Moodle | Avoin yliopisto

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Lähes kaikissa Avoimen yliopiston opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö. Useimpien kurssien verkko-oppimisympäristö on nimeltään Moodle. Tältä sivulta löydät kirjautumisohjeet Moodleen sekä lisätietoa Moodleen tutustumiseen ja käyttöön.

Kurssista riippuen verkko-oppimisympäristössä voidaan muun muassa katsoa verkkoluentoja, tehdä ja palauttaa tehtäviä, käydä verkkokeskusteluja, suorittaa verkkotenttejä ja tiedottaa opintoihin liittyvistä asioista.  Omaa kurssiasi koskevat tarkemmat tiedot löydät kurssin kurssisivulta. 

Moodleen kirjautuminen

Pääset kirjautumaan Moodleen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi kurssisivulla olevan painikkeen (Moodle) kautta. Painike tulee näkyviin kurssisivulle ja oppimisympäristö avautuu viimeistään kurssin alkuun mennessä. Oppimisympäristön avautumisajankohta kerrotaan kurssisivulla.

Moodlen avauduttua löydät linkin kurssisi Moodleen myös Moodlen Katsaus kursseistani-näkymästäsi.

Kirjautuminen käyttäjätunnuksella kurssin Moodleen toimii aikaisintaan tunnin ja enimmillään vuorokauden kuluttua kurssi-ilmoittautumisestasi tai tunnuksen aktivoinnista.

Joillain kursseilla on käytössä kurssiavain, jota tarvitaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla Moodleen. Kurssiavainta koskeva tieto kerrotaan kurssisivulla. 

Kun kurssilla ei tarvita kurssiavainta, toimi näin: 

  • Klikkaa kurssisivulla olevaa Moodle-painiketta tai hae linkki Moodlen Katsaus kursseistani -näkymästä.
  • Kirjaudu sisään Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi. 

Kun kurssilla on käytössä kurssiavain, toimi näin: 

  • Kirjaudu ensin kurssisivulle Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.  
  • Kirjautuneena näet Moodle-painikkeen alla kurssiavaimen Moodleen.  
  • Kopioi kurssiavain ja klikkaa Moodle-linkkiä ja rekisteröidy kurssialueelle syöttämällä kurssiavain 
  • Seuraavilla kirjautumiskerroilla et tarvitse kurssiavainta, vaan pääset kirjautumaan Moodleen esim. suoraan kurssisivun Moodle-linkistä. 

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus on myönnetty sinulle ilmoittautumisesi yhteydessä. Tunnusta ei lähetetä sinulle erikseen, vaan saat sen käyttöösi aktivoimalla sen hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. 

Huomaa, että käyttäjätunnuksen voi aktivoida aikaisintaan ilmoittautumista seuraavana päivänä. Tunnus toimii aikaisintaan tunnin ja viimeistään vuorokauden kuluttua aktivoinnista. Nämä viiveet johtuvat tiedonsiirroista eri järjestelmien välillä.  Lisätietoa ja käyttäjätunnuksen aktivointia koskevat ohjeet: Helsingin yliopiston käyttäjätunnus 

Lisätietoa ja ohjeita