Valtiotieteellinen tiedekunta - ohjeita ennen 1.8.2017 aloittaneille

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Huom. Tämän sivun sisältö koskee vain ennen 1.8.2017 tiedekunnassa tutkinnonsuoritusoikeuden saaneita opiskelijoita.

Vanhojen tutkintovaatimusten mukaan oli mahdollista valmistua siirtymäkauden loppuun 18.12.2020 saakka. Jos et jättänyt valmistumispyyntöä määräaikaan mennessä etkä siirtynyt lomakkeella uuteen koulutusohjelmaan, sinut siirretään automaattisesti suorittamaan tutkintoa uuteen koulutusohjelmaan. Jos et tiedä, mihin koulutusohjelmaan sinut siirretään, voit tarkistaa sen sivulta Automaattisiirto uusiin koulutusohjelmiin.

Alta löydät valtiotieteellisen tiedekunnan ohjeet mm. opintojen vastaavuuteen vanhojen ja uusien tutkintovaatimusten välillä ja opintojen vanhenemiseen. Ohjeet mm. opintojen vanhenemisesta uusissa koulutusohjelmissa löydät sivulta Ohjeita uusiin koulutusohjelmiin siirtyneille.

Huom! Oletko yleisen valtio-opin hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjan kandi- tai maisteriopiskelija tai tilastotieteen maisteriopiskelija? Yleisen valtio-opin HOT-linjan ja tilastotieteen koulutus on lakkautettu nykyisenkaltaisena uusien koulutusohjelmien käynnistyessä 1.8.2017. Kyseisten koulutusten tutkinto-opiskelijoille on myönnetty 31.7.2023 päättyvä siirtymäkausi. Sinulla on ko. määräaikaan mennessä oikeus suorittaa tutkintosi lukuvuoden 2016−2017 tutkintovaatimusten mukaisesti. Tämän jälkeen sinut siirretään sisällöltään lähimpään valtiotieteellisen tiedekunnan kandi- tai maisteriohjelmaan. 

Siirtyminen uusiin koulutuksiin

Siirtymäaika on päättynyt 18.12.2020 ja kaikki on siirretty automaattisesti uusiin koulutusohjelmiin.

Tarkista sivulta Automaattisiirto uusiin koulutusohjelmiin, mihin ohjelmaan sinut on siirretty siirtymäkauden päättymisen jälkeen.

Sinulla voi olla kuitenkin mahdollisuus siirtyä MSV-maisteriohjelmaan (Magisterprogrammet i samhällsvetenskaper), Taloustieteen maisteriohjelman taloustieteellisen tutkimuksen opintosuuntaan tai Sosiaalitieteiden maisteriohjelman väestötieteen opintosuuntaan. Tarkista sivulta Automaattisiirto uusiin koulutusohjelmiin, koskeeko tämä mahdollisuus sinua. Voit siirtyä toiseen ohjelmaan ja/tai opintosuuntaan e-lomakkeella.

Opintosuoritusten vanheneminen

Siirtymäaika on päättynyt 18.12.2020 ja ohjeistus opintosuoritusten vanhenemiseen liittyen on muuttunut. Katso ohjeet sivulta Ohjeita uusiin koulutusohjelmiin siirtyneille.