Studietid och studierätt i yrkesinriktad påbyggnadsutbildning

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Studierättens längd i yrkesinriktad påbyggnadsutbildning varierar beroende på utbildningsprogrammet. Din studierätt gäller endast de studier som rätten har beviljats för. Du kan kontrollera i Sisu när din studierätt går ut. Om din studierätt är tidsbegränsad och du inte kan slutföra dina studier under den fastställda tiden för utbildningsprogrammet måste du anhålla om förlängning av studietiden.

 

På den här sidan

Att avsäga sig studierätt

Om du avsäger dig din studierätt upphör din studierätt från och med anmälningsdagen. Därefter kan du inte fortsätta med utbildningen eller ansöka om förlängd studietid.

Avsägningsanmälan är bindande och slutgiltig. Observera att du inte kan få tillbaka din studierätt senare genom att ansöka om återställande av studierätt. Om du vill återvända till studierna senare måste du ansöka om en studieplats genom det normala antagningsförfarandet till utbildningen.

I specialistläkar- och specialisttandläkarutbildningen måste du avsäga dig din studierätt också om du genom antagningsförfarandet får en ny studierätt för specialistläkarutbildning medan den tidigare studierätten fortfarande är i kraft.

Du kan avsäga dig din studierätt för yrkesinriktad påbyggnadsutbildning med en blankett för avsägande av studierätten. Blanketten skickas per e-post eller post till studentservicen.