Opiskelijan omat tiedot | Avoin yliopisto

Henkilö- ja yhteystiedot

On tärkeää, että henkilö- ja yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Jos nimi- tai yhteystietosi ovat muuttuneet aiempien opintojesi jälkeen tai muuttuvat kesken opintojen, ilmoita muutoksista ottamalla yhteyttä Avoimen yliopiston opintoneuvontaan: Yhteystiedot ja opintoneuvonta

Opiskelijanumero

Löydät opiskelijanumerosi Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä WebOodista henkilötietojesi yhteydestä:

• Kirjaudu WebOodiin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  • Valitse alasvetovalikosta nimesi alta: Henkilötiedot

Ilmoittautumistiedot

Löydät ilmoittautumistasi koskevat tiedot Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä WebOodista:

• Kirjaudu WebOodiin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  • Valitse: Omat opinnot > Ilmoittautumiset.

Jos sinulla ei ole voimassa olevaa käyttäjätunnusta, ota yhteyttä Avoimen yliopiston opintoneuvontaan: Yhteystiedot ja opintoneuvonta

Opinto-oikeus

Opinto-oikeus merkitsee oikeutta tietyn kurssin suorittamiseen. Avoimessa yliopistossa opinto-oikeus myönnetään niiden opintojen ajaksi, joihin olet ilmoittautunut.

Löydät opinto-oikeuttasi koskevat tiedot yliopiston opintotietojärjestelmä WebOodista henkilötietojesi yhteydestä:

• Kirjaudu WebOodiin Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  • Valitse alasvetovalikosta nimesi alta: Henkilötiedot

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintojesi ajaksi käyttöösi käyttäjätunnuksen ja salasanan Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin. Tarvitset käyttäjätunnusta muun muassa verkko-oppimisympäristö Moodleen kirjautumiseen.

Käyttäjätunnus tulee aktivoida hyvissä ajoin ennen opintojen alkua. Se toimii aikaisintaan tunnin ja viimeistään vuorokauden kuluttua aktivoinnista.

Voit tarkastella oman käyttäjätunnuksesi tietoja (kuten sen voimassaoloaikaa) Käyttäjän tiedot -sivulla.

Lisätietoa ja ohje käyttäjätunnuksen aktivoimiseen: Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Yliopiston sähköpostiosoite ja muut digitaaliset palvelut

Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella saat opintojesi ajaksi käyttöösi muun muassa helsinki.fi-sähköpostin ja Microsoft Office 365 -palvelut.

Huomaathan, että opintoihisi liittyvät viestit lähetetään oletusarvoisesti helsinki.fi -sähköpostiisi.

Lisätietoa ja ohjeita: Helsinki.fi-sähköposti ja muut digitaaliset palvelut

Kurssin verkko-oppimisympäristö Moodle

Lähes kaikilla Avoimen yliopiston kursseilla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle.

Linkin kurssisi Moodleen sekä ensimmäisellä kerralla tarvitsemasi kurssiavaimen saat kirjautumalla kurssin kurssisivulle Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.

Lisätietoa ja ohjeita:

Erityisjärjestelyt

Avoimen yliopiston opiskelijana voit tarvittaessa saada erityistä tukea opiskeluun liittyvissä tilanteissa ja järjestelyissä. Voit esimerkiksi saada tenttiin lisäaikaa tai ottaa mukaasi avustajan.

Erityisjärjestelyitä varten sinun tulee toimittaa yliopistolle lääkärin tai vastaavan asiantuntijan (esimerkiksi psykologin, puheterapeutin tai fysioterapeutin) todistus, josta ilmenee erityisjärjestelyiden tarve ja peruste niille.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Opintosuoritukset

Suorittamasi opinnot kirjataan Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun opintosuorituksesi on kirjattu. Voit tarkastella opintosuorituksiasi Opetushallituksen ylläpitämässä Oma opintopolku -palvelussa.

Lisätietoa ja ohjeita:

Omat sivut -palvelu

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta on luovuttu verkkosivujen uudistuttua helmikuussa 2021.