Vaihto-opiskelijat ja vierailevat opiskelijat
Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
Hae koulutusohjelmaa
Kun haet koulutusohjelmaa nimellä tai nimen osalla hakukentän alapuolella olevan koulutusohjelmalistan vaihtoehdot rajautuvat. Valitse tämän jälkeen koulutusohjelma listasta.
Kandiohjelmat
Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat
Tohtoriohjelmat
Ammatilliset jatkokoulutukset
Nämä ohjeet ovat saatavilla vain englanniksi. Vaihtamalla sivun kielen englanniksi näet kaikki ohjeet.
Ohjeet
Lukuvuosi ja opetusperiodit
Lukuvuosi alkaa 1. elokuuta ja päättyy aina seuraavan heinäkuun lopussa.
Mistä löydän opintotarjonnan?
Tältä sivulta löydät kootusti tietoa, mistä sinun kannattaa etsiä kursseja eri vaiheissa opintojasi.
Asuminen
Jos muutto opiskelun aloittamisen myötä tulee ajankohtaiseksi, sinun kannattaa aloittaa asunnon etsiminen heti, kun olet saanut hyväksymiskirjeen.
Orientaatio ja tuutorointi
Tervetuloa yliopistoon, uusi opiskelija! Pääsi varmasti pursuaa kysymyksiä, mutta ei hätää - kaikki selviää kyllä. Tästä ohjeesta löydät tietoa orientaatio-opintoihisi ja tuutoreihin liittyen.
Miten ilmoittaudun kursseille ja tentteihin?
Ilmoittautuminen tehdään Sisun opintokalenterin kautta, kun olet ensin lisännyt opintojakson ensisijaiseen opintosuunnitelmaasi.
Yhteys- ja henkilötietojen päivittäminen
Jos osoitteesi muuttuu, voit itse muuttaa yhteystietosi Sisussa tai ilmoittaa muutoksesta opiskelijaneuvonnan palvelupisteeseen. Nimen tai henkilötunnuksen muutoksesta on ilmoitettava aina Kaisa-talon opiskelijaneuvontaan.
Arvosanat ja arviointi
Opintosuoritukset kuten opintojaksot arvioidaan pääosin asteikolla 0–5.
Kansainvälisen koulutusyhteistyön palvelut
Autamme sinua kansainväliseen vaihtoon ja harjoitteluun sekä joustavaan opinto-oikeuteen (JOO-opinnot) liittyvissä asioissa.
Sanastoa uudelle opiskelijalle
Olit sitten uusi tai vanha opiskelija, täältä löydät selitykset keskeisimmälle yliopisto-opintoihin ja opiskelijaelämään liittyvälle sanastolle.
Oppimistilat
Tältä sivulta löydät tietoa yliopiston itseopiskelutiloista kuten kirjastoista ja oppimiskeskuksista.
Digitaaliset oppimisympäristöt
Oppiminen tapahtuu paitsi erilaisissa fyysisissä tiloissa, myös digitaalisten oppimisympäristöjen avulla. Helsingin yliopisto käyttää erilaisia digitaalisia palveluita opintojesi sujuvoittamiseksi.
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) ja osakunnat
HYYn jäseniä ovat kaikki Helsingin yliopistossa alempaa tai ylempää tutkintoa suorittavat sekä HYYn jäseniksi liittyneet jatko- ja vaihto-opiskelijat. HYY on opiskelijoiden edunvalvoja, palveluntarjoaja ja yhteisö.
Helsingin yliopiston osakunnat ovat poikkitieteellisiä opiskelijayhteisöjä, jotka keräävät erilaisia, eri ikäisiä ja eri alojen opiskelijoita yhteen. Osakuntien jäseniä yhdistävä side on usein sama maakunta, mutta oman osakunnan voi valita millä tahansa perusteella.
Yliopiston verkkokauppa
Helsingin yliopiston verkkokaupasta voit ostaa yliopiston logolla merkattuja tuotteita.