Avoimet työ- ja harjoittelupaikat

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Helsingin yliopiston oman JobTeaserin lisäksi löydät avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja useilta alustoilta.

JobTeaser: enemmän kuin työpaikkaportaali

JobTeaserin logo

Helsingin yliopiston opiskelijoille suunnatut työ- ja harjoittelupaikat löydät JobTeaser-työpaikkaportaalista. JobTeaser on monipuolinen palvelu, jossa itse määrittelet, minkälaisia työpaikkoja haluat nähdä omalla työpöydälläsi tai vastaanottaa sähköpostitse. 

JobTeaser-työpaikkaportaalista löydät 

 • Euroopan laajuiset työmarkkinat,
 • laajan tapahtumavalikoiman niin urapalvelujen kuin muidenkin organisaatioiden järjestämänä,
 • sekä suomalaisten että kansainvälisten työnantajien esittelyjä ja
 • opastusta ja viestintää työnhaun ja urasuunnittelun tueksi.

Tutustu JobTeaseriin

JobTeaser on paljon enemmän kuin vain työpaikkaportaali. Tutustu JobTeaseriin ja sen käyttötapoihin, jotta saat siitä kaiken hyödyn irti ja löydät sinulle sopivat paikkatarjoukset ja sisällöt. Ohjeet JobTeaserin käyttöön.

Kirjautuminen palveluun

 1. HUOM. tärkeää! Jotta pääset kirjauduttuasi näkemään suomalaisten työnantajien ilmoittamia työ- ja harjoittelupaikkoja, valitse kirjautuessasi oma koulutusalasi. Joku koulusala tulee olla valittuna, mieluiten omasi, sillä koulutusalat ohjaavat yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-portaalin kautta ilmoitetut paikat yliopistojen JobTeaser-alustoille. Muutoin tällä valinnalla sinulle voidaan kohdistaa tapahtumia ja tiedotusta.
 2. Seuraavalla sivulla pääset valitsemaan, minkälaisista työpaikoista olet kiinnostunut. Nämä valinnat vaikuttavat siihen, mitä paikkoja sinulle näkyy automaattisesti. Voit muokata näitä valintoja myös jälkikäteen ja halutessasi voit selata kaikkia avoimia paikkoja. Valitse mieluummin tehtäväalueita laajemmin kuin suppeasti, jotta et rajaa paikkojen näkyvyyttä itseltäsi.
 3. Kirjauduttuasi sisään pääset muokkaamaan omaa profiiliasi ja hakuehtojasi tarkemmin.

JobTeaseriin pääset kirjautumaan helsinki.fi-tunnuksillasi osoitteessa: https://helsinki.jobteaser.com.

Alumnit pääsevät kirjautumaan JobTeaseriin Helsinki Alumni Hubin kautta. Mikäli olet jo opiskelijana kirjautunut JobTeaseriin helsinki.fi-tunnuksin, muista vaihtaa sähköpostiosoitteesi ennen valmistumistasi siihen osoitteeseen, jota käytät valmistumisen jälkeen. Sähköpostiosoitteen voit vaihtaa Tiliasetuksistasi. Ohjeet sähköpostisi vaihtamiseen löydät JobTeaserin ohjeista.

***

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä urapalveluihin, sähköposti: careerservices@helsinki.fi.

JobTeaser on Helsingin yliopiston kaupallinen kumppani. Tutustu sen käyttöehtoihin palvelussa.

Voit tutustua myös Helsingin yliopiston työ- ja harjoittelupaikkojen julkaisuehtoihin.

Muita työnhakupalveluja

Työ- ja harjoittelupaikkoja koti- ja ulkomailla, työnhakuvinkkejä ja artikkeleita sisältäviä portaaleja:

Julkinen sektori:

Akateemisia työuria ja tieteellisiä tehtäviä:

Alakohtaisia työpaikkoja, ainejärjestöjen ilmoitustauluja:

Työnhaku ja työpaikkojen välittäminen on pirstaloitunut, ja monia uusia sovelluksia on syntynyt. Työnhaussa kannattaa valita omaan profiiliin parhaiten soveltuvat palvelut. Esimerkkejä uudemmista työnhakupalveluista:

 • Pockethunt
  Pockethuntissa työnhakija voi selata työnantajia anonyymisti. Yritykset näkevät hakijoista ensin vain alustavat tiedot, ja voivat sitten pyytää katselulupaa profiilille. Työnhakija voi hyväksyä tai hylätä työnantajan pyynnön.

