Valmistumispyyntöjen käsittelyssä ja todistusten toimituksissa ruuhkaa

Pino papereita.
Tiedote 21.06.2021

Valmistumispyyntöjen käsittely Sisussa on ollut ennakoitua hitaampaa, minkä vuoksi pyyntöjen käsittely voi venyä elokuulle. Viivästys johtuu pääasiassa siitä, että Oodista siirrettyjen suoritusten tietoja joudutaan täydentämään valmistumispyynnön käsittelyn yhteydessä.

Virallinen valmistumispäiväsi on kuitenkin aina se päivä, jolloin olet jättänyt pyynnön Sisussa, tai sitä seuraava arkipäivä. Jos olet saamassa suoritusmerkintöjä vielä valmistumispyynnön jälkeen, valmistumispäiväksi merkitään viimeisen opintosuorituksesi suorituspäivä.

Mikäli pyyntö on jätetty viimeistään 31.7., valmistuminen kirjataan lukuvuoden 2020-21 puolelle. Tieto valmistumisesta siirtyy Sisusta myös muun muassa Kelaan.

Vaikka odottaisit vielä yksittäisiä suoritusmerkintöjä esimerkiksi tutkielmasta, voit silti jättää ehdollisen valmistumispyynnön Sisussa. Ohjeet löydät sivulta Valmistuminen koulutusohjelman tunnisteen kautta. Suoritusten kirjaaminen Sisuun voi kesäaikana kestää pidempään kuin kuukauden.

Myös todistusten toimituksissa on pidempiä viiveitä kuin normaalisti kesäaikana. Todistuksen toimitusaika ei vaikuta viralliseen valmistumispäivääsi. Kun valmistumispyyntösi on hyväksytty Sisussa, voit tilata Sisusta varmennetun opintosuoritusotteen, jossa tutkinto näkyy suoritettuna. Suoritusotteella voit useimmissa tapauksissa todistaa olevasi valmistunut siihen asti, että saat paperisen tutkintotodistuksen.

Pahoittelemme mahdollista viiveestä aiheutuvaa vaivaa.

Tutustuthan lisäksi koulutusohjelmasi valmistumisen ohjeisiin sivulla Valmistuminen.

Tiedote 21.06.2021

Lue lisää tiedotteita