Neljä UniCafeta palvelee koko kesän ajan – UniCafe Biokeskus tarjoaa lähipellon antimia elokuusta alkaen

UniCafen kyltti Viikin Biokeskuksen ikkunassa.
Tiedote 09.06.2025

UniCafe palvelee kesän aikana kaikilla neljällä kampuksella. Koko kesän ovat avoinna UniCafet Biokeskus, Chemicum, Kaivopiha ja Meilahti.

Tarjolla on lounasta paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi, ja kahvilatarjonnasta löydät muun muassa pientä välipalaa sekä virkistäviä juomia.

UniCafen valikoimista kokoat helposti ravitsevan aamiaisen. Kaikissa ravintoloissa on tarjolla edullisia kahvilatuotteita, kuten täytettyjä leipiä ja sämpylöitä, jogurtteja, mehuja ja smoothieita, pientä makeaa sekä tietysti kahvia ja teetä. 

Päivän lounaan voit kesällä vaihteeksi nauttia take awayna vaikka puistossa. Muistathan, että luontoa säästävä vaihtoehto on ostaa take away -ateria omaan kestorasiaan.

Piknikevääksi voit napata mukaasi esimerkiksi paninin tai patongin, hedelmän ja kylmän juoman.

Green City Farmin yrtit ja vihannekset valloittavat Biokeskuksen elokuussa

UniCafe Biokeskuksessa nautitaan elokuun alusta lähtien lähipellon tuoreita antimia. Yrtit ja vihannekset tulevat ravintolaan suoraan Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen Green City Farmilta.

Perho Liiketalousopiston Green City Farm on oppimispelto, joka tuottaa opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille osaamista ja hyvinvointia kestävän kehityksen hengessä. Green City Farmin lähituotteita on tarjottu UniCafessa jo vuodesta 2022, jolloin yhteistyö Perho Liiketalousopiston kanssa käynnistyi.

Satokaudella 2025 Green City Farmin tuotteita toimitetaan Biokeskuksen UniCafe-ravintolaan kahtena päivänä viikossa aina sadonkorjuukauden loppuun saakka. Valikoimissa on muun muassa salaatteja, yrttejä, lehtikaalia, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa sekä punajuurta. 

”Lähipellon kasvikset ovat malliesimerkki kestävästä ruoantuotannosta: orgaanisia lannoitteita kemiallisten sijaan sekä vähemmän kasteluvettä ja välikäsiä. Luonnonmukaisin menetelmin toteutettu lähiviljely on hyväksi sekä luonnon monimuotoisuudelle että ilmastolle”, summaa Ylvan ravintoloiden liiketoimintajohtaja Anne Immonen.

”Luonnon monimuotoisuuden säilyminen maan kantokyvyn rajoissa on meille sydämenasia. Haluamme, että luonnonvarat säästyvät tuleville sukupolville ja innostus kasvisruoan käyttöön vahvistuu. Viljelemme ekologisesti taimia, vihanneksia ja yrttejä yhteistyöravintoloidemme käyttöön. Lisäksi muutkin voivat varata tuotteita verkkokaupastamme”, kertoo Green City Farmin viljelyasiantuntija Heidi Hovi-Sippola.

Kaikkien UniCafeiden lounaslistat sekä ajantasaiset aukioloaikatiedot näet mobiilisovelluksesta menu.unicafe.fi sekä verkkosivuilta www.unicafe.fi

Lisätietoa:

Anne Immonen
Liiketoimintajohtaja, ravintolat
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi

Kuva: UniCafe