Väitöskirjatutkijat opiskelijaedustajina

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Helsingin yliopistossa toimii tutkijakoulu, joissa on yhteensä 33 tohtoriohjelmaa. Jokaisella tohtoriohjelmalla on johtoryhmä, johon kuuluu johtajan lisäksi enintään 8 jäsentä, joista 2 on ohjelman omia väitöskirjatutkijoita ja enintään 6 opetus- ja tutkimushenkilöstöä. Lisäksi tutkijakoululla on johtokunta, jossa tutkijakoulun väitöskirjatutkijoita edustaa kaksi jäsentä. 

Johtoryhmän toimikausi on neljä vuotta, väitöskirjatutkijoiden edustajien kaksi vuotta. Helsingin Yliopiston Väitöskirjatutkijoiden yhdistys (HYVÄT) järjestää joka toinen vuosi edustajavaalit, joiden perusteella yhdistys esittää johtoryhmiin nimettäviä väitöskirjatutkijoiden edustajia. Lopullisen päätöksen tohtoriohjelmien johtoryhmien opiskelijaedustajien nimeämisestä tekee tohtoriohjelman vastuutiedekunnan dekaani.

Väitöskirjatutkijoiden opiskelijaedustajana toimiminen on mainio mahdollisuus päästä vaikuttamaan tohtorikoulutusta koskevaan päätöksentekoon ja kehitystyöhön omassa tohtoriohjelmassasi ja yliopistolla laajemmin.

Tiedon siitä, ketkä tällä hetkellä toimivat oman tohtoriohjelmasi opiskelijaedustajina löydät oman tohtoriohjelmasi verkkosivuilta.