Työ- ja harjoittelupaikkoja ulkomailla

Nämä portaalit tarjoavat harjoittelu- ja työpaikkoja ulkomailla sekä tukea työnhakuun. Ulkomailla sijaitsevia työpaikkoja löydät ylläkin mainituista palveluista.

 • EURES - eurooppalainen ammatillisen liikkuvuuden portaali.

Muutamia kansainvälisiä työnhaun portaaleja:

Harjoittelupaikkoja:

 • Maailmalle.net
  Sivustolle on koottu korkeakouluopiskelijoille soveltuvat harjoitteluohjelmia ja - vaihtoehtoja: harjoittelu kansainvälisessä organisaatiossa, Edufi-harjoittelupaikat ja työharjoittelu opiskelijajärjestöjen kanssa.
 • ErasmusIntern.org
  ErasmusIntern.org alustalta voit etsiä harjoittelupaikkoja Euroopan alueelta. Alustalle voi luoda myös oman profiilin.
 • Training Experience
  Training Experience kokoaa kansainvälisiä harjoittelupaikkoja.

Kansainvälisiä organisaatioita:

Työ- ja harjoittelupaikat sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon myös avoimia työpaikkoja. Niitä voi seuloa muun muassa hashtageillä #rekry, #duuni, #työpaikat, #jobs ja #career eri palveluissa.

 • LinkedIn
  LinkedInistä voit tulla työnantajien löytämäksi, mutta voit hyödyntää median "job search" toimintoa myös työpaikkojen etsimiseen. Paikkatarjontaa kannattaa seurata erityisesti, jos etsit  myynnin, markkinoinnin, viestinnän, HR:n, teknisen tai it-alan paikkoja. LinkedIn myös ehdottelee sinulle profiilisi mukaisia työpaikkoja. Kannattaa seurata sellaisia organisaatioita, joista olet kiinnostunut työnantajana.
   
 • Twitter
  Twitterissä voit etsiä työpaikkoja sekä seurata työnantajia, rekrytointipalveluja, oman alasi ihmisiä ja uutisia.
   
 • Facebook
  Facebookissa on jo pitkään jaettu työpaikkoja linkkeinä, mutta sitä ei ole mielletty varsinaiseksi rekrytointivälineeksi. Facebookista löytyy kuitenkin useita työnhakuun linkittyviä ryhmiä.

Työ ja harjoittelu EU:ssa

Kiinnostaako ura EU:ssa? Euroopan unioni työllistää yli 40 000 henkilöä, joiden joukossa on runsaat tuhat suomalaista. EU:ssa voi työskennellä hyvin erilaisissa tehtävissä ja aloilla. Mukaan kaivataan lisää suomalaisia.

Tutustu suomalaisten kokemuksiin työskentelystä EU:ssa. Töissä EU:ssä - sata suomalaista tarinaa.

Tietoa EU:n tarjoamista työllistymismahdollisuuksista ja suomalaisille tarjottavasta tuesta on koottu valtioneuvoston sivuille:

Työskentely Euroopan unionissa

Infoa hauista, hakuprosessista ja kelpoisuusehdoista löydät myös suoraan Euroopan unionin henkilöstövalintatoimiston (EPSO) sivulta:

Harjoittelu EU:n toimielimissä, elimissä ja virastoissa

EPSO

Helsingin yliopiston EU-uralähettiläs

Helsingin yliopistolla sinua avustaa yliopiston EU-uralähettiläs. EU-uralähettiläiden verkosto jakaa tietoa EU:n tulevista ja käynnissä olevista harjoittelu- ja työpaikkahauista. Uralähettiläät löydät Facebookista ja Instagramista.

EU-uralähettiläältä voit kysellä EU:n tarjoamista työmahdollisuuksista sekä hakuprosesseista ja kelpoisuusehdoista. Helsingin yliopiston uralähettiläisiin saat yhteyden sähköpostitse: unihelsinki.eucareers@gmail.com.