Tohtorintutkinto valmiiksi vanhoilla tutkintovaatimuksilla?

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Hirvittääkö siirtyminen? Ovatko opintosi vanhenemassa? Noudata tämän sivun ohjeita, jos haluat varmistaa, että ehdit valmistua tohtoriksi ennen kuin sinut siirretään uusiin, tohtoriohjelmakohtaisiin tutkintorakenteisiin ja yli 10 vuotta vanhat opintosuoritukset tai -kokonaisuudet vanhenevat.

Väitöskirja esitarkastukseen viimeistään tammikuussa 2020

Jos väitöskirjasi esitarkastus käynnistetään tiedekuntaneuvostossa viimeistään tammikuussa 2020, voit valmistua vanhoja, pääainekohtaisia tutkintovaatimuksia noudattaen, vaikka tarkastusprosessi ja valmistuminen sinusta johtumattomista syistä venyisi yli siirtymäajan päättymisen 18.12.2020.

  • Viimeistele väitöskirja hyvissä ajoin ja varmista, että ohjaajillesi jää riittävästi aikaa tutustua lopulliseen versioon.
  • Jätä väitöskirja esitarkastukseen niin, että tarkastus ehditään käynnistää tiedekuntaneuvostossa tammikuussa 2020. Tarkista hyvissä ajoin tarkat väitöskirjan jättöpäivät kotitiedekuntasi esitarkastusohjeista.
  • Huomaa kuitenkin, että keskeneräistä väitöskirjaa ei kannata jättää tarkastukseen "varmuuden vuoksi". Jos esitarkastajat eivät puolla väittelyluvan myöntämistä, tarkastusprosessi keskeytetään. Tämän jälkeen et enää ole oikeutettu valmistumaan vanhojen tutkintovaatimusten mukaan siirtymäajan päättymisen jälkeen.

Kun saat väittelyluvan, huomaathan, että sinun tulee järjestää väitöstilaisuus viimeistään 12 kuukauden kuluessa väittelyluvan saamisesta.

Jos haluat valmistua vanhoja, pääainekohtaisia tutkintovaatimuksia noudattaen, tohtorintutkintoon kuuluvien opintojen tulee olla suoritettuna ja rekisteröitynä vanhojen tutkintovaatimusten mukaisiksi kokonaisuuksiksi ennen siirtymäajan päättymistä 18.12.2020. Sääntö koskee myös lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoita, jotka normaalisti voivat suorittaa puuttuvia opintoja vielä väitöstilaisuuden jälkeen.

Useimmissa tiedekunnissa tutkintoon kuuluvien opintojen tulee olla suoritettuna ja rekisteröitynä kokonaisuuksiksi jo esitarkastusta käynnistettäessä tai viimeistään väittelylupaa myönnettäessä. Tarkista hyvissä ajoin ennen tammikuuta 2020 oman tiedekuntasi esitarkastuksen käynnistämistä koskevista ohjeista missä vaiheessa kokonaisuuksien tulee olla valmiit ja huolehdi puuttuvien opintojen suorittamisesta ja rekisteröinnistä.