Opinnot ja ilmoittautuminen | Avoin yliopisto

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opintoja kaikille - kymmeniltä eri tieteenaloilta. Opinnot järjestetään valtaosin verkossa ja niitä alkaa ympäri vuoden. Opintoihin ei ole ikärajoja, eivätkä ne pääosin myöskään edellytä aiempia opintoja.

Tutustu opintotarjontaan:

• Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan verkossa kurssi kerrallaan.
  • Ilmoittautuminen alkaa pääsääntöisesti 45 päivää ennen kurssin alkua.
  • Opintomaksu määräytyy kurssin laajuuden mukaan ja on 15 euroa per opintopiste.
  • Avointen verkkokurssien eli MOOCien sekä yhteistyöoppilaitoksissa järjestettävien opintojen ilmoittautumiskäytännöt poikkeavat edellä mainituista.
  • Jos olet Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija, aloita ilmoittautuminen Sisussa lisäämällä opintojakso opintosuunnitelmaasi ja valitsemalla suoritustavaksi Avoin yliopisto. Sisu ohjaa sinut tekemään varsinaisen ilmoittautumisen Avoimen yliopiston kurssisivulla.
  • Huom! Ilmoittautuminen edellyttää suomalaista henkilötunnusta, suomalaisia verkkopankkitunnuksia, Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta tai muun suomalaisen korkeakoulun HAKA-tunnuksia.
  • Lue lisää: Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Ohjeet