Ryhmämentoroinnin viimeinen hakupäivä tämän viikon sunnuntaina 10.10!

mentorointiryhmä tiedekulmassa
Tiedote 05.10.2021

Helsingin yliopiston kauden 2021–2022 ryhmämentorointiohjelma käynnistyy marraskuussa. Monitieteisen ohjelman viimeinen hakupäivä opiskelijoille on sunnuntaina 10.10. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja osa on jo täynnä - kannattaa siis hakea heti!

Ryhmämentoroinnissa opiskelijat, eli aktorit, pääsevät pohtimaan mentorinsa johdolla esimerkiksi uramahdollisuuksiin, työnhakuun ja omiin vahvuuksiinsa liittyviä asioita. Lisäarvona ryhmämuotoisessa mentoroinnissa on se, että se tarjoaa mahdollisuuden saada vertaistukea myös muilta opiskelijoilta.

Palaute aiemmilta vuosilta on ollut erittäin positiivista: viime kaudella täydet 100 % palautekyselyn täyttäneistä mentoreista ja aktoreista suosittelee kokemusta muillekin! Ohjelma kerää vuositain positiivisia kommentteja opiskelijoilta:

– Mentorointi antoi minulle parempaa tietämystä omista vahvuuksistani ja monia uusia ideoita töiden hakemiseen ja työelämätaitoihin.

– On ollut antoisaa kuulla muiden kokemuksia työelämän mahdollisuuksista ja haasteista ja siitä, kuinka erilaisia urapolut voivat olla.​

Tänä vuonna valittavana 45 mentoria – osa ryhmistä jo täynnä, joten hae heti

Jo 11. kertaa käynnistyvän ryhmämentorointiohjelmaan viimeinen hakupäivä on sunnuntaina 10.10. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja osa ryhmistä on jo täynnä. Hakemisen yhteydessä tulee palauttaa ennakkotehtävä. Tänä vuonna osa ryhmistä toimii kokonaan etänä, mutta osa voi oman päätöksensä mukaan tavata myös kasvokkain.

Ohjelma sisältää seuraavat tilaisuudet. Yhteisten tilaisuuksien kieli on englanti:

• Mentoreiden ja aktoreiden kyselytunnit 16.11.2021 etänä Zoomissa (aktorit klo 16–17)
  • Ohjelman käynnistystilaisuus 24.11.2021 kello 17.00–19.00 (etänä Zoomissa).
  • Ryhmän kanssa sovitut tapaamiset n. kerran kuukaudessa (5–6 kertaa).
  • Ohjelman päätöstilaisuus 23.5.2021. (mahdollisesti hybridi).

Kauden 2021–2022 ryhmämentorointiohjelmassa on tarjolla ennätykselliset 45 mentoria (osa ryhmistä jo täynnä). He ovat yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia yliopistomme alumneja, joita yhdistää opintotausta Helsingin yliopistossa ja halu jakaa osaamistaan opiskelijoille. Ryhmämentoroinnin blogisivustolta löydät lisätietoa mentoroinnista ja mentoreiden esittelyt.

Ohjelma on ainutlaatuinen mahdollisuus pohtia omia työhön liittyviä toiveitasi ja saada sparrausta alumnimentoreilta

hae siis mukaan ryhmämentorointiin ohjelman verkkosivulla!

Katso aiempina vuosina osallistuneiden kokemuksia:

Jos kaipaat lyhyempää mentorointia, katso myös Moniosaajat työelämässä -minimentorointi! Tapahtumassa voit varata 20 minuutin keskusteluajan alumnimentorille.

Ryhmämentoroinnin toteuttaa urapalvelut yhteistyössä Helsinki Alumni -verkoston kanssa. Lisätietoja antaa urapalvelut: careerservices@helsinki.fi.

Tiedote 05.10.2021

Lue lisää tiedotteita