Kesän koronaohjeistukset koottuna

Kesäinen keto täynnä kukkia.
Tiedote 23.06.2021

Tähän tiedotteeseen on koottu koronaohjeistuksia kesän osalta. Tiedotteen lopusta löydät myös alustavia tietoja syksyn 2021 opetuksesta. Uuden lukuvuoden alkuun liittyvistä asioista tiedotetaan tarkemmin viimeistään 13.8.2021.

Kesä 2021 

  • Yliopiston tilojen kesäaukioloajat ovat käytössä 15.8.2021 asti, jonka jälkeen yliopiston tilat on tarkoitus avata normaalisti koronatilanteen niin salliessa. 
  • Helsingin yliopiston kirjaston pal­velut ovat laajentuneet kesäkuun aikana. Lue lisää poikkeustilanteen ohjeista kirjaston verkkosivuilta.   
  • Etäopetusta jatketaan 31.7.2021 asti siten, että vain välttämätön opetus on tilannekeskuksen luvalla mahdollista tehdä lähiopetuksena. Avoimen yliopiston kaikki kesäopinnot toteutetaan verkko-opintoina.  
  • HY:n kriisin johtoryhmä päivystää myös kesällä, joten pääkaupunkiseudun rajoituksen lieventyessä myös yliopiston rajoituksia poistetaan asteittain kesän aikana.  

Otathan huomioon seuraavat asiat asioidessasi yliopiston tiloissa: 

  • Yliopiston tiloissa käytetään aina kasvomaskia, paitsi jos olet tilassa yksin. Maskin käyttösuositus on voimassa toistaiseksi.

Opetus ja opiskelu syksyllä 2021 

  • Syyslukukauden 2021 opetustiedot julkaistaan Sisussa ja Opintotarjonnassa heinäkuun loppuun mennessä. 
  • Opetusta järjestetään kaikissa koulutusohjelmissa monimuotoisesti sekä lähi- että etäopetuksena ja hybridinä. 

Kesän aikana koronatiedotusta kannattaa seurata ensisijaisesti Koronavirus Helsingin yliopistossa –sivulta, sillä Opiskelijan ohjeiden koronasivua ei päivitetä aktiivisesti ennen elokuun alkua. 

Seuraava infotilaisuus koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta pidetään maanantaina 16.8. klo 9–11. 

 

Tiedote 23.06.2021

Lue lisää tiedotteita