Uudelle ammatillisen jatkokoulutuksen opiskelijalle

Onnea opiskelupaikasta lääketieteellisessä tiedekunnassa! Tähän ohjeeseen on koottu asiat, jotka sinun tulee tehdä ennen kuin opintosi alkavat, jotta pääset sujuvasti alkuun opinnoissasi.

Huom. Valitsethan ylläolevasta valikosta oman koulutusohjelmasi, jotta näet myös omaa koulutustasi koskevat tarkemmat ohjeet! Ohjenäkymä on sama seuraaville koulutusohjelmille: Erikoislääkärikoulutus 5-vuotinen, Erikoislääkärikoulutus 6-vuotinen, Erikoishammaslääkärikoulutus

Yliopiston käyttäjätunnus

Tietokone

Jokainen Helsingin yliopistossa kirjoilla oleva opiskelija saa käyttöönsä yliopiston käyttäjätunnuksen. Tarvitset tunnuksia päästäksesi kirjautumaan yliopiston järjestelmiin esimerkiksi lukuvuosi-ilmoittautumisen tekemistä tai kursseille ilmoittautumista varten. Tunnukset aktivoidaan itse helpdeskin verkkotyökalulla. Työkaluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Huom! Käyttäjätunnusten aktivoimiseksi sinun on oltava ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistolle kuluvalle lukukaudelle. Uusien opiskelijoiden opinto-oikeudet ja lukuvuosi-ilmoittautumiset kirjataan kesän aikana, joten pääset aktivoimaan tunnuksesi aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet tunnusten aktivointiin ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin löydät helpdeskin verkkosivuilta.

Sähköpostiohjeet

Älylaitteita

Yliopiston käyttäjätunnuksen mukana saat yliopiston sähköpostiosoitteen, joka kirjataan yliopiston opiskelijarekisteriin yhteystietoihisi. Ohjeet sähköpostin käyttämiseen eri ohjelmilla löydät yliopiston Helpdeskin sivuilta.

Jos et käytä yliopiston sähköpostiosoitetta, siihen tulevat viestit kannattaa ohjata aktiivisesti käyttämääsi sähköpostiosoitteeseen.

Ohjeet sähköpostin uudelleen ohjaamiseen toiseen osoitteeseen

WebOodi ja opiskelijanumero

Yliopiston järjestämään opetukseen ilmoittaudutaan sähköisessä WebOodi-järjestelmässä, ellei toisin mainita. WebOodista näet myös opiskelijanumerosi, kurssisuorituksesi ja voimassa olevat opinto-oikeutesi. Pystyt myös tulostamaan järjestelmästä itsellesi opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen.

Opiskelijanumero on henkilökohtainen tunnisteesi opiskelijarekisterissä. Tarvitset sitä esimerkiksi opetukseen ilmoittautumisen ja todistuksen hakemisen yhteydessä.

Ylioppilaskunnan jäsenyys

Ammatillista jatkokoulutusta suorittavan ei ole mahdollista liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi, ellei hänellä ole lisäksi voimassaolevaa perus- tai tohtorintutkinnon suoritusoikeutta.