Sisu korvaa Weboodin toukokuussa – varaudu näin

Sisu - mukana opintojen alusta loppuun
Tiedote 22.03.2021

Helsingin yliopisto ottaa toukokuussa käyttöön uuden Sisu-opintotietojärjestelmän, joka korvaa kokonaan nykyisen WebOodin 31.5.2021 alkaen. Järjestelmänvaihdoksen vuoksi Sisu ja WebOodi ovat kokonaan tai osittain poissa käytöstä 17.–30.5. Käyttökatkon jälkeen muun muassa kurssi-ilmoittautuminen, valmistuminen ja sähköinen asiointi siirtyvät Sisuun. Tätä varten sinulla täytyy olla opintosuunnitelma Sisussa viimeistään 16.5.

  • Sisu on kokonaan poissa käytöstä 17.–30.5. Käyttökatko alkaa ma 17.5. klo 8.00.
  • WebOodi on kokonaan poissa käytöstä 17.5. ja sen jälkeen vain lukukäytössä.
  • 17.–30.5. opintosuorituksia tai tutkintoja ei rekisteröidä, eikä kursseille voi ilmoittautua. 
  • Lukukäytön aikana voit tarkastella WebOodissa tietojasi, selata opinto-oppaita sekä tilata varmennetun suoritusotteen. Huomaathan kuitenkin, että WebOodin tiedot eivät ole enää ajantasaisia 17.5. alkaen. WebOodista saatavan suoritusotteen ja opiskelutodistuksen tilaaminen on mahdollista 30.5. saakka. Sen jälkeen suoritusote tilataan Sisusta. 
  • WebOodin opinto-oppaita ei päivitetä 16.5. jälkeen. Voit jatkossa selata kurssitarjontaa esimerkiksi Opintotarjonnan haun avulla. Lisätietoa löydät sivulta Mistä löydän opintotarjonnan? 
  • Weboodin kurssipalaute poistuu järjestelmänvaihdon vuoksi käytöstä.

Valmistuminen ja hakemusten käsittely 

Jos haluat valmistua ennen Sisun käyttöönottoa, jätä todistuspyyntö viimeistään 29.4. Näin tutkintosi ehditään kirjata vielä WebOodiin.

Valmistumispyyntö on mahdollista jättää 30.4.–30.5. aikana vireille väliaikaisella e-lomakkeella, joka julkaistaan Opiskelijan ohjeissa sivulla Valmistuminen. Virallinen valmistumispäiväsi on lomakkeen jättämispäivä. Huomaathan, että tässä tapauksessa joudut lomakkeen lisäksi laatimaan opintosuunnitelman Sisussa ja jättämään valmistumispyynnön myös Sisun kautta käyttökatkon jälkeen. Jos sinun ei ole välttämätöntä valmistua 30.4.–30.5., kannattaa odottaa, kunnes Sisu on käytettävissä. 
 
Hakemusten käsittelyssä on viivettä käyttökatkon aikana, sillä tietoja ei voida kirjata rekisteriin. Opintokokonaisuuksien koostamisen ja hyväksilukemisen nykyiset hakemuslomakkeet poistuvat käytöstä 27.5. Nämä hakemukset tehdään 31.5. alkaen Sisussa. 

Examinarium-tentit 

Examinarium-tentit eivät ole käytössä 25.–27.5. Ennen tätä voit suorittaa Examinarium-tenttejä normaalisti, jos olet ilmoittautunut niihin WebOodissa ennen 17.5. Lisäohjeet löydät Examinariumin sivuilta.

Yleiset kesätentit

Ilmoittautumisaika 24.5.-31.8. järjestettäviin yleisiin kuulustelutilaisuuksiin päättyy poikkeuksellisesti jo 14.5. Ilmoittautumiset tehdään WebOodissa. Tämä määräaika ei koske Avoimen yliopiston tenttejä. Poikkeuksena lääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmissa opetuksen alkamisen jälkeen elokuussa pidettäviin tentteihin tulee ilmoittautua viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen 

Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2021–2022 alkaa käyttökatkon vuoksi tavallista myöhemmin. Lukuvuosi-ilmoittautuminen on mahdollista 1.6.-31.8.2021 ja tapahtuu edelleen Oilissa. Jatkossa ilmoittaudut jokaiselle opiskeluoikeudellesi erikseen läsnä- tai poissaolevaksi. 

Vaikutukset muihin järjestelmiin ja palveluihin

Järjestelmänvaihdos voi aiheuttaa katkoja tai puutteita myös muissa yliopiston järjestelmissä, jotka ovat kytköksissä Oodiin ja Sisuun, esimerkiksi: 

  • Opiskelu-palvelu (sis. kurssisivut, Opiskelijan ohjeet, Opintoni) 
  • Moodle 

Opiskelijapalveluissa voi olla ruuhkaa Sisun käyttöönoton aikana ja sen jälkeen. Vastausajat voivat sen takia olla normaalia pidempiä. 

Lisätietoa Sisusta Opiskelijan ohjeissa 

Tiedote 22.03.2021

Lue lisää tiedotteita