa, että ehdit valmistua tohtoriksi ennen kuin sinut siirretään uusiin, tohtoriohjelmakohtaisiin tutkintorakenteisiin ja yli 10 vuotta vanhat opintosuoritukset tai -kokonaisuudet vanhenevat.

Huom! Tämä ohje koskee ainoastaan väittelijöitä, joiden väitöskirjan esitarkastus on käynnistetty tiedekuntaneuvostossa viimeistään tammikuussa 2020.

Väitöskirja esitarkastukseen viimeistään tammikuussa 2020

Jos väitöskirjasi esitarkastus käynnistetään tiedekuntaneuvostossa viimeistään tammikuussa 2020, voit valmistua vanhoja, pääainekohtaisia tutkintovaatimuksia noudattaen, vaikka tarkastusprosessi ja valmistuminen sinusta johtumattomista syistä venyisi yli siirtymäajan päättymisen 18.12.2020.

  • Viimeistele väitöskirja hyvissä ajoin ja varmista, että ohjaajillesi jää riittävästi aikaa tutustua lopulliseen versioon.
  • Jätä väitöskirja esitarkastukseen niin, että tarkastus ehditään käynnistää tiedekuntaneuvostossa tammikuussa 2020. Tarkista hyvissä ajoin tarkat väitöskirjan jättöpäivät kotitiedekuntasi esitarkastusohjeista.
  • Huomaa kuitenkin, että keskeneräistä väitöskirjaa ei kannata jättää tarkastukseen "varmuuden vuoksi". Jos esitarkastajat eivät puolla väittelyluvan myöntämistä, tarkastusprosessi keskeytetään. Tämän jälkeen et enää ole oikeutettu valmistumaan vanhojen tutkintovaatimusten mukaan siirtymäajan päättymisen jälkeen.

Kun saat väittelyluvan, huomaathan, että sinun tulee järjestää väitöstilaisuus viimeistään 12 kuukauden kuluessa väittelyluvan saamisesta.

Opinnot ajoissa valmiiksi

Jos väitöskirjasi esitarkastus on käynnistetty viimeistään tammikuussa 2020, ja haluat valmistua vanhoilla tutkintovaatimuksilla, huomaa, että myös tohtorintutkintoon kuuluvien opintojen tulee olla suoritettuna ja rekisteröitynä vanhojen tutkintovaatimusten mukaisiksi kokonaisuuksiksi ennen siirtymäajan päättymistä 18.12.2020. Sääntö koskee myös lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoita, jotka normaalisti voivat suorittaa puuttuvia opintoja vielä väitöstilaisuuden jälkeen.

Useimmissa tiedekunnissa tutkintoon kuuluvien opintojen tulee olla suoritettuna ja rekisteröitynä kokonaisuuksiksi jo esitarkastusta käynnistettäessä tai viimeistään väittelylupaa myönnettäessä. Tarkista hyvissä ajoin ennen tammikuuta 2020 oman tiedekuntasi esitarkastuksen käynnistämistä koskevista ohjeista missä vaiheessa kokonaisuuksien tulee olla valmiit ja huolehdi puuttuvien opintojen suorittamisesta ja rekisteröinnistä.