Tutkimuksen tueksi
Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
Hae koulutusohjelmaa
Kun haet koulutusohjelmaa nimellä tai nimen osalla hakukentän alapuolella olevan koulutusohjelmalistan vaihtoehdot rajautuvat. Valitse tämän jälkeen koulutusohjelma listasta.
Kandiohjelmat
Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat
Tohtoriohjelmat
Ammatilliset jatkokoulutukset
Ohjeet
Työtilat
Oikeus suorittaa tohtorintutkinto ei automaattisesti tarkoita oikeutta työtilaan yliopistolla, ja valitettavasti yliopisto voi tarjota työtilan vain osalle väitöskirjatutkijoistaan.
Yliopiston kirjaston palvelut tutkijoille
Helsingin yliopiston kirjasto tarjoaa väitöskirjatutkijoille yliopiston kaikilla neljällä kampuksella tilaa ja työvälineitä tehokkaaseen tutkimustyöhön.
Tuhat ja yliopiston tutkimusportaali
Jokaiselle yliopiston väitöskirjatutkijalle muodostuu automaattisesti oma tutkijaprofiili yliopiston julkiseen tutkimusportaaliin, kun tohtorintutkinnon suoritusoikeus on alkanut. Profiilisivu on kaikkialle mukana kulkeva tutkijan CV.
Julkaiseminen, avoin tiede ja rinnakkaistallennus
Tieteellinen julkaiseminen on olennainen osa väitöstutkimusta sekä artikkeliväitöskirjan että monografian tekijälle. Artikkeliväitöskirjan tekijä julkaisee tutkimusprojektin aikana ainakin suurimman osan väitöskirjaan tulevista artikkeleista.
Väitöskirja saavutettavaksi
Ohjeet väitöskirjatiedoston saavutettavaksi tekemiseen löydät täältä.
Tutkijan tärpit
Tälle sivulle on koottu tutkijalle hyödyllisiä linkkejä yliopiston sisäisiin ja ulkopuolisiin palveluihin ja resursseihin aihealueittain.
Oppimistilat
Tältä sivulta löydät tietoa yliopiston itseopiskelutiloista kuten kirjastoista ja oppimiskeskuksista.
Opiskelijan tietotekniikkapalvelut
Yliopiston tietotekniikkapalvelut ja tuen niiden käyttämiseen tuottaa tietotekniikkakeskus.
Opi kieliä joustavasti
Kielikeskuksella on monia palveluita ja opiskelumuotoja, jotka tukevat itsenäistä ja joustavaa oppimista.
Yksilöllisillä järjestelyillä lisätukea opiskeluun
Tästä ohjeesta saat tietoa yksilöllisistä järjestelyistä, jotka on tarkoitettu opiskelujesi tueksi.
Tekoälyn käyttäminen oppimisen tukena
Voinko kääntää luentopäiväkirjan tekoälyn avulla tai kysyä tekoälyltä apua esseen kirjoittamiseen? Tältä sivulta löydät yliopiston linjauksia tekoälyn käytöstä opetuksen ja oppimisen tukena.
Opintopsykologien palvelut
Opintopsykologit ohjaavat kandi-, maisteri- ja tohtoriopiskelijoita, jotka kaipaavat tukea esimerkiksi motivaatioon, ajankäyttöön, aikaansaamiseen, stressiin tai jaksamiseen liittyvissä kysymyksissä.