Opiskelijan omat tiedot | Avoin yliopisto

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Mistä löydän opiskelijanumeroni? Miten voi tarkastella opintosuoritustietojani? Miten voin päivittää uuden nimeni yliopiston opintotietojärjestelmään? Tältä sivulta löydät tietoa omista ja opintoihisi liittyvistä tiedoista.

Osa toiminnoista edellyttää kirjautumista Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa käyttäjätunnusta, ota yhteyttä Avoimen yliopiston opintoneuvontaan:  Yhteystiedot ja opintoneuvonta

Henkilö- ja yhteystiedot

Voit tarkastella ja muokata henkilö- ja yhteystietojasi Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä Sisussa

1. Kirjaudu Sisuun Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  2. Valitse: Omat tiedot
  3. Valitse välilehti: Henkilötiedot
  4. Muokkaa tarvittaessa tietojasi. Lopuksi tallenna muutokset.

Opiskelijanumero

Löydät opiskelijanumerosi Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä Sisusta omien tietojesi yhteydestä:

1. Kirjaudu Sisuun Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  2. Valitse: Omat tiedot
  3. Valitse välilehti: Henkilötiedot

Ilmoittautumistiedot

Löydät ilmoittautumistasi koskevat tiedot Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä Sisusta omien tietojesi yhteydestä:

1. Kirjaudu Sisuun Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  2. Valitse: Omat tiedot
  3. Valitse välilehti: Ilmoittautumiset

Kuitti maksetusta opintomaksusta

Saat kuitin maksamastasi opintomaksusta automaattiviestissä, jonka saat sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opiskeluoikeus

Opiskeluoikeus merkitsee oikeutta tietyn kurssin tai tiettyjen opintojen suorittamiseen. Avoimessa yliopistossa opiskeluoikeus myönnetään niiden opintojen ajaksi, joihin olet ilmoittautunut.

Löydät opiskeluoikeuttasi koskevat tiedot yliopiston opintotietojärjestelmä Sisusta omien tietojesi yhteydestä:

1. Kirjaudu Sisuun Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.
  2. Valitse: Omat tiedot
  3. Valitse välilehti: Opiskeluoikeudet

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintojesi ajaksi käyttöösi käyttäjätunnuksen ja salasanan Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin. Tarvitset käyttäjätunnusta muun muassa verkko-oppimisympäristö Moodleen kirjautumiseen.

Käyttäjätunnus tulee aktivoida hyvissä ajoin ennen opintojen alkua. Se toimii aikaisintaan tunnin ja viimeistään vuorokauden kuluttua aktivoinnista.

Voit tarkastella oman käyttäjätunnuksesi tietoja (kuten sen voimassaoloaikaa) Käyttäjän tiedot -sivulla.

Lisätietoa ja ohje käyttäjätunnuksen aktivoimiseen: Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Helsinki.fi -sähköpostiosoite ja muut digitaaliset palvelut

Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella saat opintojesi ajaksi käyttöösi muun muassa helsinki.fi-sähköpostin ja Microsoft Office 365 -palvelut.

Huomaathan, että opintoihisi liittyvät viestit lähetetään oletusarvoisesti helsinki.fi -sähköpostiisi.

Lisätietoa ja ohjeita: Helsinki.fi-sähköposti ja muut digitaaliset palvelut

Kurssin verkko-oppimisympäristö Moodle

Lähes kaikilla Avoimen yliopiston kursseilla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle.

Linkin kurssisi Moodleen sekä ensimmäisellä kerralla tarvitsemasi kurssiavaimen saat kirjautumalla kurssin kurssisivulle Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi.

Lisätietoa ja ohjeita:

Erityisjärjestelyt

Avoimen yliopiston opiskelijana voit tarvittaessa saada erityistä tukea opiskeluun liittyvissä tilanteissa ja järjestelyissä. Voit esimerkiksi saada tenttiin lisäaikaa tai ottaa mukaasi avustajan.

Erityisjärjestelyitä varten sinun tulee toimittaa yliopistolle lääkärin tai vastaavan asiantuntijan (esimerkiksi psykologin, puheterapeutin tai fysioterapeutin) todistus, josta ilmenee erityisjärjestelyiden tarve ja peruste niille.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Opintosuoritukset

Suorittamasi opinnot kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään. Voit tarkastella opintosuorituksiasi Opetushallituksen ylläpitämässä Oma opintopolku -palvelussa ja Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä Sisussa

Lisätietoa ja ohjeita:

Omat sivut -palvelu

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta on luovuttu verkkosivujen uudistuttua helmikuussa 2021.