Tärkeitä turvallisuusohjeita opiskelijoille

käsidesipullo
Tiedote 02.09.2020

Lukuvuoden alkaessa on ehdottoman tärkeää, että kaikki yliopistoyhteisön jäsenet noudattavat yliopiston laatimia turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Näin toimimalla varmistamme turvallisen opiskelu- ja työympäristön kaikille. Yliopisto kehottaa opiskelijoitaan toimimaan vastuullisesti myös vapaa-ajalla, kuten opiskelijatapahtumissa.

Jokainen opiskelija vastaa itse siitä, että toimii turvallisuusohjeiden mukaisesti kaikissa yliopiston tiloissa, myös opiskelijaravintoloissa ja aulatiloissa:

•  Älä tule sairaana tai karanteenissa yliopiston tiloihin. Huolehdi 1-2 metrin turvaväleistä, sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Pidä turvaväli myös jonottamistilanteissa sekä liikkuessasi kampuksella esim. opetustilasta toiseen.
  • Yliopisto suosittelee kasvomaskin käyttöä, jos turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa. Laita käytetyt kertakäyttömaskit joko opetustilan roska-astiaan tai maskeille varattuun roska-astiaan rakennusten sisääntulon yhteydessä. Katso ohjeet kasvomaskin käyttöön.
  • Pese säännöllisesti kätesi tai käytä käsidesiä. Käsidesiä on tarjolla mm. opetustiloissa ja rakennusten sisääntuloauloissa.
  • Puhdista yhteiskäytössä olevien koneiden näppäimistö ja hiiri puhdistuspyyhkeellä. Puhdistuspyyhkeitä saat opetustiloista, kirjaston asiakaspalvelusta tai vahtimestareilta.
  • Tiloihin, joissa on kiinteät kalusteet, on merkitty paikat, joita ei tule käyttää. Jos tilassa on liikuteltavat kalusteet, huolehdi turvaväleistä. Osassa tiloista on siirretty ylimääräiset tuolit sivuun. Ethän siirtele kalusteita niin, että turvavälejä ei ole enää mahdollista säilyttää.
  • Asetu opetustiloissa istumaan siten, että jokaiselle paikalle pääsee kulkematta muiden läheltä ohi (esim. kiinteäkalusteisissa tiloissa rivit täytetään toisesta päädystä tai jos kulku on molemmilta reunoilta, rivit täytetään keskeltä).
  • Noudata lisäksi aina tiloissa annettuja lisäohjeita.

Autetaan katkaisemaan mahdolliset tartuntaketjut

• Jos sairastut koronaan (positiivinen testitulos), saat puhelun terveydenhuollosta ja karanteenimääräyksen sekä lisätiedustelun lähipiirisi altistumiseen liittyen. Jos olet osallistunut lähiopetukseen, ilmoita sairastumisestasi välittömästi kurssiesi opettajille. Opettaja informoi altistuneet opiskelijat mainitsematta sairastuneen henkilön tietoja.
  • Opetuksessa altistuneiden opiskelijoiden jäljitys tehdään pääsääntöisesti WebOodin ilmoittautumislistojen perusteella. Muistathan siis ilmoittautua lähiopetuksena järjestettäville kursseille hyvissä ajoin ja myös perua tarvittaessa ilmoittautumisesi, jotta ilmoittautuneiden tiedot ovat ajan tasalla.
  • Yliopisto suosittelee myös Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa, jotta mahdolliset altistumiset on helpompi selvittää ja tartuntaketjut katkaista. Jos olet ladannut Koronavilkun, toimi sovelluksesta saamiesi ohjeiden mukaan.

Tiedote 02.09.2020

Lue lisää tiedotteita