Yliopistopappi sinua varten

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kaipaatko hengähdystaukoa kiireisen arjen keskellä? Tarvitsetko keskustelukumppania tai ihmistä, joka kuuntelee sinua? Yliopistopapit ovat sinua varten.

Voit ottaa yhteyttä yliopistopappiin, kun haluat keskustella hengellisistä asioista, opiskelusta, työstä, ihmissuhteista tai muista elämään liittyvistä kysymyksistä. Yliopistopapit tarjoavat kaikille turvallisen tilan riippumatta henkilön vakaumuksesta, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Papilla on vaitiolovelvollisuus. Voit pyytää heitä myös toimittamaan kasteita, hautaan siunaamisia, vihkimisiä sekä kodin siunaamisia.

Ota yhteyttä ja sovi tapaamisaika. Päivystysaikoina ajanvarausta ei tarvita.

Yliopistopapit

Leena Huovinen
Keskustakampus
050 301 9613
leena.huovinen@evl.fi
Vastaanotto ke klo 14-15 Fabianinkatu 33, huone 1132

Lisa Enckell
Ruotsinkielinen oppilaitospappi (v. 2021) 
+358 50 3800 662
lisa.enckell@evl.fi
IG: @studentprasten 

Laura Mäntylä
Viikin ja Kumpulan kampukset
050 591 9874
laura.mantyla@evl.fi
facebook.com/lauramantyla
Vastaanotto to klo 12-14 Viikissä (infokeskus Korona, huone 110c)

Yliopistopapit voi tavoittaa myös Jodelissa @kirkkojakampus

Kaikesta selvitään - ohjatut tapaamiset

Kaikesta selvitään – ja jos ei selvitä, niin siitäkin selvitään  

Yliopisto-opiskelija, kaipaatko ihmisiä? Kaipaatko yhteyttä? Tule kertomaan, mitä sinulle kuuluu. Jokainen saa puhua rauhassa toisten kuunnellessa. Sitten keskustellaan: Mistä saat turvaa? Minkä voimalla jaksat eteenpäin? Mitä kun et jaksa? Keskustelua vetää yliopistopappi.  

Sinulla on mahdollisuus osallistua tapaamiseen Helsingin Tuomiokirkon kryptassa, Kirkkokatu 18 (6 henkilöä/tilaisuus) tai Zoom-tapaamiseen (10 henkilöä/tilaisuus). Ennakkoilmoittautumisen tiedot alla.  

Keskusteluja Kryptassa (suomi/ruotsi/englanti) vetävät vuorotellen yliopistopapit Lisa Enckell ja Leena Huovinen. Zoomissa (suomi/englanti) vetäjänä on yliopistopappi Laura Late Mäntylä.  

Ilmoittautuminen edelliseen tiistaihin klo 16.00 mennessä. Mukaan mahtuville (6 tai 10 henkilöä) tulee ilmoitus illan aikana. 
Ilmoittautuminen: Kaikesta selvitään -tapaaminen (e-lomake).

 Kryptassa  (6 hlö/krt) keskiviikkoisin klo 16-17.30:

 • 24.3. (suomi) 
 • 31.3. (ruotsi)
 • 14.4. (englanti)
 • 21.4. (suomi)
 • 28.4. (suomi)
 • 12.5. (ruotsi)
 • 19.5. (suomi)  

Tapaamisessa noudatamme korona-ajan turvaohjeita, eli 2 m turvavälit ja maskit. Lisäksi osallistujilta kerätään etunimi ja puhelinnumero suljettuun kirjekuoreen, jotta mahdollisten tartuntojen vuoksi voidaan saada yhteys. Kuori nimineen hävitetään 3 viikon kuluessa. 

Zoomissa (10 hlö/krt) keskiviikkoisin klo 18-19.30:

 • 31.3. (suomi)
 • 7.4. (englanti)
 • 5.5. (englanti)
 • 19.5. (suomi) 

Zoomissa toivotaan mahdollisimman hyvän vuorovaikutuksen takia, että kaikki pitävät kameraa auki, jos se vain on teknisesti mahdollista. 
 

Ulkona (6 + 6 hlö) keskiviikkona 26.5. klo 16-17.30. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.  

Tapaamisten periaatteet 

Tule mukaan rakentamaan avointa, keskustelevaa ja kunnioittavaa ilmapiiriä. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta! Osallistumalla sitoudut seuraaviin turvallisemman tilan periaatteisiin, jotta jokaisella osallistujalla olisi mahdollisimman hyvä, tervetullut ja turvallinen olo: 

Kohtaamme toinen toisemme avoimin mielin, olemme hyväntahtoisia ja osoitamme toisille sekä itsellemme lempeyttä ja hyväksyntää. Annamme jokaiselle tilaa olla oma itsensä. Kunnioitamme ihmisten erilaisuutta. Muista, että et tunne kaikkien ominaisuuksia, kokemuksia ja rajoja. Vältä tekemästä oletuksia toisista. Anna jokaisen määritellä itse oma kokemuksensa. Kuuntelemme toisiamme ja yritämme ymmärtää. Jos loukkaat, toista, pyydä anteeksi ja pyri myös antamaan anteeksi toisille, jos he tarkoituksettomasti loukkaavat sinua. 

Haluatko tietää lisää?

Lisätietoa löydät Kirkko Helsingissä verkkosivustolta. Tutustu myös Hiljaiseen huoneeseen.