Sisu on korvannut WebOodin

Sisun tunnuskuva.
Tiedote 31.05.2021

Sisu on korvannut Oodin Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmänä 31.5.2021 ja on taas opiskelijoiden käytössä. Sisussa voit nyt esimerkiksi tarkastella opintosuorituksiasi ja tilata varmennetun opintosuoritusotteen. Jatkossa tarvitset ilmoittautumista, valmistumista ja muita sähköisiä hakemuksia varten opintosuunnitelman Sisussa. 

Käyttökatkon aikana ilmoitetut opintosuoritukset kirjataan Sisuun takautuvasti niiden todelliselle suorituspäivälle. Käyttökatkon takia voi kestää tavallista pidempään ennen kuin opiskelijapalvelussa ehditään viedä kaikki suoritukset rekisteriin. 

Joitakin suoritustietoja on myös siirretty Oodista Sisuun poikkeavilla koodeilla, minkä vuoksi ne eivät näy suunnitelmassasi automaattisesti oikeassa paikassa, vaan Sijoita suunnitelmaan -palkissa. Saat nämä suoritukset siirrettyä oikeille paikoilleen vapaan muokkauksen tilassa. Katso ohjeet sivulta Mahdolliset ongelmat Oodista siirretyissä tiedoissa.

Uusia ohjeita Sisun käyttöön on julkaistu Opiskelijan ohjeissa sivulla Sisu-ohjeet opiskelijalle. Muita Opiskelijan ohjeiden sivuja päivitetään parhaillaan, minkä vuoksi joissain ohjeissa saattaa vielä olla viittauksia WebOodiin.

Alla olevat ohjeet koskevat vain tutkinto-opiskelijoita. Jos olet Avoimen yliopiston opiskelija, löydät Sisuun ja opintoihisi liittyvää tietoa täältä.  

Ilmoittautuminen opetukseen ja tentteihin

  • Jatkossa ilmoittaudut opintoihin Sisussa. Ennen ilmoittautumista lisää opintojakso opintosuunnitelmaasi ja valitse sille suoritustapa. 
  • Jotta näet opintojaksolla lukuvuoden 2021–22 opetuksen, vaihda opintojaksoesitteestä otsikon alta versioksi lukuvuosi 2021–22. Syyslukukauden opetus pyritään julkaisemaan heinäkuun loppuun mennessä. 
  • Lisäksi sinun tulee ilmoittautua läsnäolevaksi lukuvuodelle 2021–22, jotta voit ilmoittautua tulevan lukuvuoden opetukseen. Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkaa 1.6.2021 ja päättyy 31.8.2021. 

Huom! Opintosuunnitelmaan lisättyihin Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan entiseen tapaan Avoimen yliopiston kurssisivujen ja oman ilmoittautumisjärjestelmän kautta. 

Katso tarkemmat kurssi-ilmoittautumisen ohjeet

Hakemukset

  • Opintosuunnitelman kautta voit nyt tehdä hyväksilukuhakemuksia ja siirtää opintojasi oikeille paikoilleen vapaan muokkauksen tilan avulla. Käyttökatkon jälkeen priorisoidaan valmistuvien opiskelijoiden hakemuksia. Mikäli hakemuksillasi ei ole kiire, suosittelemme jättämään hakemusten tekemisen myöhemmäksi.  
  • Ennen kuin teet hakemuksia Sisussa, lue tarkasti niihin liittyvät ohjeet ja varmista, että olet käyttämässä oikeaa hakemustyyppiä. Ethän lähetä hakemuksia vain testausmielessä. Voit olla aina yhteydessä Sisu-tuutoreihin tai oman tiedekuntasi opiskelijapalveluihin, joista saat opastusta hakemusten tekemiseen. 

Lue lisää hakemuksista tästä tiedotteesta

Oodi lukukäytössä 31.8. asti 

WebOodiin pääsee kirjautumaan ja omia tietoja sekä suorituksia katsomaan 31.8.2021 asti. Tämän jälkeen WebOodi poistuu kokonaan käytöstä. WebOodin tiedot eivät ole päivittyneet 16.5.2021 jälkeen. 

Tukea Sisun käyttöön 

Sisu-tuutorit ovat Sisun käytön tukena käyttökatkon jälkeen 31.5.–4.6. klo 10–16 sekä ensi lukuvuoden alussa arkipäivisin 16.8. –10.9.2021. 

Sisuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös opiskelijaneuvontaan. Opiskelijapalveluissa kannattaa kuitenkin käyttöönoton jälkeen varautua normaalia pidempiin vastausaikoihin. Jos asiallasi ei ole kiire, kannattaa ruuhkan välttämiseksi odottaa syksyyn.

Lisätietoa Sisusta ja tarjolla olevasta tuesta:

Tiedote 31.05.2021

Lue lisää tiedotteita