Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin
Helka-kirjastotietokanta on uudistunut

Helka uudistui - nyt voit varata myös hyllyssä olevia kirjoja

Helka on uudistunut. Lähes 20 vuotta Helka-kirjastoja palvellut kirjastojärjestelmä on vaihdettu kesän 2020 aikana uuteen erityisesti elektronisten aineistojen etsimiseen ja sujuvaan käyttöön räätälöityyn alustaan.  

Uusi Helka löytyy osoitteesta: helsinki.fi/helka 

Mitä uutta uusi Helka tuo? 

Uusi Helka tarjoaa käyttäjilleen uusia toiminnallisuuksia, kokonaan uudistuneen käyttöliittymän ja uuden, turvallisen tavan kirjautua palveluun.  

Yliopistolaiset kirjautuvat Helkaan yliopiston käyttäjätunnuksilla, muut käyttäjät sähköpostisoitteellaan. Yliopistolaisten ei tarvitse enää päivittää asiakastietojaan erikseen kirjastoon, sillä ne saadaan vastedes yliopiston järjestelmistä. 
 
Myös hyllyssä olevia kirjoja (28 vrk:n lainat, ei kurssikirjat) voi uudessa Helkassa varata ja noutaa kirjastosta varausilmoituksen saatuaan. Kaikkien varausten itsepalvelunouto toimii varaus-ID-numerolla, jonka Helka lähettää varausilmoituksen mukana. Varausmaksu poistuu, mutta noutamattomista varauksista peritään 3 €:n maksu.  

Hinnastossa on 1.8.2020 alkaen myös muita muutoksia.  

Yliopistolaiset voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjautumalla Helkassa Hankintaehdotuslomakkeelle. 

Mahdolliset maksut voi tästä edespäin maksaa verkossa luottokorttien lisäksi suomalaisten pankkien verkkomaksuilla. 

Kirjautuminen uuteen Helkaan 

Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat uuteen Helkaan Kirjaudu sisään -valikosta yliopiston käyttäjätunnuksilla.  
 

Mikäli epäilet, ettei Helkassa ole yliopiston sähköpostiosoitettasi, tai sinulla on kirjautumisessa muita ongelmia, ole yhteydessä Helsingin yliopiston kirjaston asiakaspalveluun.

Lainasi ja varauksesi uudessa Helkassa 
 

Lainassa olevilla kirjoilla ei ole ollut eräpäiviä kesän käyttökatkon aikana. Seuraava eräpäivä lainoillasi on siis aikaisintaan to 12.8.2020. Voit uusia lainasi kirjautumalla uuteen Helkaan, jos kirjoihin ei ole varauksia, eivätkä kirjakohtaiset uusimisajat ole umpeutuneet. 

Huomaathan, että vanhassa Helkassa mahdollisesti tekemäsi varaukset eivät ole siirtyneet uudistuneeseen Helka-tietokantaan, ellei varauksesta ole jo lähtenyt sinulle saapumisilmoitusta. Varaudu siis tekemään vielä tarpeelliset varauksesi uudelleen nyt, kun uudistunut Helka on käytössä. 

Tarkemmat ohjeet löydät Helsingin yliopiston kirjaston verkkosivuilta