Valitse koulutusohjelma

Palauta oletusarvoihin
Helka on kesälomalla heinäkuussa. #helkalomalla

Käyttökatko Helkassa: Lainaus ja varaus ei onnistu pariin viikkoon heinäkuussa

Helka uudistuu kesällä, minkä vuoksi kir­jas­ton lai­nauk­ses­sa ja va­rauk­sis­sa on kat­ko hei­nä­kuus­sa. E-ai­neis­tot ovat käy­tet­tä­vis­sä ta­val­li­seen ta­paan katkonkin aikana.

Helka-tietokannan jo parikymmentä vuotta palvellut taustajärjestelmä vaihdetaan uuteen kesällä 2020. Tämän vuoksi Helkassa on käyttökatko torstaista 16.7. klo 15:00 alkaen elokuun alkuun asti.

Erityisesti kesäopintoja tekevien kannattaa varautua ajoissa, sillä Helkan käyttökatkon aikana ei voi lainata tai varata painettuja kirjoja eikä kirjautua omiin asiakastietoihin Helkassa. Kirjaston hankkimia e-aineistoja voi käyttää normaalisti koko Helkan katkon ajan. Helkassa voi myös tehdä hakuja ja selata aineistoa, mutta painettujen kirjojen saatavuustieto ei katkon aikana näy.

Varauksia lainassa oleviin kirjoihin voi Helka-tietokannassa tehdä normaalisti torstaihin 16.7.2020 klo 15:00 asti. Käyttökatkon aikana varauksia ei voi tehdä. Huomaa myös, että kaikki varaukset eivät siirry uuteen järjestelmään: Jos et ole 16.7. mennessä saanut varauksestasi saapumisilmoitusta, varaudu tekemään varauksesi uudelleen elokuussa, kun Helka on jälleen käytössä.

Eräpäivät on siirretty elokuulle, joten kaikille Helsingin yliopiston kirjaston kirjoille tulee eräpäiväksi 12.8.2020. Ainoastaan jos lainasi ovat jo myöhässä, niiden eräpäivä ei siirry. Jos lainoissa tai maksuissa on epäselvyyttä, ota yhteyttä palveluosoitteeseen hulib-selvitykset@helsinki.fi.

Kirjoja voi palauttaa Helsingin yliopiston kirjastoon Helkan käyttökatkon aikana, mutta ne kirjautuvat palautuneiksi vasta katkon päätyttyä.

Poikkeustila on hankaloittanut erityisesti opiskelijoiden pääsyä oppimateriaaleihin. Kirjasto toivoo, että olet omalta osaltasi solidaarinen ja palautat aineiston, jota et enää tarvitse, vaikka laina-ajat ovatkin pitkät. Näin annat toisille mahdollisuuden saada aineistoa poikkeustilanteesta huolimatta. Kirjoja voi palauttaa Kaisa-talon ja Kumpulan palautusluukkuihin turvallisesti ilman ihmiskontakteja.

Seu­raa päi­vit­ty­vää tie­toa Hel­kan ke­sä­lo­mas­ta ja ko­ro­na­vi­rus­ti­lan­teen ai­kai­sis­ta pal­ve­luis­ta

Kirjaston aukioloajoissa, eräpäivissä ja palveluissa on paljon poikkeuksia kevään ja kesän 2020 aikana. Kirjaston toimipaikat pysyvät suljettuina ja kirjojen noutopalvelu Kaisa-talossa jatkuu ennallaan 31.5.20 asti. Kirjasto tiedottaa kesän aukioloajoista ja palveluista vielä toukokuun aikana. Perustiedot muutoksista ja päivittyvät uutiset löydät kirjaston verkkosivuilta.

Usein kysytyt kysymykset ja päivittyvät tiedot Helkan uudistuksesta ja muutoksista: Helka kesälomalla 2020 →

Muutokset kirjaston palveluissa koronavirustilanteessa: Poikkeustilanne kirjastossa →