Vad är ett studerandeintyg?

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Studieintyget är ett avgiftsfritt närvaro- eller frånvarointyg som kan ges till alla examensstuderande vid Helsingfors universitet. Med studieintyget kan du bevisa att du studerar vid Helsingfors universitet i sådana situationer där ditt studiekort eller studieutdrag inte är tillräckligt som bevis.

Enklast får du studieintyget genom att själv beställa det i Sisu. Du kan få studieintyget på svenska, finska eller engelska. Närmare beställningsinstruktioner finns i Sisu-instruktion: studieprestationsutdrag och studieintyg.

Om du inte själv kan beställa ett elektroniskt styrkt studieintyg i Sisu (t.ex. för att ditt användarnamn inte är i kraft) kan du beställa ett intyg av studenrådgivningen per e-post: studentinfo@helsinki.fi. Du får det elektroniskt styrkta intyget per e-post. Kom ihåg att ange ditt studentnummer när du beställer. Du kan också beställa och avhämta ett studieintyg på papper hos Studentrådgivningen i Kajsahuset.